Udgivet i 3 kommentarer

Måske kom jeg til at spise halvdelen… Opskrift

Lad være at klik ind på indlægget, det frister!! Aj, gør det, for du vil ikke gå glip af det lækre daim-crunchy dulcey chocochok -vel?! 

Okay, jeg tilstår: Jeg kan slet ikke styre det. I kan lige så godt indlægge mig på klinikken for afhængige sukkergrise. Jeg har lavet den ondeste konfekt til dato, og det er faktisk tanken, at den skal bruges den 6. December, hvor vennerne er inviteret til adventshygge … Måske ender det med, at jeg må lave en omgang ekstra, for jeg kom vist til at spise halvdelen inden det blev pakket væk.

Opskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daimOpskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daim

Chokoladedrømmen består af salte cashewnødder, daimcrunch, mørk Valrhona og dulcey. Sammen bliver det både sødt, saltet, brændt og bittert i en perfekt afstemning, så jeg kan kun tilskynde jer en tur i køkkenet straks.

TIP! Lav din dulcey i forvejen, hvis du ikke (som jeg) er typen, der altid har et glas på lager. Følg min opskrift på karamel / dulcey og bemærk, at jeg har opdateret den, så du ikke behøver koge den i dåsen, som udskiller farlige metaller m.v.

Find flere lækre opskrifter på konfekt og julebag her

Opskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daim Opskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daimOpskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daim

Sådan gør du

Ca. 70 gram mørk Valrhona

Ca. 100 gram salt cashewnødder

Ca. 4 spsk. hvid sukker

Ca 15 gram smør

En halv portion dulcey

Et par saltflager

Smelt mørk chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter. Jeg har en chokoladesmelter i stil med denne*, som er fin til almindeligt husbehov, men hvis du vil excellere skal du have fingrene i termometer og gå efter de rette temperaturer for at få blank overflade og knæk helt rigtigt. Jeg er der ikke endnu, men kunne godt tænke mig det, og har luret en hel del på bagetid.dk*, som har alverdens fine sager til bagværk, konfekt m.v.

Læg et stykke bagepapir på et skærebræt og hæld lidt af chokoladen ud, som med en kniv eller spatel fordeles jævnt ud over papiret til en ganske tynd “plade”.

Hak de salte cashewnødder groft og hav dem klar ved komfuret. På en pande lægges smør og sukker, som varmes op ved medium varme. Når sukkeret begynder at smelte blandes nødderne i og der røres konstant i massen til den er færdig. Vær ikke bange for at lade det sætte sig grundigt – det er den let brændte karamel, der giver daimagtigt crunch til den færdige konfekt. Når du synes, massen er blevet god (dvs. mørk gylden), så sluk for panden og lad den stå lidt. Rod det rundt engang imellem, så bolchemassen fordeler sig jævnt.

fordel bolchenødderne ovenpå det tynde lag chokolade.

Opskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daim

Tag en god portion Dulcey i en sprøjtepose med et rimelig stort hul, og fordel den i et gavmildt lag på hele pladen af chokolade og bolchemasse, således alle hullerne fyldes ud. Strø et par enkelte flager salt på karamellen og fordel dernæst resten af den smeltede chokolade ovenpå, så det ligner en kæmpe chokoladebar.

Opbevares koldt indtil servering, som tager sig bedst ud, hvis du bryder pladen med en spids kniv, så det bliver til rustikke stykker. Jeg har serveret på et skiferfad.

Jeg fik min inspiration fra forsiden til Mad & Venner, men lavede min egen version med dulcey. Kunne du ikke fortælle mig, hvad din aller bedste julekonfekt består af? 

English recap: I made an almost vulgar chocolate spread with dulcet and salt cashew. It´s a big hit and I might have accidentally eaten half of it while making. Oops.


Opskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daimOpskrift julekonfekt med karamel, chokolade, cashewnødder og daim

3 tanker om “Måske kom jeg til at spise halvdelen… Opskrift

  1. Tak for opskrift, jeg glæder mig til at lave dem :0)

    1. Lad mig høre, hvordan det falder i din smag 🙂

  2. […] Sødt og salt chokoladebrud […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.