Udgivet i 12 kommentarer

Overvejelser om en pakkekalender

Skal du lave pakkekalender i år, så gør dig nogle gode overvejelser om antal gaver, timing, alder på børnene og din egen tålmodighed til at føre projektet til dørs. Jeg deler lidt ud af mine egne erfaringer og tanker omkring pakkekalendere, og så har jeg også et lille værdifuldt tip.

Det der med pakkekalender til de små, det tror jeg faktisk, de fleste synes, er ret hyggeligt. Ikke desto mindre kan man som voksen nærmest knække nakken i kampen for at redde alle pakkerne i land, og for nogle kan det gå hen og blive temmelig dyrt også.

Første gang vi lavede pakkekalender til pigerne, var de 2 ½ år gamle og vi valgte at gå efter 24 små pakker. Deres taknemmelighedsniveau var fantastisk, så selvom det kun var en pakke rosiner eller en 5´er, de kunne putte i sparegrisen, var de henrykte.Det, vi erfarede, var imidlertid at de slet ikke havde koncentration eller interesse til 24 små pakker. Mange gange var de for trætte til at kunne introduceres til noget som helst, når vi kom hjem fra institution. Omvendt ville det være synd at lade dem pakke op om morgenen blot for 10 minutter senere at tage afsked med det nye igen, fordi de ikke må få det med over i institutionen. Værst af alt, så var hver gave jo bare ragelse, som enten larmede, gik i stykker eller som pigerne mistede interessen for.

Jeg har skrevet mere konkret om det i dette indlæg (indlæggets titel siger jo det hele), men skulle du nu alligevel have besluttet dig for 24 pakker-konceptet, så kig forbi pakkekalender.dk – her kan du nemlig bygge din pakkekalender (både til børn og voksne) og få det hele tilsendt som et færdigt eksemplar og endda til en ret fornuftig pris.

Pakkekalender_DIY

Sidste år valgte vi at lave weekendgaver, og det gør vi igen i år. Det er sjovere for alle, fordi vi kan købe lidt mere ordentlige ting, som man kan hygge sig med hen over weekenden. I år er der nyt dansetøj, ballerinaer fra H&M, et spil, hvor man kan lære engelske ord (de er fjollede med engelsk), en stor kreapakke med stempler, lim og glimmerpapir osv. Nogle gange vil de pakke en hyggepose op med popcorn og en dvd-film, så vi kan lave biograf eller noget andet hyggeligt, som vi alle kan være sammen om.

Det lader i øvrigt til at være et stort hit med en lille nissedør i hjemmet og alskens drillerier. Personligt ved jeg bare, at jeg ikke har det i mig til at gennemføre en hel måned (som jo er travl nok uden) med alskens kreativiteter i hverdagens ydertimer. Nej tak herfra, men stort skulderklap til alle jer, som gør det – jeg er sikker på, jeres børn er verdens heldigste og ved det.

Hvad er dine erfaringer med pakkekalender? Der må jo både være andre end mig, som arbejder bevidst med parametre som børnenes alder, forældrenes overskud osv? Skriv i øvrigt gerne ideer til gaver i kommentarfeltet 

English recap: I love christmas and everything that comes with christmas. I love making the advent calendars but I have acknowledged that there are limits to what works in an every day setup and there fore in our family it has been better with weekend-calendar the 4 weekends up till christmas. This way we can get better presents that we can enjoy and have fun with all through the weekend.

…………………………….

LINKS & CREDITS
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest
Indlægget indeholder affiliate links, det kan du læse mere om her

Er du klar til flere juleindlæg, så kan du starte i hele mit julearkiv her

Søger du inspiration til julens pyntning, så klik forbi mit juleboard på Pinterest – der er temmelig meget at kigge på.

Christmas on Pinterest_BY BAK

12 tanker om “Overvejelser om en pakkekalender

 1. Pakkekalendergaver… Har det ret meget som du giver udtryk for. Har prøvet 24 x 2 pakker som resulterer i en masse bras. I år har jeg købt en af de vældig moderne nissedøre og satser på at kombinere mig gennem december med nissedrillerier og gaver i deres strømper. Nu må vi se om det holder. Alder er helt klart en vigtig faktor, her er de 2½ og 6½ og egentlig er den lille jo for lille, men det dur jo ikke kun at lave en til storesøsteren…
  Sikke en masse snak, godt jeg har 4 uger mere til planlægning 😉

  1. En masse snak ja, men det var da hyggeligt at høre fra dig – håber I får en god jul med eller uden kalendergaver og drillenisser 🙂

 2. Jeg har en dejlig niece på 5 år, som vi har lavet pakkekalender til de sidste 3 år. “Vi” er min søster (barnets mor), min mor og jeg. Vi køber hver 8 pakker. Jeg har fået en kollega til at sy en kæmpe julesok i filt, som hænger på trappen til 1.sal. Hver nat har Nissen været forbi med en lille pakke.

  I år har jeg købt en bog, et par strømpebukser, Barbietøj, et stansejern, farveblyanter, en madkasse, undertøj og klistermærker.

  1. Ja den model har jeg hørt fra flere og det er jo en super måde at inddrage familiebevidstheden hos den lille – hvis altså han/hun får at vide, at det er mormor/faster/mor/far der er giveren og ikke julemanden 🙂

 3. Godt indlæg! Jeg har små børn, piger på 1 og 4 år og har af samme grunde som du nævner tænkt weekend gaver. Derudover har jeg tænkt mig at kaste mig ud i nissedøren 🙂 Jeg bilder mig ikke ind at jeg kan overskue at vores nisse blir altiv hver eneste dag, men lidt her og der (nok mest i weekender) tænker jeg kunne blive et hit ( selvfølgelig mest for hende på 4) 🙂

  1. Jeg synes det er rigtig godt, at du justerer dit eget forventningsniveau og jeg håber, I alle får en god oplevelse med projektet – lad mig høre, hvordan det gik 🙂

 4. De første år gave vi et puslespil, hvor vi så delte op brikkerne i de forskellige pakkerne – som så resulterede i et helt puslsespil på juleaften..
  Sidste år allierede vi os med bedsteforælde, de fik en “max” kvote – og der købte de så småting de ellers havde givet.. Den ene var fx et årskort til RAnders Regnskov – pent dyrt, men noget de alligevel ville have købt da de bor lige ved siden af (de har så også lidt højere budget på gaver end det jeg har;))
  I år bliver det også en god blanding – hun får alligevel så mange gaver på selve julaften, så det gør jo ikke noget om hun får noget tidligere. I år er det flere pixibøger, prinsessekrone, lille “dukkehus” fra Ikea, tatoveringer, klistermærker.. Småting hun alligevel ville have fået igennem hele høsten – samt noget hun kan bruge på rejsen vi skal lige efter jul..
  Men hellere noget rigtig end bare “bras”. Ville nok hellere give en “penge” til sparesælen end en 10kr-s dims fra Tiger eller Føtex, det er ihvertfald sikkert!

  1. Super ide, meget lig Marias model med legoklodserne og mht. til sparegrisen, så har jeg det på samme måde – de bliver jo ikke rige af en 5´er men de elsker at stoppe mønter i grisen, og jeg synes også de lærer noget værdifuldt om at spare sammen (på et meget spædt niveau naturligvis).

 5. Okay, synes selv, jeg har nogle ret gode ideer til pakkekalenderer, som jeg da gerne vil dele ud af 🙂
  Har en søn på 5 år, som hvert år (indtil videre) har fået 24 pakker – en hver dag. De første år købte jeg Duplo f.eks. Zoo. Så fik han et dyr og nogle klodser pr dag. Sidste år købte jeg så den færdigelavet LEGO Starwars kalender, tog alle tingene ud og pakkede dem så ind igen – nemt ik 🙂 Det var et kæmpe hit og på den måde fik han også det samme, som de andre børn talte om henne i børnehaven.
  På disse måder synes jeg, han får glæden ved en gave hver dag og alligevel ender op med noget “ordenligt”, som jeg også sætter pris på 🙂 (Dog ikke et ondt ord om andre måder at gøre det på!!)

  1. Orv, det er da en skide god ide – har han forståelse for at resultatet lader vente på sig og bliver klodserne ikke væk hen over måneden?

   1. Jamen det er lige det jeg synes er så godt – at hver dag er der en gave som fungere i sig selv (=LEGO figur) men at alle gaverne også fungere sammen!!
    Og nej de bliver ikke væk.. Men han har også et ordensmenneske af en mor 😉

 6. […] De første kalendergaver blev pakket ind i går, og jeg er faktisk lidt utålmodig efter at hænge dem op i år – endnu mere glæder jeg mig til at give pigerne dem. Der er gode sager i dem, fordi vi valgte weekendmodellen, som jeg var inde på i indlægget her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.