Et tip til shopping i Reykjavík

Shopping i Reykjavìk er fuld af overraskelser, kvalitet og kunsthåndværk. Jeg forelskede mig i en særlig butik, da vi var i Reykjavìk, Island, og vil gerne vise jer et par grunde til hvorfor netop denne butik blev en favorit.

Det er godt nok meget længe siden, at vi var på Island, men jeg vil gerne dele et par shoppingtip med jer.

Vi var kun ganske kort i Island, og formålet var primært at opleve Tina Dickow i intimkoncert – hun har bosat sig på Island med sjove, skønne Helgi og hun fortalte, at ingen deroppe ved, hvem hun er. Det må jo i grunden være dejligt. Koncerten var magisk og helt unik – bare 150 tilskuere gjorde oplevelsen særlig, og vi mærkede Tina og Helgis tilstedeværelse både under og efter koncerten. Her et halvt år senere lever jeg stadig højt på oplevelsen.

Shoppingmulighederne i Reykjavìk var overraskende. Jeg havde forestillet mig, at jeg ville finde såvel kunsthåndværkere som H&M midt på hovedgaden i Reykjavìk centrum, så da vi havde vandret byen igennem og set på kroge, seværdigheder, drukket kaffe m.v. undrede jeg mig over, at her ikke havde været en eneste butik “af relevans”. Når jeg skriver det på den måde, så var jeg konkret på udkig efter en H&M, fordi jeg var kommet fra København uden badetøjet. Vi ville naturligvis besøge Blue Lagoon, så der skulle altså ekviperesEfter at have spurgt til shoppingmulighederne på en kaffebar, fandt vi ud af, at vi rent faktisk skulle tage ud af byen til et shoppingcenter, hvis vi ville foretage helt klassisk shopping. Som turist var det lidt spøjst, men vi fandt en lokal buslinje og fik hjælp til at lokalisere det rette stoppested. Badedragten fik jeg købt og lykken var gjort, men en H&M findes altså ikke på Island, så det blev en sportsmodel med “stram-op”-mave.

Nå men Jeg er ikke ekspert udi shopping i Reykjavik efter vores pitstop på øen, men jeg kan da fremhæve en enkelt butik, som i hvert fald vandt mit hjerte. Kraum er en større og kvalitetsbevidst butik, som samler det bedste af Islandsk kunsthåndværk og design.

Shopping Reykjavìk Island Kraum// Rudolf magasinholderen som kan trækkes rundt i en perlesnor, er gået lige ind på min ønskeseddel // Notknot-puden kender vi her i Danmark og den forhandles bl.a. her //
// Islandudformningen som brikker til bordet // Fluefisker-smykker fra Hring aftir Hring, som også har lavet den fine træbutterfly og inspirationsbilledet i baggrunden //

Kraum har en Facebookside, som jeg har valgt at følge for at få updates om nye designere og produkter. De har et ganske fint øje for kvalitet og design. Bonustip: Kraum ligger lige om hjørnet til en udemærket sushi restaurant OSUSHI The Train – den overgår naturligvis ikke Sticks´n´sushi, men det var fint.

Hvad kigger du mon efter, når du shopper på ferien? Mainstream eller unika? Jeg kvitterer nederst med et par IPhone-skud fra Blue Lagoon, som 200% indfriede alle håb om varme og sjælefryd – skal du til Island, så SKAL du lægge turen forbi, men husk badetøjet.

English recap: Last spring we went to Iceland and I fell in love with a shop that has its focus on crafts and quality.

…………………………….

LINKS & CREDITS
Photos kindly via Kraum, Hring aftir Hring and Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Shopping Reykjavìk Island_Blue lagoon

Visit Iceland_ Shopping Reykjavìk Island_Blue lagoonVisit Iceland_Shopping Reykjavìk Island_Blue lagoon

 

madplan

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Kirstine
    15. november 2014 / 16:11

    Ej hvor sjovt, jeg er lige kommet hjem fra Island for to dage siden og fik også besøgt både Hrim og Kaum! Virkelig fede butikker begge to. Island er på mange måder fantastisk, især også Reykjavik, som jeg faldt for bla. pga. den fantastiske udsigt til Esja, den afslappede stemning og de anderledes butikker. Jeg får helt lyst til at tage af sted igen! 😀

    • 17. november 2014 / 21:12

      Ja hvor pudsigt – men jeg tænker at man opdager Kraum pga. dens placering, ikke? Jeg synes også vældig godt om øen, men vi fik ikke set så meget – vores tid og program var bare stramt, men det betyder jo bare at man må tage derop igen på et tidspunkt 🙂 Tak for hilsnen, kærligst Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.