Udgivet i 3 kommentarer

Opskrift på Churros (spanskrør) med kanelsukker

sprøde spanskrør churros opskrift
links

Her får du en grundig opskrift på churros, eller spanskrør, er blevet lidt en en traditions-julegodte, så nu ville jeg prøve at lave dem selv. Det var super nemt, og de blev gode – virkelig gode!

Alle de år, jeg har boet i København, har en Tivolidag inden jul været et must, og i Tivoli kan man købe Churros – eller spanskrør, som mange danskere kalder dem. Det er lidt som dougnuts, bare som sådan nogle crispy pinde i stedet for, og så kan du selv vælge din topping. Som regel får jeg bare sukker på, er jo en klassisk pige, men dem jeg selv har lavet her, serverede jeg med både kanel og sukker, så de blev en anelse mere julede.

Jeg har surfet en del omkring for at finde en opskrift, men det endte med at jeg tog lidt fra en og blandede med mine egne ønsker for konsistens, og så krydsede jeg ellers fingre for at det ville lykkes med succes. Det gjorde det – heldigvis, og pigerne var VILDE med dem.

Inden du går igang med selve opskriften, så er det en god ide at anskaffe en stjernetylle* og nogle kraftige engangssprøjteposer*

sprøde spanskrør churros opskrift
sprøde spanskrør churros opskrift
sprøde spanskrør churros opskrift
sprøde spanskrør churros opskrift
sprøde spanskrør churros opskrift

Opskrift på churros / spanskrør

Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 3 dl vand
 • 2,5 dl hvedemel
 • 3 spsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1 dl rapsolie
 • 1/4 liter rapsolie til stegning

Sådan gør du

 • Start i en lille kasserolle, hvor du bringer vand, salt, sukker og 1 dl olie til kogepunktet.
 • Sluk for blusset så snart kogepunktet er nået og tilsæt mel. Slå melet sammen med væsken med en slikker og når dejen samler sig til en blank bold og ikke er for varm at røre ved, fortsætter du æltningen på bordet.
 • Dejen klistrer ikke og er nem at arbejde med, men du skal lige arbejde nok med den til at der ikke gemmer sig mel-lommer.
 • Når dejen er klar, fordeler du den i 2 kraftige sprøjteposer med takket tylle. Du er nu klar til stegning.
 • I en stor gryde varmes rapsolien op. Sørg for at der i hvert fald er 2 cm dybde på olien. Når olien er brandvarm, så den syder hvis du stikker enden af en tandstik ned i, er du klar.
 • Tryk langsomt dejen ud og klip i passende længder direkte ned i olien. Pas på det ikke sprøjter op på dig og start med nogle få, så du får en fornemmelse af, hvor hurtigt de steges færdige.
 • De skal stege til de er gyldne, men ikke for mørke, og når de er færdige, lægger du dem på køkkenrulle, som suger det værste fedt væk.
 • Når alle dine churros er blevet stegt, strøes de med sukker og kanel, og de er klar til at blive serveret. De er absolut bedst, når de lige er hevet op af gryden, men kan sagtens spises afkølede et par timer senere, hvis du har mod på at lade dem stå frit fremme. En tur i køleskabet stjæler det sprøde element dog!

Server i cupcakeforme, et kræmmerhus eller en kurv med papir i og undervurder ikke hvad vanilleis, chokoladesauce og krymmel kan gøre hellere.

I dag er det 1. søndag i advent, så vi skal tænde det første lys i adventskransen, som jeg viste jer forleden (her). Hvordan fejrer I mon denne søndag?

3 tanker om “Opskrift på Churros (spanskrør) med kanelsukker

 1. I Spanien spiser vi churros med varm chokolade. Chocoladen er meget tyk, og churros dyppes ned I det. Chocoladen er for tyk til min smag, men churros er rigtig god med meeeeget sukker. Også er der en variant der hedder porros.

 2. Jeg kastede mig ud i, at lave mit livs første churros idag – med afsæt i din opskrift. Dog tilføjede jeg en lille smule vanille. De blev simpelthen SÅ gode! Så tusinde tak for god inspiration, som altid ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.