0
Dessert, kage & slik Juleinspiration Julens opskrifter Opskrifter

Sprøde spanskrør med kanelsukker // opskrift

Churros, eller spanskrør, er blevet lidt en en traditions-julegodte, så nu ville jeg prøve at lave dem selv. Det var super nemt, og de blev gode, så her får I lige en opskrift.

Alle de år, jeg har boet i København, har en Tivolidag inden jul været et must, og i Tivoli kan man købe Churros – eller spanskrør, som mange danskere kalder dem. Det er lidt som dougnuts, bare som sådan nogle crispy pinde i stedet for, og så kan du selv vælge din topping. Som regel får jeg bare sukker på, er jo en klassisk pige, men dem jeg selv har lavet her, serverede jeg med både kanel og sukker, så de blev en anelse mere julede.

sprøde spanskrør churros opskriftsprøde spanskrør churros opskrift

Jeg har surfet en del omkring for at finde en opskrift, men det endte med at jeg tog lidt fra en og blandede med mine egne ønsker for konsistens, og så krydsede jeg ellers fingre for at det ville lykkes med succes. Det gjorde det – heldigvis, og pigerne var VILDE med dem.

sprøde spanskrør churros opskrift

Start i en lille kasserolle, hvor du bringer vand, salt, sukker og 1 dl olie til kogepunktet. Sluk for blusset så snart kogepunktet er nået og tilsæt mel. Slå melet sammen med væsken med en slikker og når dejen samler sig til en blank bold og ikke er for varm at røre ved, fortsætter du æltningen på bordet. Dejen klistrer ikke og er nem at arbejde med, men du skal lige arbejde nok med den til at der ikke gemmer sig melklumper. Når den er klar, putter du den ene halvdel af dejen i en kraftig sprøjtepose med takket tylle, og så er du klar til stegning. (Hvis ikke du har tylle og sprøjteposer, så kig forbi bagetid.dk, som har et dejligt, stort udvalg af bagedimseri)

sprøde spanskrør churros opskriftsprøde spanskrør churros opskrift

I en stor gryde hældes olie og tændes for blusset. Jeg har hele tiden mindst 2 cm. dybde på olien. Når olien er brandvarm, så den syder hvis du stikker enden af en tandstik ned i, sprøjter du forsigtigt spanskrør ned i gryden. Start med nogle få, så du får en fornemmelse af, hvor hurtigt de steges færdige. De skal stege til de er gyldne, men ikke for mørke, og når de er færdige, lægger du dem på køkkenrulle, som suger det værste fedt væk.

Når de alle er blevet stegt, strøes sukker og kanel over, og der er klar til at blive serveret. De er absolut bedst, når de lige er hevet op af gryden, men kan sagtens spises afkølede et par timer senere, hvis du har mod på at lade dem stå frit fremme, for køleskabet vil fjerne det sprøde crisp.

Server i cupcakeforme, et kræmmerhus eller en kurv med papir i.

Tip! De er også rigtig gode med en fed vanillesoftice til.

I dag er det 1. søndag i advent, så vi skal tænde det første lys i adventskransen, som jeg viste jer forleden (her). Hvordan fejrer I mon denne søndag?

English recap: I love the spanish Churros, and this year I had to try to make them myself. It was a success, and a hit with the girls, especially because they were served with cinnamon and sugar.

…………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak
 ©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Indlægget indeholder affiliate links, det kan du læse mere om her

Få flere juleopskrifter og andre søde sager
Få mere jule inspiration

sprøde spanskrør churros opskrift sprøde spanskrør churros opskrift

Du kunne også være interesseret i

3 Kommentarer

 • Reply
  gunellelasrozas
  30. november 2014 kl 11:42

  I Spanien spiser vi churros med varm chokolade. Chocoladen er meget tyk, og churros dyppes ned I det. Chocoladen er for tyk til min smag, men churros er rigtig god med meeeeget sukker. Også er der en variant der hedder porros.

 • Reply
  Camilla
  3. december 2017 kl 21:54

  Jeg kastede mig ud i, at lave mit livs første churros idag – med afsæt i din opskrift. Dog tilføjede jeg en lille smule vanille. De blev simpelthen SÅ gode! Så tusinde tak for god inspiration, som altid ??

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.