Udgivet i 15 kommentarer

Året der gik // Min familie

2014-01-30 23.48.02

Jeg laver de kommende dage lidt forskelligartede “året der gik”-indlæg. Det første bliver med fokus på det vigtigste, nemlig familielivets år.

Jeg startede året med dette alsigende billede, som absolut viste sig at være et sandt varsel. Jeg afsluttede 2013 med en vished om, at der skulle ske store forandringer, at mit arbejdsliv var nødt til at ændre sig drastisk, at vores familie var nødt til at finde bedre vilkår i hverdagen og at vores almene helbred skulle få gavn af alt dette. 2014 startede med en jobmæssig afklaring, som indebar en gensidig opsigelse – ja, kald det held i uheld, for jeg var jo i den grad klar til at komme videre, og vores familie trængte i den grad til at jeg kom det. Året har til trods for modgang været vores bedste siden vi fik børn.

Bedre hverdag

Hverdagen blev bedre, men vi startede med sygdom. Mine systemer skulle lige have lov at reagere på alt det, som jeg havde gået og holdt tilbage, så jeg måtte døje med flere ugers høj feber og symptomer, som sendte mig forbi skadestuen. Der var dog ikke “andet” galt end en stressreaktion, som skulle håndteres, og det blev den naturligvis. Herfra blev det ganske godt, for at blive rigtig fantastisk. Jeg sagde ja til en projektansættelse på 20 timer om ugen, hvilket gav os mulighed for at prioritere helt anderledes for en periode. Jeg gik på arbejde efter en planlægningsmodel, som sikrede at børnene kunne opleve at have legeaftaler, blive hentet tidligt eller holde en ekstra fridag. Vores planlægning i familien er benhård, sådan at vi oplever at hverdagen glider nemt, at jeg har tid til at passe på mig selv (og til at blogge), og på den måde har 2014 udviklet sig til at være en unik tidslomme, som hele familien har nydt godt af.

I den ånd, minder jeg jer om den gratis Family Planner, som I stadig kan downloade via linket i dette indlæg, som i øvrigt også gemmer på en anden lækker anbefaling for jer med travl hverdag. Den næste version, 2. kvartal, kommer på bloggen i løbet af februar måned, så hold øje med den.

Motion og velvære på dagsordenen

Projektansættelsen fandt sin ende efter ca. 7 måneder, så nu hvor jeg er ledig, har jeg lagt motion og åndeligt velvære fast ind i ugens løb. To gange om ugen skal jeg afsted til træning, og jeg starter virkelig fra bunden. Min graviditet lagde mig ned allerede i 13. uge, og siden børnenes ankomst til verden har jeg bare ikke fået prioriteret træning. Det har jeg selvfølgelig fået mange formaninger om, for min fysioterapeut sagde, at jeg var som et trafikoffer, der skulle starte forfra. Men… med to små på armen, kommer man altså ikke til træning i dagtimerne, og om aftenen – nej tak, ellers tak. Nu hvor jeg har dagtimerne, har jeg lavet en kontrakt med mig selv, således jeg får gjort noget ved det – ellers er jeg faktisk bange for, at jeg går i stykker, sådan rigtigt i stykker.

På den mere åndelige måde, har jeg brugt året på at reflektere – over livet, over de tab, som jeg har lidt, over mine beslutninger og meget mere. Jeg tror på, at jeg skal igennem det før jeg lander et godt sted, men det har bestemt også være tdet værd. Jeg er virkelig et godt sted nu, har overskud det meste af tiden, og føler generelt at jeg er den person, som jeg gerne vil være. Jeg tuder lidt mere, men jeg har altid været en tudeperson, som bliver rørt over det mindste, og det behøver skisme ikke være negativt med en “god tuder”. Kender I det?

Nye kostvaner

Det er ikke kun i 2014, at jeg har haft fokus på kostvanerne, men jeg har i indeværende år valgt at prøve en stærkt gluten-reduceret livsstil af. Anna og jeg lider begge af mavepiner, og med endometriose (som jeg lever med) har jeg erfaret, at gluten rent faktisk skaber mere bøvl end gavn.

For mig selv, oplever jeg det ikke som vanskeligt at undvære gluten, dog med undtagelser, for jeg har helt sikkert en svaghed for godt brød og visse kager. Til gengæld synes jeg det er svært at få hverdagen til at køre helt nemt for Anna, som er vant til brød, og som jo ser sine kammerater få serveret brød i børnehaven. Jeg forsøger mig med alskens bagerier, men har endnu ikke fundet et brød, som hun er vild med – det er jeg selv til gengæld.

Hvis du vil læse mere om vores gluten”frie” tilværelse, finder du mere her.

Rugbrød
Glutenfri chokolademuffin_færdigkøbt

Sommerferielykke

Spørger du mig om årets højdepunkt, så er svaret ganske kort: Sommerferien. På alle tænkelige måder var det lige hvad vi trængte til. Singapore og Thailand, lige knap 3 uger, hvor hele familien sov i verdens største dobbeltseng – alle sov vi bare fantastisk i hinandens nærhed, solen slikkede vores skandinaviske sarte hud og sendte velvære og overskud ind i vores vener med en kæmpe indsprøjtning. Tak er et ringe ord i denne sammenhæng, men jeg har ingen bedre ord at anvende. Se mere fra ferien i dette indlæg

Thailnads farver-49
Billede 24-07-14 17.03.53

Da vi lå på barselsgangen med 2 bittesmå babies, var der flere sygeplejersker, som sagde til Morten: “Hvis mor er glad, er alle glade”. Jeg er jo fortaler for ligestilling, men må også sande, at mor er mor, og de havde jo ret… efter jeg stoppede på den arbejdsplads, som jeg ikke kunne fungere på, faldt alle brikkerne på plads. Det er ingens skyld, kun min egen, og jeg skulle have forladt det sted for længe siden – det kan man jo altid komme og sige, men mit bedste nytårsråd til jer, som læser med er: Følg hjertet, lev som I ønsker at leve – ingen kommer og gør det for jer, og tiden får I ikke tilbage. Så vær jeres egen lykkes smed, og få jeres familie med. Hvis hjertet er, i de ting I gør, så finder løsningen vej til jer.

Jeg ved, der var mange ord i dette indlæg, men hvis du har læst med her til enden, så lyder en tak til dig, fordi du følger med – uanset om du nøjes med billeder eller sluger teksten med, så er det en sand fornøjelse, at du får glæde af min dagbog. Hvad var de vigtigste overskrifter i dit 2014 mon? ♥

15 tanker om “Året der gik // Min familie

 1. Sikke et dejligt indlæg.

  Tænkte hvor de fine kort kan erhverves – teksten “This is your year” er noget så motiverende!!

 2. Kære dorthe
  Jeg læser med her tit og elsker dine billeder og små fortællinger – jeg tror jeg har skrevet en gang før at jeg synes at dine valg er super seje. Jeg ved om nogen anden også hvordan et job der bare ikke fungerer kan smadre alt. Det er bare de færreste der får sagt fra. Jeg bliver altid sådan wauuuw når nogen gør det. Jeg har også
  Selv gjort det – det tog mig så fire år og en omgang stress før jeg gjorde det! Sejt dorthe – og ps jeg er også en tuder

  1. Tudere får mange flere nuancer med i livet, det tror jeg i hvert fald, så tillykke til dig 🙂 Også med at have truffet et bevidst valg – det er bare vigtigt, så du er den seje. Dejligt du læser med og hilser på ind imellem – rigtig godt nytår til dig, kærligst Dorte

 3. Super dejligt indlæg Dorthe. Jeg elsker virkelig at læse der året der gik indlæg og jeg er også selv igang med at lave mit.
  Kan du have et rigtig godt nytår.

  1. Det er også en dejlig proces at lave dem – man får ligesom lukket året af på en god måde, og mindes om de gode ting, som skal med i baggagen, også selvom de skete for næsten et år siden. Små sejre er også sejre,ikke?! Rigtig godt nytår 🙂

 4. Dejligt indlæg og smukke billeder! Så inspirerende at læse om mødre der mærker godt efter, og virker til at det har været den helt rigtige beslutning for jeres familie. Glæder mig til at følge jer i 2015 🙂 Jeg er ikke for god til at få kommenteret, så det skal jeg blive bedre til!

  1. Men du gjorde det nu, og det tæller. Tak for det og godt nytår til dig og dine 🙂

 5. Dejligt og ærligt indlæg og godt i har stoppet op for at finde ud af hvad der er godt for jer og jeres familie :0)
  Jeg kender alt til at starte fra start mht træning, fra 2000- 2008 dyrkede jeg overhovedet ikke motion. Jeg mødte min mand i 1999 og blev hurtigt gravid og kunne slet ikke overkomme at skulle andet end at være mor og da August kom i 2006 var der lige pludselig ingen tid tilbage men da jeg mistede min far i 2008 havde jeg sådan brug for at gøre noget bare for mig selv og det blev så træning, som jeg overhovedet ikke kan leve uden mere :0) Jeg håber jeg kan få styr på mad og tabe mig de evige 10 kilo her i 2015.
  Håber i får et fantastisk 2015

  1. Du er mega sej Katja og jeg tror altid, der kommer noget stærkt og positivt ud af kriser. Uden dem ville vi ikke blive bedre til at suge alt det gode ud af livet – håber også DIT 2015 bliver fantastisk og takker dig for din evige opbakning og søde kommentarer her på bloggen. Kærligst Dorte

 6. Sikke et godt indlæg, det giver virkelig stof til eftertanke. Er selv et sted, hvor jeg skal træffe vigtige beslutninger for familelivet, er ldt bekymret over det, men mest for at blive i den samme rille og ikke få prioriteret dem jeg holder allermest af, højest.

  Rigtig godt nytår – glæder mig til at læse med i 2015.

  KH Rikke

 7. […] Læs “Året der gik i min familie” Læs “Året der gik i mit klædeskab” Læs “Året der gik på bloggen” […]

 8. Jeg bliver så glad af at læse dine ord.
  Jeg står selv overfor nyt job, og en helt ny måde at leve på. Jeg håber at jeg i 2015 kan skrive de samme ord som du netop har gjort.

  Tak for det, og godt nytår.

  1. Rigtig held og lykke med det hele Trine. Jeg er sikker på det bliver hårdt, men også at det bliver godt. Man skal følge sit hjerte – kærligst Dorte

 9. Kære Dorte det er desværre ikke så tit at jeg får kommenteret på dine indlæg mere og det er bestemt ikke fordi jeg ikke læser med, jeg udskyder det bare og får det så aldrig gjort, men nu bliver jeg nød til at skrive til dig. Hvor er det nogle dejlige og ærlige indlæg om “året der gik”, hvor er der sket meget for dig og din familie i 2014 og jeg har stor respekt for dine valg. Faktisk kan jeg sagtens sætte mig ind i mange af dine valg og tanker og du skal vide at jeg nyder at kunne følge med i hvilke tanker du gør dig, det hjælper mig med mine tanker… Desuden vil jeg gerne sige tak fordi jeg fik lov til at være gæsteblogger her på bloggen i sommers det var en stor ære, fordi din blog har været en af de første blogs som jeg begyndte at følge, da jeg selv gik i gang med at blogge. De bedste ønsker for dig og din familie her i 2015 – jeg glæder mig til at følge med og forhåbentlig kommentere mere 😉 kram

  1. Jeg kunne have lagt præcis samme kommentar hos dig – jeg er alt for dårlig til at efterlade mit spor, der hvor jeg kommer. Efter jeg er gået all-in på iPad og mobil så er det bare for mange steder, jeg får lov at lægge en kommentar, fordi jeg går via bloglovin – måske det skal være et mål i det nye år, en gang om ugen at læse blogs fra den stationære, så man rent faktisk kan få skrevet hej. KNUS og tanker til dig fra Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.