Jeg æder mine ord, så er det sagt

Styling med julestjerner kan være rimelig hot. Godt nok er det en klassisk potteplante, men tør du gå all in, så får du extravaganza for hele budgettet.

Hvis du åbner LIME (gratismagasinet, som fås i Netto), så kan du citere mig for følgende: “Der kommer aldrig julestjerner, gran, grøn-rød-kombi og nisser indenfor hos mig”. Det med nisserne står jeg ved stadig, men derudover må jeg simpelthen bare æde mine egne ord. I år har der nemlig sneget sig noget ret overraskende ind i mit julesind; jeg har forelsket mig – ikke bare tolereret, men decideret forelsket mig – i de klassiske julestjerner. Mor, træk vejret!!

Processed with VSCOcam with m3 preset

Jeg har altid haft gustne associationer til den røde potteplante, og ikke én gang i mit voksne liv har jeg objektivt betragtet planten. Sidste søndag fik jeg mit livs første julestjerne som værtindegave, og det slog mig pludselig, at den i grunden er en temmelig smukt konstrueret lille sag. Planten har stået i køkkenet og mindet mig om sine berettigede eksistens i ugens løb, men selvom jeg syntes, at den var ret smuk, kunne jeg ikke rigtig sætte mig ud over alle mine egne fordomme. Jeg har aldrig spekuleret på, hvordan jeg kunne style med den, så den netop ikke virkeliggør alle mine fordomme.

Rent tilfælde måske, men i fredags var jeg så til presseevent hos Eckman Studio og Floradania, som var gået all in på “julestjerneliving”. Er du vild mand, der var smurt tykt på, men det var jo præcis det skub, jeg manglede, for hvis der er noget som Anette Eckman kan, er det at inspirere og overbevise.

Så, med andre ord, se julestjerner og lad dig henføre til en ny måde dekorere med den på.

Processed with VSCOcam with m3 presetProcessed with VSCOcam with m3 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with m3 presetProcessed with VSCOcam with m3 preset

Jeg gik fluks hjem og forberedte et julestjerneindtog i mit eget hjem – og ja, jeg er faktisk nærmest i chok over mine skrevne ord, men jeg er fuldstændig fjollet med det, som stjernerne bidrager med i mit eget hjem. Når jeg har fået det lavet færdigt skal I nok få stjernerne at se herhjemme, men I må lige vente lidt endnu.

♥ Faktisk er dette jo endnu et eksempel på de nye tendenser, som jeg skrev om for lidt siden. Hvordan har du det med julestjerner? Snyd i øvrigt ikke dig selv for lidt fakta og tips nederst i indlægget ♥

English recap: Do you know this typical christmas plant? I have always hated it – yes I actually did use that word, hate! This year though I all of a sudden turned on a plate and studied one just to find out how graphically and pretty it is. When I was invited to a press event with this flower in the center of the discussion I thought “okay, why not give it a chance?” I am thrilled that I did because Anette Eckman had done some wonders with the flower, taking the styling to a whole new level – a level that excited me. How do you feel about this flower?

……………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Få mere inspiration og tendenser
Få masser af juleinspiration

Julestjerne fakta og tips

Follow:
Share:

8 Comments

 1. 14. december 2014 / 18:58

  Beklager virkelig, men ikke en gang en dygtig, trendy stylists forsøg på at gøre den hot, virker hos mig – den er skrækkelig! Og disse billeder virker bare TUNGE på mig, fordi det er gran med rødt på! Godt forsøg men

  • 14. december 2014 / 21:37

   Ha ha, du er tilgivet og jeg er glad for din ærlighed – tungt er hot, men jeg tror ikke alle er klar til det endnu – vi må tage det ind i doser, ligesom vi gjorde med neon, og med marmor… 🙂

   • 14. december 2014 / 22:59

    Hov resten af beskeden forsvandt men jeg kan se, at den var til at forstå alligevel – der skulle have stået ‘men nej tak’. Du har sikkert ret – er så glad for, at jeg ikke er HOT 🙂 det man tidligere svor, man aldrig ville eje, ser man pludselig på med andre øjne – i dit tilfælde julestjernen… Det er der selvfølgelig noget om…..men at gå så vidt som til at lade det gælde julestjerner og gran/rød dekoration….. Naaaah 😉

    Kunne være sjovt at se, om du faktisk stadig synes, den er toppen næste år, når den så ikke længere er hot – for SÅ er det jo ægte kærlighed 😉

 2. 14. december 2014 / 21:32

  Åh jeg tænker stadig julestjerner som noget mormor og støvet… Men jeg er også uden for kategori! Eneste julepynt her hjemme er en dekoration lavet af min 4-årige og så en stage forklædt som adventsdekoration 😉

  • 14. december 2014 / 23:04

   I øvrigt, så synes jeg, der begynder at være et mønster hos stylister – som om det er en sport at tage det, folk generelt synes, er allermest yt, og forsøge at gøre det hot! Selvfølgelig fordi, man skal skabe nye trends hele tiden og gerne vil skrue på folks holdninger til tingene…og ofte lykkes de jo med det! 😉

 3. 15. december 2014 / 8:45

  Er det ikke tit sådan i livet at det man siger “aldrig” til ender man med at omfavne?

  Julestjernen er faktisk fin og især når man ser dem vildtvoksede, men de er jo blevet synonym med en julestil som mange ikke ønsker. Sådan behøver det jo ikke være, men det er ligesom at når vi ser blomsten så ser vi også resten.

  I år har jeg faktisk selv haft minijulestjerner. Det var nu mest fordi jeg binder en meget traditionel adventskrans til min svigermor hvert år og jeg ville have dem med i den. Da jeg så bandt kransen fik jeg mere lyst til at pynte den personligt (med bittesmå hjemmelavede nisser…) og så havde jeg fire mini juleroser som jeg klippede fri af potten og lavede til en fin julebuket. Jeg nød faktisk den buket meget.

  • 15. december 2014 / 9:25

   Det lyder helt fantastisk med den krans og god ide at bruge de små julestjerner i en krans 🙂

 4. 16. december 2014 / 10:37

  Jeg har heller aldrig været vild med den udskældte plante (lidt ligesom nelliker – som jeg elsker nu) men jeg ser hvor du kommer fra – smukt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.