0
Dame-halløj

Design for velgørende projekter

Design for velgørende projekter er temaet i dagens indlæg – et tema, jeg holder ufattelig meget af. Hvem synes ikke om at støtte en god sag, samtidig med at man køber design til sit hjem, klædeskabet eller andet?

Det er jo meget oppe i tiden, men det synes jeg nu også godt om. Vi lever i Danmark med mange privilegier og kan med ganske få midler trods alt gøre en forskel for mange mennesker. Når designere og organisationer vælger at sætte fokus på velgørende projekter, så spredes budskabet også viralt, og måske når det ud til et andet publikum.

Jeg har samlet fire initiativer til dagens indlæg – ret forskellige er de, men dog etableret i samme gode ånd.

The Mandela Bangle

Unisex kobberarmbånd lavet i Sydafrika med Nelson Mandelas underskrift graveret i. Når du køber dette armbånd støtter du samtidig de mange velgørende projekter, såsom skolebiblioteker for at bremse analfabetisme. I Danmark er det Charline Skovgaard, fairshop-ejer, som er Mandela Champion, og du kan købe armbåndene og læse yderligere om projektet på Fairshop.

Design for velgørende projekter - mandela bangle project

 

I collagen ovenover ser du et uddrag af de mange ambassadører for bangle-projektet – ikke mindst viser de hvor elegant og naturligt armbåndene kan bæres. Jeg er fan – BIG TIME!

Paper Collective for MENU

Nyt spændende samarbejde lanceres i denne måned, hvor du ved køb hjælper Charity Water med at skaffe rent drikkevand til verdens mest udsatte. Den nye kollektion inkluderer 13 helt nye prints af anerkendte produktdesignere som Note Design Studio, Norm Architects og Laura Faurschou samt værker fra de dygtigste danske grafiske designere som Quote The Future og Wrong Studio.

Design for velgørende projekter Design for velgørende projekter

Alle prints er produceret i Danmark på ubestrøget FSC-certificeret kvalitetspapir. Prisen for et print i målene 50×70 cm ligger på 349,- kr. og der doneres 10% af overskudet til Charity Water. De vil forhandles i butikker verden over fra medio februar.

VISSEVASSE og Danmarks Indsamlingen

VISSEVASSE har designet en plakat i samarbejde med Danmarks Indsamling 2015. Indtægter fra salget går ubeskåret til bl.a. at mætte munde, mindske børnedødeligheden og sikre alle børn i Afrika skolegang. Målet er at samle 200.000 kroner ind til fordel for udviklingslandene i Afrika.

Design for velgørende projekter Design for velgørende projekter

Plakaten måler 50×70 cm, koster 250 kr. og er designet i VISSEVASSE’s klare formsprog; støvede pasteller og referencer til danske vartegn og natur. Motivet symboliserer håb – en grynede solopgang, et funklende stjerneskud og nødhjælpen, der er på vej i lastbiler over Lillebæltsbroen, mens den gamle Lillebæltsbro skimtes i baggrunden. Broer symboliserer sammenhæng og muligheder; land forbindes, mennesker mødes og nye muligheder opstår.

Plakaten sælges hos disse forhandlere:

Designfund // Decorateshop // Cahetu // Designdelicatessen // Kalejdoskop // ViSSEVASSE

Balls for kids

Køb en håndsyet fodbold i ægte læder, og støt et projekt i Afrika. Fodbolden lever fuldt ud op til FIFA’s standard – ikke at jeg aner, hvad det betyder, men jeg synes det er møg tjekket, at du kan forkæle nevøen eller sønnen, og samtidig donere til et godt formål.

Den klassiske fodbold er håndsyet i Alive & Kicking’s systue i Kenya, hvor samtlige medarbejdere arbejder under ordentlige forhold og får fair løn. For hver solgt bold, doneres der en bold til Alive & Kicking’s projekter i Afrika, som bl.a. går ud på at uddanne fodboldtrænere, så unge får et samlingspunkt – og de gør også meget for at inkludere handicappede i fodboldfællesskabet.

Design for velgørende projekter - Balls for kids

Balls For Kids er en dansk organisation, som brænder for at forbedre livskvaliteten for familier og børn i Afrika. De kan købes på Fairshop.

Dobber

Den smarte drikkedunk fungerer både som drikkeglas og drikkedunk. Den er handy at have med på farten, og vi har virkelig taget den til os, selvom jeg først var lidt skeptisk og tænkte, at den ville jeg ikke lige få brugt.

Flasken er produceret af genbrugsplast og fremstillet med omtanke for, at alle har ret til rent drikkevand. Bruger du denne til opfyldning af vand fra hanen, er du med til at reducere mængden af engangsflasker og er derved med til at beskytte miljøet. Flasken er desuden BPA-, phthalat- og PVC-fri.

Producenten af Dopper donerer hvert år 5% af omsætningen til Dopper Foundation, der støtter udviklingsprojekter i Nepal, herunder bl.a. etablering af vandkilder. Når du køber Dopper drikkedunk får du samtidig mulighed for at hente gratis drikkevand over hele verden. Hos alle forhandlere af Dopper er du velkommen til at få påfyldt din flaske. Du kan endda hente Dopper app´en og se, hvor det nærmeste påfyldningsted er.

2015-01-28 01.26.44 2015-01-28 01.26.02

 

Du finder mere information om dopper her.

Disse dage er der fuld knald på North Modern, den københavnske interiørmesse i Bella Centret, så det vælter lige om lidt ind med nyheder og inspiration – jeg elsker det ♥

English recap: I love when design can contribute and therefore I found 4 great projects that I would like to give attention to. Please visit Fairshop (footballs and Mandela bangles).

………………….

LINKS & CREDITS
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest
Indlægget indeholder affiliate links, det kan du læse mere om her

Læs mere om design

 

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.