Udgivet i 7 kommentarer

En skrøbelig afsløring // Milepæle 2015

I dag løfter jeg sløret på for mine drømme, store som små, for 2015. Det er tid til at konkretisere milepælene, så jeg kan prioritere tid og kræfter for det kommende år.

Det der med at sætte milepæle, det virker som regel rigtig godt, men det er også en svær opgave at kaste sig over. Det er næsten som om, man er bange for at skrive sine mål og ambitioner sort på hvidt – det er jo ret skrøbeligt, at lade andre vide, hvad man går efter, hvis det nu ikke lykkes, ikke?! Nu skal jeg jo være modig, og det har I da også skrevet til mig, at I synes jeg er, og hvis man skriver sine milepæle ned, så tror jeg det afføder vilje og kraft.

En skrøbelig afsløring // Milepæle 2015

Familie og kærlighed

Der er flere grunde til, at jeg viser bøger som det første billede. Først og fremmest, så har jeg plukket de 5 her frem, fordi jeg vil have dem ved hånden den kommende tid, og hvis du kigger efter på billederne i dette indlæg, så kan du også se, at de har fået en fremtrædende plads ved køkkenet. Jeg kan mærke en trang til at indføre endnu mere madkærlighed i vores tilværelse. Jeg kører simpelthen sur i hverdagsmad uden nerve, og jeg har for længst gjort op med mig selv, at jeg vil have smagfulde råvarer og god kvalitet, men hvad nytter det, hvis man fortsat bare smækker en kedelig lasagne sammen på nul-komma-fem de fleste af ugens dage? Der skal lægges tid og kærlighed i maden, hvis den skal smage af noget, så det er et mål at få mere af den slags – og nej, det bliver naturligvis ikke hver eneste dag, for det er absolut ikke realistisk. Den anden grund til at jeg viser bøger, vender jeg lige tilbage til … #cliffhanger

Drømmejobbet

Jeg er jobsøgende, og jeg søger efter det job, som kan stimulere og engagere mig. I år har jeg haft fokus på familielivet, og det har der været behov for efter en årrække, hvor jeg ikke har trivedes med min dagligdag. Jeg er slet ikke i tvivl om at det med at have et krævende job, er noget jeg er klar til igen. Jeg har skam mærket lysten til at arbejde igen, til at dedikere mig, gå i dybden og nørde, have kollegaer, ansvar og afføde resultater. Vi vælger at få det absolut bedste ud af min arbejdsløshed, så faktisk nyder jeg hver eneste dag i øjeblikket – suger alenetiden til mig, lader op, og vores børn og familieliv stortrives i tidslommen, som vi befinder os i. Men det kan vi kun nyde, fordi vi ved, det er på lånt tid. Jeg drømmer om et job, hvor jeg kan arbejde med både de erfaringer og kompetencer, jeg har fra HR-faget, såvel som dem jeg trækker på her ved skærmen – dvs. sociale medier, visuel kommunikation, PR osv.

Krop og sjæl

Jeg startede rejsen i 2014, mest med fokus på det mentale overskud. Det synes jeg, jeg har nu, og derfor begyndte jeg i november at udvide mit fokus til min fysik. Jeg er begyndt at træne, og jeg starter virkelig fra bunden – shit man kan være i ringe forfatning, når man blev lagt ned som gravid i 15. uge og siden ikke har haft fokus på motion!! Don´t do it girls, jeg siger det bare. Jeg har besluttet mig for at træning kan være hvad som helst, og om det bare er en halv time, så er det bedre end ikke at komme afsted – når 2015 slutter, skal jeg være landet et sted, hvor min grundform er anstændig. Hvis jeg er heldig (læs: dedikeret nok), så kan det være der følger en generel tilfredshed med omkring min figur og fysiske velvære.

Bloggens indhold

På bloggen ønsker jeg egentlig at fortsætte, som I kender den. Men jeg håber, at det i løbet af 2015 bliver mere tydeligt for jer læsere, hvad BY BAK´s univers består af. Jeg vil gerne give jer indhold med tidens tendenser indenfor især indretning, men jeg har lyst til at inddrage lidt maskulint til bloggen en gang imellem. Nok er det et temmelig kvindeligt univers, jeg har kørende her, men jeg er sådan set ret optaget af ting, som gør min mand skøn og glad også, og mon ikke I sidder derude med lyst til at forkæle jeres mand, ligesom jeg?

På bloggen vil jeg også dele resultatet af nogle husforbedringer, som jeg går og planlægger, men det kommer vel ikke som en overraskelse for jer.

For at fastholde mit fokus i 2015 har jeg oprettet et pin-board med inspiration til mine milepæle, og jeg tror godt I fornemmer af mine foreløbige pins, hvor det bærer henad, eller? Følg mig på Pinterest her, hvis du har lyst

En skrøbelig afsløring // Milepæle 2015

Den store drøm

Tilbage til det med bøgerne. Min anden grund til at vise en stak bøger, hænger sammen med en meget stor drøm. Jeg har længe gået om den varme grød, og ikke fortalt ret mange om den her drøm, men den ligger og prikker til mig hver eneste dag. Det er VILDT, at jeg skriver det her, out in the open, men det sker der i sagens natur ikke noget farligt ved, så hvorfor ikke løfte sløret for en livslang drøm, hvis det nu er det, som gør, at man aktivt begynder at arbejde hen imod det??

Min drøm, som jeg aldrig har tænkt var i nærheden af realistisk, er at skrive en bog – en livsstilsbog med masser af æstetisk livsnyderi, smagfulde opskrifter, som er ukomplicerede og nemme at kaste sig ud i med børn i huset, tips til hjemmets hygge og indretning, DIY´s osv. Tjah, i princippet vil jeg vel gerne udgive min blog – kunne man sige det?

Er jeg gået i gang? Nej, nærmest ikke. Har jeg et forlag? Overhovedet ikke, og jeg har absolut heller ingen sikker følelse af, at nogen vil udgive mig, men jeg føler mig tættere på muligheden som en realitet nu, end jeg nogensinde tidligere har gjort. Når vi taler om milepæle i 2015, så hører denne store milepæl altså med – og det er en af de helt store: Jeg vil arbejde mod det mål, og når 2015 går på hæld, vil jeg vide med mig selv, at jeg ikke bare har ladet drømmen forblive en tænkt tanke, men har taget et par skridt nærmere en realisering. BUM!

Det har været rigtig tidskrævende, men en dejlig proces, at sætte mig og nedfælde nogle tanker om det kommende år. Jeg tror, det har positiv indflydelse at gøre det, så jeg håber, at I gør det samme – så I, når året er omme, føler at I prioriterede efter hjertet, var til stede i jeres liv og måske opfyldte nogle mål – rigtig godt (forsinket) nytår til jer alle, og endnu engang TUSIND TAK fordi I følger med og altid er så søde ♥

English recap: Today I am sharing some big rocks for my ear 2015. Some of them are in the making, some are big dreams that might never come true, e.g. my big dream is to write and publish a book!! In the minor scale I have some plans for the blog content as I wish to sometimes bring some masculinity into the posts, I wish to focus on good quality food for my family and I hope to find a new job that I can be happy in. What are your goals I wonder – do you write them down?

……………………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

2015-01-05 02.41.25

 

7 tanker om “En skrøbelig afsløring // Milepæle 2015

 1. Hej

  Synes din blog er skøn og inspirerende og jeg har helt sikkert plukket flere ideer fra den og brugt, såsom indretning af soveværelse,
  som nu har spredt sig til at jeg har lyst til at lave mit hjemmekontor om så jeg kan sidde og blive inspireret i et rum fyldt med de ting,
  lys og farver som inspirerer mig.

  Jeg synes du er både ærlig og også modig og kan kun godt forstå at det at skrive sine milepæle ned til skue for alle er en stor overvindelse,
  kender det selv når man ønsker noget om det så er vægttab, ønsker at motionere oftere, søge nye udfordringer eller lign. så er det at få det
  sagt til sine nærmeste næsten umuligt, fordi vi er så bange for at fejle, men det skal ikke hindre os i at nå de drømme vi har, ellers kommer
  vi jo slet ingen vegne, at du gør det viser mod og det kan jo inspirere andre til at gøre noget ved sine drømme.

  Spændende med dit bog projekt, håber det blir til noget 🙂

  Glæder mig til forsat at følge din blog i 2015.

  Al held og lykke fremover.

  Mange hilsner fra Lene 🙂

  1. Det er bare sådan en fin og dejlig kommentar, som jeg vil takke dig for. Sikke en ære, at de ord og billeder jeg vælger at dele med jer, har betydning i den anden ende – det er bestemt ikke altid det, jeg sidder og er bevidst om, når jeg sætter mig ved skærmen. Jeg håber, jeg kan blive ved med at gøre det, og jeg ønsker dig alt det bedste for 2015 (og mange år frem selvfølgelig). Kærligst Dorte

 2. Do it Dorthe, jeg er sikker på at mange ville elske at læse din bog.

  1. Tak for det Helena, altid dejligt at høre 🙂

 3. Sødeste Dorte! Skønt indlæg, der virkelig satte gang i tankerne hos mig, tusind tak for det! Men jeg starter lige bagfra: SKRIV DÈN BOG for pokker da, jeg står klar i køen af købere, og hvis den lægger sig op af dit univers her på bloggen, så er jeg nok langt fra den eneste!!
  Du er modig at lægge dine milepæle frem, men det er jo samtidig det der er så inspirerende for os, der læser med. Og min erfaring med at dele personlige ting på bloggen, er at det får det bedste frem i “blogland” og at man mærker opbakning og emapti, og lykkes tingene ikke, ja så er der ingen pegende fingre og skadefryd. Jeg hepper på dig 🙂

 4. […] indlæg med at takke jer for den fine, motiverende, heppende, positive respons på mit indlæg om milepæle i går. Hold nu kæft hvor er I bare skønne – […]

 5. Rigtig fin ide at nedskrive milepæle for 2015, det tror jeg også, jeg vil forsøge at gøre. Held og lykke med det. Jeg glæder mig til at følge med. Synes alttid du skaber sådan en hyggelig stemning herinde <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.