Udgivet i 1 kommentar

Glutenfri blinis til stenbidderrogn // Opskrift

Stenbidderrogn-sæsonen er over os, og vi indviede sæsonenmed en late night snack forleden. Jeg deler min opskrift på glutenfri blinis og vejledningen til en anderledes anretning med chili aioli og andre smagfulde toppings.

Blinis glutenfri_opskrift stenbidderrogn Blinis glutenfri_opskrift stenbidderrogn

Sidste år delte jeg en opskrift med jer på en forret med kartoffel og stenbidderrogn, men de er mindst lige så dejlige som nippemad på blinis. Jeg forsøgte mig med en glutenfri variant, som lykkes så godt, at jeg vil dele opskriften med jer. Så glemmer jeg den jo heller ikke selv. Ingredienslisten er ret kort, og den ene ingrediens, som måske stikker lidt ud fra en almindelig husholdning, er mandelmælken. Jeg prøvede det, fordi jeg nogle gange synes, ris- og boghvedemel får en lidt “tør” smag. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning (til min smag i hvert fald), for de har fået let sød smag, dog balanceret godt af salt og peber.

Blinis glutenfri_opskrift stenbidderrogn

Sådan gør du

De tørre ingredienser blandes grundigt med ægget. Når dejen er lind og uden klumper tilsættes mælken og herefter bruges vand til at justere konsistensen, så den er tyk, men flyder nemt. Steg dem på panden i lidt smør eller olie, men lad dem ikke blive mørke. Som I måske bemærker laver jeg dem ret uperfekte, det synes jeg har charme, og mine gæster må gerne vide, at det er hjemmelavet kram.

Portionen masser til ca. 100 gram stenbidderrogn, dvs. 2 personer som forret eller 4-6 som velkomstsnack.

Anretningen har jeg leget lidt med, da jeg ville prøve noget mere smags- og konsistensstærkt end de sædvanlige med creme fraiche og rødløg. Start med friskost, dernæst en stribe chili aioli, en skefuld avocado, stenbidderrognen og pynt med snittet forårsløg. Hvis du vil give den et ekstra spark, så kan jeg anbefale en enkelt tynd skive frisk chili på toppen og evt. et lille korianderblad. Jeg har serveret på Nordic porcelæn fra Broste Copenhagen.

Blinis glutenfri_opskrift stenbidderrogn

Hvis det er rigtigt, hvad de siger, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, så tror jeg, jeg ramte plet med disse. Vi drak et glas kold Riesling til, hvilket nok er vejen til mit hjerte ♥

English recap: Lumpfish roe is a favorite and the season is upon us. I shared a first course suggestion with potato and lumpfish roe last year, but even though that still is a loved recipe, I felt like trying out some gluten free blinis this time. Luckily they were a success.

…………………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Se en oversigt over alle glutenfri opskrifter på bloggen
Se alle mine opskrifter

 

1 tanke om “Glutenfri blinis til stenbidderrogn // Opskrift

  1. […] // Blinis og stenbidderrogn spredte solskin over det meste af ugen – hele tre dage i træk var der til, og sikke en forkælelse ♥ // […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.