Blandede bolcher

Om en ufrivillig Valentines Date, om livet med børn og bakterier, en spøjs håndsrækning og om sørgelige hændelser. Dette indlæg rummer i sandhed lidt af hvert.

Jeg ville faktisk gerne starte indlægget med nogle ord om weekendens sørgelige hændelser, men jeg må tilstå at ordene ikke kan samle sig – at det føles nyttesløst og tomt at skriver ret meget andet end denne første sætning. Så derfor lader jeg det blive ved det – mon ikke I forstår?

I weekenden var pigerne på weekend hos farmor og farfar, så manden og jeg kunne få lidt voksen-alenetid-uden-afbrydelser. Følte mig både afsløret og underholdt, da jeg i sidste uge læste dette indlæg hos Louise, og det understreger vist lige netop, hvorfor vi glæder os så enormt meget til de små voksenstunder, vi får tiltusket os i ny og næ. Vi er faktisk ret gode til at få skabt de stunder, og har været det i alle de år, vi har haft børn. Jeg tror på, det er vigtigt og afgørende, at det giver god energi til livet med børn, så jeg nyder dem uden dårlig samvittighed.

Helt tilfældigt gik det op for os, at det var Valentines Day – tænk engang, vi overvejede at aflyse og finde en ny dato, blot fordi vi aldrig har været fans af dagen. Meeen dog valgte vi at se gennem fingrene med det faktum, at alle ville se på os som Valentine-lovers, mens vi blot havde lyst til at være sammen.

Som jeg nævnte i mit seneste indlæg, så går vi og skrænter lidt på skift herhjemme. Vi huser tilsyneladende en streptokokbakterie, som besøger et nyt familiemedlem på skift, så energien er i bund. Status er at vi alle sammen er på penicillin nu – ikke super fedt, men den bakterie skal bare have et ordentligt spark nu! Det er også grunden til de få indlæg på bloggen den seneste tid, så jeg blev ærligt talt ret begejstret, da jeg blev tilbudt en lille skør Valentines gimmick. Det er det skøreste PR-stunt, jeg endnu har været del af, og det er Bio Tex, som står bag. Tanken er sød nok; at de afhenter mit vasketøj og leverer det rent tilbage, men jeg er ærligt talt ret privat anlagt, så jeg fandt det temmelig intimiderende. Dog takkede jeg ja, fordi det herhjemme er manden, der står for vasketøjet – alene af den grund, at vaskemaskinen står i kælderen, og jeg ikke kan gå derned pga. min edderkoppe-fobi. Når vi nu alligevel skal på date på selveste Valentines Day, hvorfor så ikke give ham den bedste blomst, der findes?

IMG_3294

Vasketøjet ankommet velduftende, rent og foldet pænt, så det var lige klar til at lægge i skabet, så vi kunne drøne afsted på vores lille kærestetur – det er da total godt planlagt, synes I ikke?

I kan da i øvrigt lige tænke over dette citat af Annemette Fuhrmann på baggrund af en ny undersøgelse fra Bio-tex, der påviser at det er 2 ud af 3 danske kvinder, som står for vasketøjet:

“Hvis 67% af den danske, kvindelige befolkning gik lidt mere op i mængden af sex end mængden af kogevask, så tror jeg, at den danske skilsmisseprocent ville se ligeså godt ud som en Bo-tex reklame”.

Om en uge er det min fødselsdag, og jeg skal naturligvis have gæster og fejres. Det lyder måske lidt barnligt, men jeg elsker at holde fødselsdag, og har altid gjort det – bare fordi jeg er blevet ældre, betyder det ikke at lysten hertil er svundet, tværtimod, så synes jeg at lysten til en fejring er mindst lige så meget i højsædet, som da jeg var yngre. Nu handler det dog mindre om gaver , men derimod maksimalt meget om samvær, hygge, veninder, familie og det at gøre sig umage med borddækning, menu og stemning. Faktisk tænker jeg, mens jeg skriver indlægget her, at jeg simpelthen skal lægge flere venindemiddage i kalenderen i løbet af året – det bliver slet ikke til nok i forhold til det sociale udbytte. Hermed et nyt forsæt!

Selvom gaverne er trukket i baggrunden, så betyder det jo ikke at glæden ved at modtage ikke er der. Jeg synes, det bliver mere og mere vanskeligt at komme på ønsker, men jeg har nu endelig (familien er efter mig på det område!) fået forfattet en slags ønskeseddel. Nogle af ønskerne på den ser sådan her ud…

Udskriv// 1. Hvid hør badekåbe fra H&M // 2. En lækker scrub i glas til at stå ved håndvasken, denne fra Magasin (her) // 3. Spejl fra Ikea //
// 4. Bakkebord fra Ellos (her) // 5. Felicity cigarette pants fra Black Swan // 6. Pink rouge fra Dr. Hauschka (her) //
// 7. Vasketøjsposer fra H&M // 8. Modular lampe fra House Doctor (her) // 9. Lækre delikatesser, dette er Havtornmarmelade fra Bornholmerbutikken //
// 10. Lille pung i kortstørrelse, denne fine sag er fra Adax (her) //

Foruden de viste ting, så ønsker jeg mig også store, grønne planter, f.eks. et figen- eller avocadotræ, men også bregner, palmer, svigermors skarpe tunge m.fl. En juicer ville være et stort hit, ligesom jeg ville elske et sushi startkit, da jeg er blevet alt for inspireret af denne dygtige dame. Jeg er forelsket i magasinet CEREAL, og overvejer et klippekort til en personlig træner i Fitness DK og sidst men ikke mindst, kunne jeg godt tænke mig at prøve kræfter med denne og denne glutenfri bagebog.

Hvad med jer derude, fejrer I Valentines Day, i så fald hvordan markeres dagen hos jer? Synes det er lidt sjovt at høre, hvordan danskere på forskellig vis adopterer og afskyr de amerikanske traditioner – tænk engang at vores børn ikke vil opfatte dem som amerikanske. De vokser jo bare op med Valentines Day og Halloween, så for dem bliver det jo almindelig dansk kultur?!

English recap: Valentines Day around the corner and so i s my birthday – Valentines is actually not something we celebrate, but never the less we are going on a date this Saturday, so it will definitely look like Valentines celebrations. What about you, if you don´t live in Denmark, then where do you live and do you celebrate Valentines Day? I would log to hear about it ♥

…………………

LINKS & CREDITS
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget udgives i samarbejde med Bio Tex og indeholder endvidere affiliatelinks  – læs min reklamepolitik

madplan

Follow:
Share:

13 Comments

 1. 16. februar 2015 / 8:29

  Vi fejrer ikke valentinsdag (hvert år i hvert fald) eller Halloween (overhovedet). Selvom jeg er uddannet i engelsk, og synes godt om Valentine, og også sender en hilsen til mine engelske veninder, så er det ikke noget, min mand og jeg går op i på en sådan måde, at det nødvendigvis fejres.

  Fødselsdag, derimod, eeeeelsker jeg. Jeg runder 40 til september i år, og jeg har siden barndommen været meget, MEGET glad for fødselsdag, så jeg glæder mig naturligvis til september hvert år – lidt ekstra i år. Det er jo ens helt egen dag, hvor smilene er ekstra brede, der er lidt mere solskin og fuglesang, og dagen er bare magisk, uanset om man fylder 5 eller 37 eller 59. 🙂

  God bedring til Jer alle.

  • 18. februar 2015 / 8:11

   Hej Karina.
   Jamen så er du jo på vej mod en ny æra, den, som jeg ser frem til ved tanken om at det er slut med at finde en pind i håret, lugte af fiskefrikadelle og makrel på fingrene og komme på job og finde ud af, at man har en plet på bukserne eller blusen. 40′ erne er alderen, hvor jeg får den del af livet tilbage, hvor jeg har styr på ting og på mig selv, har du det mon også sådan? I hvert fald får du på forskud et slags tillykke med at du nærmer dig, og god fornøjelse med planlægningen 🙂 Kh. Dorte

 2. Lene
  16. februar 2015 / 12:40

  Jeg synes snakken går meget på at det er noget amerikansk fis og det bare er noget vi har taget til os, at det ikke er et dansk fænomen osv. min mening er at vi forkæler hinanden for lidt, vi bruger masser af tid på at kritisere, bagtalisere og nedgøre det at være en god ven, kollega, kæreste forælder eller ægtefælle, hvorfor ikke bruge mere tid på at glæde hinanden, det behøver ikke koste noget som helst, bare det at man fornemmer at et andet menneske har tænkt på en eller vil glæde en med en hilsen, blost, gave eller noget helt andet. Det er jo bevist at både giver og modtager bliver mere lykkelig, så uanset om det er valentines eller ej, så gør noget ved det 🙂

  • 18. februar 2015 / 8:08

   Hej Lene.
   Jeg synes, du har ret, det gør jeg faktisk, og jeg har også besluttet mig for at jeg vil lægge den på hylden – altså den modarbejdende holdning til det. Men rigtig fan bliver jeg nok aldrig – jeg hra i øvrigt slet ikke nogen fordom over dem, som fejrer dagen, så det handler sjovt nok kun om mit eget behov for den. Min mand og jeg er, og har altid været det, gode til at huske hinanden, og jeg tror begrundet i det, ønsker jeg ikke ord og markeringer på den bestemte dag. Men det er jo heller ikke sådan, at jeg bliver sur, hvis han skulle komme hjem med chokolade eller blomster på selve dagen – jeg bliver bare heller ikke sur, når han ikke gør det 🙂

 3. 16. februar 2015 / 17:50

  JEg fejrer ikke som sådan valentinsdag, da jeg ikke har nogle kæreste, så det giver lidt sig selv. Til gengæld er det min fødselsdag på denne dag og du kan derfor tro, at jeg fejrer den på bedste fødselsdagsmaner.
  Jeg havde inviteret hele den store familie til det helt store på restaurant Skovmøllen i Aarhus. En perfekt dag, som du også kan se lidt billeder fra på bloggen.

  • 18. februar 2015 / 8:06

   Hej Helena.
   Jamen så skal du da have et stort tillykke med på vejen, selvom det nu bliver med forsinket virkning. Dejligt at høre, du også kan lide at fejre dig selv, og jeg er glad for, du havde en dejlig fødselsdag. Kærligst Dorte

 4. 17. februar 2015 / 13:18

  Må indrømme, at jeg græder mere end griner af det indlæg, du refererer til – men jeg har heller ingen børn! (der tilsyneladende har taget magten idag og FÅR LOV til det….hmm….man undres…. sansynligvis kun indtil man selv sidder i saksen…)

  At tvinge ønsker frem må ikke være rart, for hverken den ene eller anden part – hvorfor SKAL der gaver til, hvis man alligevel finder det ligegyldigt? Ha’ en dejlig dag på trods 😉

  • 17. februar 2015 / 14:32

   Hej Helle – jeg finder det faktisk ikke ligegyldigt, så har jeg formuleret mig forkert, jeg ønsker mig mange ting og bliver overglad bare ved at få overleveret en pakke som er til mig. Jeg finder der bare svært at komme på konkrete ønsker lige for tiden, fordi mine tanker vandrer rundt i et andet luftlag og ikke er særligt konkrete – det betyder at overraskelsesgaver er velkomne – men der er mange som har det bedst med en retningslinje når de skal købe gaver, og derfor har jeg forsøgt at fange mine behov og gøre dem til konkrete (og prisvenlige) ønsker

   • 18. februar 2015 / 12:00

    Kan godt se, hvor du gerne vil hen ad og jeg er helt enig med dig. Ville være SÅ rart, hvis flere gav gaver, efter at have set på personen de vil give en gave og brugt tid på at tænke over, hvad han/hun ville blive glad for – en personlig gave…. Så ville ønskesedler slet ikke findes. Nogle er super gode til at opfange selv det mindste hint – andre fatter slet ikke meningen med det…..eller gider i hvert fald ikke at priotere tid på det….sådan er vi jo så forskellige 😉 Gaver er bestemt ikke ligegyldige 😉

 5. Caroline
  18. februar 2015 / 8:19

  Jeg synes også at folk bør tænke på at Valentines dag ikke blot er noget amerikansk fis eller kun en amerikansk tradition. Der er flere fortællinger om hvem Skt.Valentin er – fra det gamle Rom og hvorfor man fejrer Valentins dag i midten af februar.

  Det er god læsning hvis man har lyst til at vide mere i stedet for blot at stemple dagen på forhånd. Dagen findes uanset om man giver er kort til sin elskede, såvel som St.Bededag findes uanset om man spiser hveder eller ej.

  Det første Valentins kort man har kendskab til er skrevet af en englænder i 1425 og kan ses den dag idag i London. Også konge Henrik d.5 af England har efter sigende skrevet et Valentins kort til hans udkårne. Så dagen er kommet fra det gamle Rom til England, Frankrig mm. til USA og til resten af Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.