Udgivet i 5 kommentarer

Fødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskage

Min fødselsdag er vel overstået, og skulle vise sig fra den side, hvor man bliver opmærksom på at nyde livet, mens man har det. Jeg deler også en slags opskrift på en glutenfri fødselsdagskage med passionsfrugt og cream cheese frosting, som SKAL prøves.

Min fødselsdag var i fredags, og jeg nød den – i hele 3 dage fik jeg lov at lege fødselsdagsbarn – det er jo et helt marathon, men med børn i huset bliver der sunget og flaget og fejret. På dagen havde jeg veninderne til middag – en rigtig turbulent aften, som bød på både varme, grin, omsorg og chok. Én veninde har hjerteondt, en anden måtte haste afsted pga. pludseligt dødsfald i familien – det er umuligt ikke at blive påvirket af den slags, så aftenen fik da også en helt anden form for nærvær og varme, end jeg havde planlagt. Heldigvis er jeg typen, der faktisk godt kan lide at mærke følelser – også dem, som gør ondt, for det minder mig til stadighed om at få det bedste med mig – hver dag. Og nu skal I ikke sidde og tænke, at jeg synes det var nogle skide fede detaljer ved aftenen, for hell no, det var jo ikke. Men jeg kan rumme den slags, det er pointen.

Gavebordet virker lidt tøset, og en buket ramte plet, fordi den var udvalgt med særlig omhu og hensyntagen til, hvad jeg kan lide. Ingen ønskesedler var blevet givet, så gaverne bestod af de ting, som der var lyst til at give, og det gør mig enormt glad. Intet skal byttes, alt skal nydes.

Fødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskage

I min “I februar vil jeg gerne”-udgave truede jeg med at ville lave glutenfri lagkagebunde. Det blev det ikke til, for jeg tog en halvnem udvej og bagte en glutenfri chokoladekage fra Amo, som jeg så valgte at hype lidt. Nederst i indlægget kan I se, hvordan jeg bar mig ad, men jeg kan da godt afsløre, at kagen blev god – riiiigtig god. Det gjorde salaten også, som jeg serverede for mine piger – et rigtigt bjerg af byg-selv-herligheder og masser af nærende, mættende elementer som perlebyg vendt i tomattapenade, asparges, avocado, spinat, parmesan og meget mere, og så var der altså sørget for stenbidderrogn i generøse mængder. Sådan skal det være til min fødselsdag, som heldigt nok ligger lige på det tidspunkt, hvor rognen typisk er billig.

I skal have mange tak for alle jeres fødselsdagshilsner på Instagram og Facebook. Det er en super glædesspreder, og selvom jeg ikke kan svare på hver og én, så bliver jeg toppen af glad for hver eneste af dem. Tak! ♥

English recap: Friday was my birthday and there fore the whole weekend was about celebrating and being together with friends and family. There was a decadent and very heavy cake, but also a light and healthy salad and of course lots of great and personal gifts. I thank you for all the greetings that appeared on Facebook and Instagram.

……………..

 LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Glutenfri fødselsdagskage

Jeg havde for nylig købt en færdigblanding fra Amo, en glutenfri chokoladekage. Jeg valgte at bage den i en springform, for derefter at lade den køle HELT af. For at kunne dele den i 2 dele, brugte jeg tændstikker til at guide kniven, som nemt forvilder sig dybt inde i kagen. Det gik snorlige og jeg kunne koncentrere mig om fyldet.

Jeg ønskede at tilsætte noget friskt til den tunge chokoladekage, så det blev til en frisk creme med passionsfrugt.

Passionsfrugtcreme

1 dl piskefløde

1 dl skyr

knivspids vanillepulver

4 passionsfrugter

Pisk fløden stiv. Den skal være ret stiv, fordi skyren og frugten eller vil gøre den sjattet. Når fløden er pisket stiv tilsættes skyr og de fire frugters saft og kød, hvorefter det vendes godt sammen med vanillepulver. Hvis du synes cremen mangler lidt sødme, kan du evt. tilsætte lidt almindelig rørsukker eller flormelis, men husk at kagen er rigeligt sød.

Læg cremen i et tykt lag på kagen og læg toppen på. Hvis kagen først skal serveres senere (jeg lavede den aftenen inden), så stil den bare på køl og vent med at pynte til dagen efter. Jeg tog udgangspunkt i frostingopskriften her, men gangede den op med 3 for at have nok til hele kagen. Roserne er nemme at lave med en takket tylle – hold den blot let på skrå og snirkel rundt indtil kagen er helt dækket.

OBS! Kagen er luftig og svampet og smager rigtig godt – skal jeg lave samme finte en anden gang, kunne jeg godt finde på at tilsætte lidt pofiber, som ville suge lidt af fugten til sig, i håb om at kagebundene ville blive en anelse lettere. Der var nu ingen, som ikke var glade for kagen, selv pigerne slubrede den i sig med stort velbehag – og det gør jeg også senere i dag med det lille stykke, som blev til overs.

Fødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskageFødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskage

 

5 tanker om “Fødselsdag på godt og ondt og glutenfri fødselsdagskage

  1. Tillykke Dorte. Vil også bare sige at jeg virkelig holder af at læse med og se dine altid så skønne billeder. Tak!

  2. Et lille fif; skær rundt i kanten af kagen der hvor den skal flækkes. Tag derefter et stykke kinesertråd, sæt den bagerst på kagen og træk den igennem. Vupti er den flækket på fineste vis 🙂

  3. Tillykke med din fødselsdag som blev fejret i 3 dage.
    Så fine gaver og en meget lækker og frisk fødselsdagskage 🙂
    Kagen vil jeg gøre kunsten efter.
    God ny uge.

  4. Den er så smuk din kage :0) Tillykke endnu engang.. Og sikke lækre gaver..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.