Udgivet i 4 kommentarer

Hvad fortæller dit hjem om dig?

Kender I den der sjove leg, hvor man først viser de perfekte vinkler, og derefter dem, man normalt ikke smider på bloggen? Den leger vi så i dag… i mit køkken.

En af mine største svagheder er, at jeg roder. Jeg lægger simpelthen ikke ting på plads, eller det gør jeg jo nogle gange, men bare ikke alting eller altid. Er der nogen af jer, der kender det? Nu er det jo sådan, at jeg her på bloggen foretrækker at fastholde de mindelsesværdige øjeblikke, og det betyder også at mit hjem ofte gengives fra de sider, som jeg foretrækker at huske – altså ikke rod og grimme ting. Det betyder imidlertid ikke, at mit hjem altid fremstår perfekt – tværtimod.

køkken indretning optimale løsningerkøkken indretning optimale løsningerkøkken indretning optimale løsninger

Jeg er et kreativt menneske, og det betyder, at jeg som oftest har gang i flere ting på en gang og fuld fart over feltet. Det betyder også, at jeg mange gange ikke bliver færdig med tingene, før jeg mister interessen for dem – i mellemtiden er der jo dukket nye, spændende ideer op, som jeg ikke kan vente med at komme igang med. Føler du dig nu genkendt?? Jeg ved, at jeg ikke er unik på det her område, så hvis du ikke vil indrømme det, er det okay – for jeg ved, du sidder derude.

Det skøre er, at jeg helt kontrært fungerer bedst, hvis der er ryddet pænt op, men det ekstra skøre med mig er, at jeg også er ordentlig. Min mand og jeg er begge meget strukturerede og ordentlige, men sjovt nok på hver vores måde. Uden en hensigt om at udlevere ham, så ses forskellen bl.a. ved, at han ikke kan tolerere synligt rod, hvorimod jeg har svært ved rod i skuffer og skabe. Derfor rydder min mand op på overfladerne, så her ser pænt ud – men tror I, jeg kan finde tingene igen? Niks! Det gode ved ham er, at han er effektiv, stik modsat mig, som skal bruge oceaner af tid til oprydningen, fordi det typisk ender med, at der skal skabes en ny plads til noget, eksempelvis børnenes tegninger, vaser eller kuglepenne. Når jeg skal rydde op på køkkenbordet, så ender alle skabe og skuffer typisk med at blive tømt, så derfor rydder jeg ikke så ofte op.

Og her slutter cirklen så, fordi herhjemme har vi virkelig en meget bestemt udfordring, og det er mangel på orden og faste pladser til ting – og det er ikke fordi vi mangler kvadratmeterne, derimod fordi vi ikke har indrettet os smart nok.

Hvorfor bringer jeg emnet op? Jo fordi det blev meget tydeligt, da vi gennemgik køkkentegninger med HTH , at netop dette er et behov. Jeg har siden funderet over, hvordan vi lever i dagligdagen, og hvilke løsninger, der netop vil være de rette for vores familie – her taler jeg både om fysiske foranstaltninger, såvel som vaner. Det tager 30 dage at ændre en vane, og en vane, som jeg godt ville ændre er netop den at lægge ting på plads og rydde op. Jeg er ikke overbevist om at jeg bare kan ændre vanen, så der skal løsninger på bordet. Jeg har derfor kigget nærmere på nogle indretningsløsninger, som kunne imødekomme vores opbevaringsbehov, samtidig med at være visuelt velfungerende, og her er lidt af det, jeg er faldet over.

køkken indretning optimale løsninger

 

I selve køkkenet er jeg stor fan af skjulte og smarttænkte løsninger. HTH anbefalede os sokkelskuffer, og helt ærligt, så er det da tosset, at vi i vores lille køkken ikke allerede har det. Endvidere, så er jeg mildest talt vild med Svane Køkkenernes hide-away-løsning, som både kan fungere som åbne hylder, men også kan skjules blot ved at trække de to låger ud og lukke skabet. Skide smart, hva?!

En løsning, jeg ser hos både Svane og HTH (og sikkert mange andre) er det store udtræksskab, som er smalt, men overvældende praktisk og rummeligt. Det skab vil jeg have – nu! Endvidere pønser jeg på om ikke vi lige her og nu kunne udskifte vores overskabe med nogle, der går helt til loftet, og på den måde få op mod 4 ekstra skabe at gøre godt med.

Endnu vildere lancerer HTH netop nu en ny og super cool feature, som i meget høj grad imødekommer mit behov for at gemme rod væk og samtidig have visuelt lækre overflader – det hedder Display ID. Jeg kan super godt lide ideen med at udstille, og gør det jo allerede i hele mit hjem, så det med at have små udstillinger, f.eks. yndlingskogebogen eller lignende, taler virkelig til mig.

Træder vi ud af køkkenet og ind i vores spisestue, så drøftede jeg muligheden med HTH-konsulenten om, at vi bevarede køkkentegningen, som den står i dag. På den måde kan vi jo muligvis holde prisen nede, men for at imødekomme behovet for mere skabsplads, foreslog hun, at jeg kiggede mig om efter et møbel, som kunne opfylde vores behov. Det har jeg gjort, og jeg har altid haft en særlig forkærlighed for vitriner, så det kunne bestemt godt være løsningen for os på den korte bane.

Stine og Simon 5Source

Jeg kan godt lide ideen om at hele mit køkken ikke ser præfabrikeret ud, at der er plads til nogle mere rå eller industrielle detaljer, som giver lidt personlighed til helheden, og jeg har fundet nogle ret fine vitriner hos Højgaardbrugskunst.

Da jeg delte indlægget med køkkentegningerne med jer, var der flere slags kommentarer, forslag og spørgsmål, som jeg synes gav god mening. Jeg har derfor valgt at følge op med et par eksempler nederst i indlægget her, som på værste vis illustrerer vores behov. Scroll og skrig!

Og så bare lige en sidenote – jeg er ret imponeret over denne løsning, hvis man har brug for en lille spiseplads i køkkenet. Det har vi ikke, men til gengæld synes jeg faktisk, det kunne løse en ret stor udfordring i pigernes værelse. Hvis man lige kunne skabe vægpladsen, så er det da genialt! Plads til tuscher og farverblyanter, papir og diverse andre dimser, og bum, så gemmer man det bare. Love it!

English recap: A lot of frustrating thoughts on living with too small of a kitchen and looking into possible solutions.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget udgives i samarbejde med HTH – læs min reklamepolitik

I spurgte til årsagen til de høje skabe, som ville gøre vores køkken meget smalt?

Årsagen ser I blandt andet her – vi mangler slet og ret et højt skab til f.eks. vores støvsuger. Som småbørnsfamilie skal den være lige i nærheden, da den er i gang mindst en gang om dagen, og når vi ikke har et sted at gemme den væk betyder det, at vi nu i 4 år har levet med at den bare sådan lidt dekadent står nær spisebordet!!

køkken indretning optimale løsninger

 

Hvorfor vil I have køkkenelementer ind i spisestuen, er det ikke synd?

Om det er synd må være en smagssag, men jeg har da min tvivl om, hvorvidt det virkelig ville være den løsning, jeg ville vælge, hvis jeg stod med dankortet og var klar til at bestille. Jeg er jo pigen med flere stel, og sådan kan jeg lide det. Jeg har et prikket stel, som jeg elsker og bruger ind i mellem, min mormors stel, min oldemors kaffestel og så har vi både mega musel og Pillivuit til dagligdag. Hvor pokker skal alt det stå??

Kunne vi sortere i de mange stel? Øhh nej, det vil jeg simpelthen ikke – de har betydning for mig, og jeg bruger dem jo – hvis nu de aldrig var i brug, ville det være en helt anden diskusion, men det er de altså. De fylder skabene ud, hvilket betyder at vaser, patentglas og andre ting og sager ikke kan være der… som I ser

køkken indretning optimale løsninger

Nu er det måske ikke rod for jer, når gryden er så pæn, men faktisk ville jeg jo allerhelst at den boede i et skab, når den ikke var i brug – men den og en mere bor altså på komfuret, for det er der, der er plads til dem. Og så er der jo det med alle tegningerne, som kommer med hjem fra børnehave – nogen er nødt til at fortælle mig, hvad det er meningen, jeg skal stille op med alle dem??!

køkken indretning optimale løsninger køkken indretning optimale løsninger

4 tanker om “Hvad fortæller dit hjem om dig?

 1. Hvis I har pengene til det, så kan jeg kun sige GO GO GO til et udtræksskab. Vi knuselsker vores, og selvom det faktisk var dyrere end vores ovn (den er god nok, de er dyre, de skabe), så er det virkelig alle pengene værd!

 2. Jeg EEEEELSKER det her indlæg:-) Jeg smilede hele vejen igennem det, for det er bare så meget mig, og det var egentlig rart lige at kunne se humoren i det for en gangs skyld:-)
  Ikke at jeg griner af dig, eller af indlægget, men jeg har det bare på samme måde som dig. Du ramte lige plet.
  Jeg vil også gerne at tingene bor på bestemte steder, og at der ikke er rod i skabe og skuffer…..det er bare lige det der med, at skabene er så små, og det skal jo ordnes, og være i orden, og jeg skal lige se, hvad det er jeg egentlig har af dimser og dutter, og hov, så får jeg lige en ide, og tiden går…..det tager laaaang tid at få styr på den slags jo:-)
  Og tegningerne….åhh!
  Jeg har besluttet mig for, at tage billeder af dem og få lavet en fotobog, kun med tegninger. Så er de samlet, fylder mindre….og man kan jo altid lige gemme de allerbedste:-)

  1. Aj det var da en super ide med fotobogen, hvorfor har jeg slet ikke tænkt på det? Jeg har lavet et ringbind, hvor de bedste tegninger gemmes – der er jo også bare et element omkring tiden, man bruger på at sortere tegninger. Hvor var det dejligt at høre, du nød indlægget – det er altid rart, at føle sig lidt genkendt ikke?! Kh Dorte

 3. […] talte jeg meget konkret med jer om mine køkkenudfordringer, -ønsker og -smag. I kølvandet på det indlæg, fik jeg lyst til at vise jer et meget personligt køkken, som har flere af de elementer, jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.