Udgivet i 3 kommentarer

Pandekagedag og dekadent svensk design

Nogle gange bliver man virkelig ramt og det handler dagens indlæg om på godt og på ondt. Jeg deler ud af smukt design, et velsmagende tip og en særlig bøn, jeg har til jer.

Deltog du i mindehøjtideligheden i går? Eller måske markerede du dagen med lys i vinduet og fulgte med på TV? Jeg havde desværre ikke mulighed for at deltage i højtideligheden på Østerbro, men hold op en rørende markering af det sammenhold, som vi dansker skal og vil holde fast ved. Jeg fik kuldegysninger ved synet, og jeg synes det er smukt at se jøder, kristne, muslimer og mange flere i samhørrighed – det er netop det Danmark, jeg drømmer om, og ikke et, hvor vi måler og vejer hinanden ud fra religion og udseende. Jeg må tilstå, at jeg ikke har en tro på, at vi når i mål med det – altså ikke i den grad, som jeg helt naivt håber, men synes i går giver mig håb om, at de tragiske hændelser måske kan føre noget nyt, stærkt og anderledes positivt ind i vores følelse af at være dansk. Jeg har en bøn til alle, der læser med:

Spred kærlighed, søg at forstå, hvad du ikke forstår og mød det ukendte med nysgerrighed i stedet for frygt og fordomme.

Jeg fører dig i dagens indlæg ind i et univers, som jeg har tabt mit hjerte til. Det er svenske designer Ida Sjöstedt, som står bag de dekadente, romantiske og super feminine kreationer, og jeg er fuldstændigt ekset, for lige at bringe et 80´erudtryk på banen.

Det er for mig noget med universet, de fine tekstiler, skæve sammensætninger af både materialer og strukturer og de overflodige detaljer. Du finder både couture og ready to wear i hendes kollektioner, og jeg har da fundet mere end én kjole, som jeg gerne skulle gå ned ad kirkegulvet i, hvis jeg skulle giftes igen. Ligesom med Whole 9 Yards, som jeg skrev om her, bliver jeg ramt af hele stemningen omkring Ida Sjöstedt, og selvom der er langt mellem de anledninger, hvor jeg hopper i gulvlange kjoler, så bliver jeg glad og inspireret af at sidde og dvæle lidt ved det.

Ida Sjöstedt_style 4 Ida Sjöstedt_style 3 Ida Sjöstedt_style 1 Ida Sjöstedt_style 2 Ida Sjöstedt_style 5Photo credits: Ida Sjöstedt

En anden slags delikat tema er, at det i dag er officiel pandekagedag, hvor køleskabet tømmes hermetisk for mælk og æg, så vi kan gøre os klar til fasten. Eller sådan var det jo i hvert fald i de old-gamle dage, hvor man som god kristen fastede i 40 dage, hvor æg, mælk og mel altså ikke stod på menuen. Traditionen, altså med en pandekagedag, er altså ikke en nyopfindelse, men derimod en oldgammel tradition, der falder den første tirsdag efter fastelavn.

I går var jeg inde på Valentines Day, som jeg jo netop har et lidt skørt forhold til, netop fordi den virker lidt søgt – for at sælge en masse chokolade og blomster. Og nu er det jo altså ikke fordi vi skaber verdensfred ved at favorisere pandekagedagen frem for Valentines Day, men jeg synes nu det er en fin markering af vores rødder, så vi spiser pandekager i dag. Og det elsker vi jo.

Nu er vi jo i en lidt anden boldgade herhjemme, så det bliver ikke de traditionelle pandekager, men dels nogle majspandekager, som kan spises med sundt tilbehør, og så nogle boghvedepandekager, som man i dagens anledning godt må toppe med syltetøj og sirup.

Nederst i indlægget får du 2 bud på lækre pandekager, som slet ikke er så usunde endda, men søger du mere mad-orienterede pandekageopskrifter, så kig forbi Maria, som har super lækre opskrifter af den slags, man ikke får dårlig samvittighed over. Med ønsket om en rigtig hjertevarm og smagfuld pandekagedag til jer alle ♥

English recap: Ida Sjöstedt is a swedish designer. I recently learned about her collections and fell head over heels in love with her feminine, decadent and slightly odd universe. Fits me perfectly! Also today is official pancake day and therefore I am of course serving pancakes.

………………………

LINKS & CREDITS
Pancake photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Se flere modeindlæg eller søde opskrifter

Opskrift_amerikanske pandekager_glutenfri 3// Sukkerfri amerikanske pandekager med skyr, karamel, nødder og bær – opskrift her //
Glutenfri sunde pandekager med skyr, æble, mandler og kokossukker 2 kopi// Havregrødspandekager, som minder om klatkager, lavet med æblemos og serveret med skyr, ristede nødder og kokossukker – opskrift her //

3 tanker om “Pandekagedag og dekadent svensk design

  1. Uhmmm, elsker dine indlæg, din smag og dine billeder. Er alt for dårlig til at svare på dine spørgsmål, men nikker genkendende til meget af det du skriver – selvom jeg er en del ældre. ELSKER også søde sager, og pandekager, og har gluten og lactose-allergi (formentlig), men alt for lidt tid til at “dyrke” det, og elsker fine ting og ELSKER ønskesedler ;_) Nu har jeg printet dine 2 opskrifter på pandekager, MÅ prøve dem snart ! (startet egen virksomhed for 3 1/2 måned siden, så er ikke så kreativ i køkkenet. Beundrer dit energiniveau! (har det også selv, men bruger det “desværre” mest på arbejde. Men dine indslag minder mig om det gode ved livet 😉

    1. Hej Charlotte – det er da noget nær den fineste kommentar at slå øjnene op til, så TAK fordi du tog dig tid denne morgen. Jeg håber opskrifterne falder i din smag, og jeg elsker tanken om at andre har glæde af min hverdag og måde at anskue livet på. Bloggen er netop det fristed, hvor gode tanker og minder fastholdes, så at andre sidder og får et lille boost med, det er måske den største bedrift, jeg kan forestille mig. Jeg håber, du får succes med din virksomhed, og jeg håber da også, at jeg igen en anden gang hører fra dig.

      Rigtig god dag, kærligst Dorte

  2. […] jeg indviede jer i Ida Sjöstedts univers for nylig, slog det mig, at der er noget andet lige så fint, som jeg endnu ikke har fået […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.