Udgivet i 1 kommentar

Tekstil og design som kunst

Se 3 tekstildesignere, som jeg er begjstret for på hver deres måde, fordi de udtrykker kunst og dekadence i et sart og tekstilt udtryk. 

Da jeg indviede jer i Ida Sjöstedts univers for nylig, slog det mig, at der er noget andet lige så fint, som jeg endnu ikke har fået delt med jer. Jeg har altid haft en svaghed for tekstiler, og det er et målrettet fokusområde for mig at holde mit stoflager nede på en vis størrelse. Det sjove er, at jeg slet ikke får syet eller kreeret ret meget, lidt gør jeg selvfølgelig, men jo slet ikke hyppigt nok, set i forhold til hvor ofte, jeg går i fælden og bringer nyt eller brugt tekstil med hjem. Det lyder sikkert mærkeligt for dig, hvis ikke du selv elsker tekstiler, men jeg oplever en slags lykkefølelse, når jeg står med et smukt tekstil. Faktisk kan jeg godt lide at gå og kigge på en bunke med fine tekstiler, som klæder hinanden. De kan ligge der længe og agere inspirationskilde for mig, og måske – måske ikke – bliver de pludselig en dag klippet op og sat i maskinen. Det er skørt, jeg kan godt høre det, mens jeg skriver!

Når jeg nu har den her forkærlighed til tekstiler, så bliver jeg også ekstra glad, når jeg støder på lidelsesfælder, eller slet og ret produkter, som er tilført tekstil elegance. Begejstringen var derfor ikke til at skjule for mig, da jeg på min inspirationsrunde på North Modern besøgte 3 designere, som på hver deres måde ramte mig lige i den der tekstil-elsker-kerne, og jeg synes I skal hilse på dem her.

1st crush: Vibeke Scott

Med fokus på den kvindelige skikkelse, håndsyede detaljer og eksklusive materialer tager Vibeke Scott mig ind i en helt anden verden. Vi taler om morgenkåber i silkevelour med japanske tekstiler, pipings og en smygende, kvindelig skikkelse i snitmønsteret. Det er vintage-overdådighed, men sprit nyt – og jeg er faldet – og har slået mig – og tør ikke kigge for længe på det – for så køber jeg!

Tekstil som kunsterisk udtryk_Vibeke ScottTekstil som kunsterisk udtryk_Vibeke ScottTekstil som kunsterisk udtryk_Vibeke Scott Tekstil som kunsterisk udtryk_Vibeke Scott

Besøg Vibeke Scott for at lære mere.

2nd crush: Martine Myrup

Martine Myrup stod ved en stand på North Modern. Med sig havde hun 2 kimonoer, som hang som installationer på bagvæggen, og foruden dette nogle patchworkvaser i stof og nogle puder. Universet er tydeligt, man er slet ikke i tvivl om, at her står en pige med en defineret holdning til det tekstile udtryk, og hun er foruden dette beriget med tekniske færdigheder, som gør resultaterne så unikke og fine.

Martine køber tekstilerne i genbrugsbutikker, og så får hun det bedste ud af dem, dels ved at udnytte resterne, men mest ved at elske den historie, de bringer med sig, og forsøge at nyfortolke den i sine værker.

Tekstil som kunsterisk udtryk_Martine Myrup Tekstil som kunsterisk udtryk_Martine MyrupTekstil som kunsterisk udtryk_Martine MyrupTekstil som kunsterisk udtryk_Martine MyrupTekstil som kunsterisk udtryk_Martine Myrup

Besøg Martine Myrups inspirerende blog

3rd crush: Iben Høj

Iben Høj er strik-designer, og hendes designs er unikke og ikke den gængse strik, du kender. Hvert stykke tøj er strikket med detaljer, som får udtrykket til at synes delikat og sart. Jeg faldt mest af alt for hendes store installationer, som er vældig interessante som modstykke til tendensen med vævede vægtæpper.

Tekstil som kunsterisk udtryk_Iben Høj Tekstil som kunsterisk udtryk_Iben HøjTekstiler_BY BAK blog_photo by Nicolai Perjesi4 Tekstiler_BY BAK blog_photo by Nicolai Perjesi 2Tekstiler_BY BAK blog_photo by Nicolai Perjesi Tekstiler_BY BAK blog_photo by Nicolai Perjesi3

Besøg Iben Høj for at lære mere.

Mon ikke også I andre, nogle af jer måske, kender til det med at elske tekstiler? I hvert fald har det fulgt mig så længe jeg husker, så jeg forventer ikke, at det er noget, jeg nogensinde får lagt låg på – kun kunsten at begrænse mig, kan jeg påvirke ♥

English recap: Vibeke Scott, Martine Myrup and Iben Høj are 3 danish designers, that on different ways have caught my attention with their textile expression.

…………………

LINKS & CREDITS
Photos via Martine Myrup, Vibeke Scott and Iben Høj
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Se flere modeindlæg 

1 tanke om “Tekstil og design som kunst

  1. […] mig et par timer ved symaskinen. Har nederdele og leggins på hjernen og som bekendt et ocean af indbydende tekstiler […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.