Udgivet i 4 kommentarer

Har du tips om Amsterdam?

I morgen tidlig rejser jeg til Holland på pressetur, og weekenden forlænges med nogle dejlige dage i Amsterdam.

Nøj manner, hvor jeg glæder mig! Amsterdam er en af mine favoritbyer, og hvor andre sværger til Paris, så råber jeg i stedet “AMSTERDAM” ♥ Den by står for mig som überromantisk, overskuelig, imødekommende, inspirerende og fri. Jeg glæder mig, kan du nok høre.

Det er omkring 8 år siden, jeg besøgte Amsterdam sidst, dengang kæresten og jeg var næsten nye kærester, men jeg husker tydeligt byens stemning. Jeg kunne nu godt tænke mig lidt gode erfaringer fra jer, hvis I har nogle, så kender du Amsterdam godt? I så fald tager jeg gerne tips til:

 • Bedste sushi (gerne takeout)
 • Butikker, der skal ses eller opleves
 • Steder og gader i Amsterdam, som giver en inspirationsindsprøjtning – det kan være alt fra er simpelt gadehjørne med streetart til husbåde eller gamle huse

Jeg er ligeglad med de store turistattraktioner – couldn’t care less faktisk. Jeg vil danne mig mit eget indtryk og ikke påduttes noget udfra historie og storhed. Sidst vi var der, og det jeg husker bedst faktisk, var gaderne i Jordaan, økocafeerne og genbrugsbutikkerne, og så husker jeg at sidde på Amsterdams ældste beværtning – et skævt gadehjørne hvor man sidder i flere niveauer med kig over kanalerne med en stor fadøl ved hånden.

Amsterdam 012 Amsterdam 027 Amsterdam 034

Billederne er fra 2007, hvor vi sidst besøgte Amsterdam – det var lidt længere henne på foråret, så helt så grønt tror jeg ikke det er denne gang. Vejrudsigten ser altså heller ikke sådan helt solbeskindet og mild ud, så jeg har pakket det varme tøj, og tror jeg kommer til at bruge det også.

English recap: Tomorrow I am flying to Holland on a press tour, and I will be spending the weekend ind Amsterdam. Do you know the city? In that case maybe you have some recommendations in regards to charming places to go, eat or other?

………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Besøg flere steder med BY BAK

4 tanker om “Har du tips om Amsterdam?

 1. Vi var i Amsterdam sidste år i sommerferien 🙂 de 9 gader, er altid et besøg værd. Og ellers er gåture op og ned langs kanalerne bare altid hyggeligt 🙂
  Ved central stationen, er der bagved både der sejler over på den anden side, til et fotomuseum, som helt sikkert er et besøg værd 🙂
  God tur.

  1. Tak Simone – altså nu sagde jeg jo “nul turistattraktioner”, men når du nu skriver fotomuseum, så kan jeg godt mærke, at det da frister – godt tip, jeg vil have det med i overvejelserne 🙂 Tak for input, og hav det dejligt, kærligst Dorte

 2. Hi Dorthe,

  I live nearby Amsterdam. Take a look on my blog if you like….http://interieur-coosje.blogspot.nl/2015/02/citytrip-amsterdam_23.html and http://interieur-coosje.blogspot.nl/2015/02/citytrip-amsterdam-part-ii_24.html
  On the blog Amsterdam Next from Vosges Paris you can find more about the city.
  Have fun!

  kind regards,

  Stephanie

  1. Hi Stephanie – thank you so much, I loved Amsterdam, my second vista and definitely not my last 🙂 Love from Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.