Udgivet i 11 kommentarer

Indretning med planter for dummies {guide}

links

“Indretning med planter for dummies” er min oversigt over planter med kick ass personality. Dvs. planter, der ikke går i graven, fordi du lige kommer til at glemme dem med vandkanden, planter som renser luften i dit hjem og som bare er smukke i indretningen.

For efterhånden længe siden skrev jeg om mine grønne fingre, eller rettere manglen på samme. Jeg tænkte det var tid til en update, for jeg ved, at I sidder flere derude, der heller ikke praler af jeres evner som plantepassere. Måske du har lyst til at kopiere med de planter, som jeg har formået at holde i live? Jeg laver her i hvert fald en slags liste over gode planter at vælge, når man er en plante-dummie som jeg.

Planter, der er nemme at holde i live

Her kommer en oversigt over mine favoritter – de grønne venner, som kan klare mosten, når jeg glemmer dem. De planter, som bare tager imod det sjældne vandbad, og rejser sig igen, og som oven i købet er en smuk tilføjelse til dit hjem. Jeg er ikke planteekspert, og du skal bestemt kun læse mine ord, som det de er – nemlig mine erfaringer:

Monstera

Jeg er virkelig forelsket i min Monstera, også kendt som Fingerfilodendron, og vil gerne have flere af dem. Den er super taknemmelig at have med at gøre, utroligt smuk, og så formerer den sig løbende. Jeg har flere gange glemt at vande den, men det er som om, der skal meget til før, den decideret lider. I hvert fald kommer den igen, hver gang jeg forbarmer mig og pøser vand i potten. Jeg har i øvrigt delt den op, da jeg ville give den ny jord, og de små babies, som jeg delte fra klarer sig fremragende. Nem og smuk plante, som visuelt fylder godt i rummet.

Jeg har været på planteskolen for at finde min, men jeg skal ikke kunne sige, om de efterhånden er blevet så populære at de også kan købes i supermarkeder.

Se min indretning med planter

Svigermors skarpe tunge og Elefantfod

Både Svigermors skarpe tunge og Elefantfod er smukke og nemme planter, som vokser godt. Du kan løbende dele dem op og sprede ud til flere potter, og skulle du have glemt vandingen for en periode, så kommer de altså fint igen, når du igen begynder med vandingen.

Pelargonier

I er mange, som spørger hvilken plante det er, den der står og stritter på min hylde. Det er en afblomstret Dronning Ingrid Pelargonie, og de fleste ville sikkert have smidt den ud på dette tidspunkt. Jeg synes imidlertid, den er smuk som “fyldplante”, fordi den har sin egen form. Det er en robust plante, som sætter nye blomster igen og igen. Jeg oplever ofte, at den kommer sig hurtigt, når man stiller den ud på terrassen eller altanen om sommeren, og man kan sagtens tage den ind igen, når den igen trives og ser blomstrende ud.

Jeg elsker pelargonier, som er en djlig og nem plante med forskellige livsfaser, og en absolut tilgængelig plante, som ofte fås både i supermarkeder og de fleste blomsterhandlere.

Kaktusser & sukkulenter

Ja tak! Arkitektoniske grønne sejrsherrer med mange dejlige overraskelser i alt lige fra struktur, farve og overflader – og de står distancen! Den store kaktus er i øvrigt offer for min uforbeholdne kærlighed, men man skal selvfølgelig være lidt opmærksom på placeringen af den med de lange nåle (i hvert fald med børn i huset). Den store kaktus har jeg hentet hjem fra planteskolen, mens sukkulenter og mindre kaktusser nem kan opsnuses både i supermarkeder, blomsterhandler og hos Ikea.

Zamioculcas

Planten med det mundrette navn, Zamioculcas, formerer sig for et godt ord, og du kan snildt tage et stykke fra til en ny potte ind imellem. Smuk er den også, og virkelig hårdfør. Denne står i vores stue, og den er særligt god til dig, som ikke regelmæssigt husker vandingen. Det anbefales nemlig at lade den tørre ud mellem vandinger. HURRA for det, den skyder på livet løs, og koster i øvrigt ikke ret meget, når den skal købes hjem.

Calathea

Calathea findes i både grøn og lilla. Den er også en utroligt taknemmelig plante at holde liv i. Ind imellem glemmer jeg at vande den, og så begynder den at hænge på en måde, så man næsten kan se mundvigene vende nedad. Straks efter jeg har opdaget det og givet den vand, rejser den armene i vejret igen. Der går vitterligt ikke mere end 10 minutter, og det er altså endnu ikke lykkes mig at tage modet helt fra den. Smuk er den som stor fyldplante i hjemmet og bestemt ikke dyr hellere.

Luftrensende kravleplante, Guldranke

Guldranken kan du roligt købe som en lille plante, fordi du er garanteret en plante, der vokser med lynets hast og virkelig giver noget tilbage. Den har særlige luftrensende egenskaber og den er smuk i dit hjem. Jeg har haft den hængende i en macramé, som du ser på billedet og senere hen, da den blev rigtig lang monterede jeg en snor omkring et vindue, hvor jeg forsøger at få den til at vokse pænt omkring. Det har jeg til gengæld ikke den helt store succes med, ha ha, men måske det vil lykkes hen ad vejen.

Figentræ

Jeg er vokset op med et importeret bornholmsk figentræ på mine forældes terrasse, og det er et vanvittigt smukt og stærkt træ. Det er samtidig blevet lidt af en indretningsdarling, som ses i mange hjem, og det pryder da bestemt også på en hylde eller i en større variant på gulvet. Det fine eksemplar jeg viser jer, bor i en stor krukke på vores terrasse og spørgsmålet er, om ikke det på et tidspunkt skal have en permanent plads i jorden?!

Jeg håber, I kan finde svar og inspiration i min liste – husk, at jeg er en total greenie-dummie, så hvis jeg kan holde liv i dem, kan du også. Er du ikke lige den, der kommer på planteskolerne, så kig forbi Plantetorvet*, der leverer i hele landet, super top smart, hvis du spørger mig ♥

…………….

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

11 tanker om “Indretning med planter for dummies {guide}

 1. Jeg synes dine indlæg den sidste tid har været meget inspirerende. Tak for det. 🙂 Dog synes jeg det er ærgerligt at selve bloggens “ramme” fylder så meget, især når du fremviser flotte billeder. Jeg ved ikke om jeg er den eneste der har det sådan.

  Iøvrigt, har du et godt tip til hvor man kan købe lerpotter inkl. underskål? Jeg har ledt forgæves, og kan kun finde dem uden underskålen, det holder jo ikke.

  /Rikke

  1. Hej Rikke.
   Først og fremmest tak for de helt VILDT pæne ord, dejligt at høre!
   Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener med “rammen”? Og har ikke hørt det før – derfor kan det jo godt være, du ikke er alene – jeg oplever ikke en ramme, men det kan være svært at sikre at layoutet fungerer både på stor skærm, lille skræm, tablet, mobil osv. Læser du via Bloglovin? Eller læser du i mobilversion/full version? Lad mig endelig høre nærmere, så jeg kan se på det – tag evt. et screendump og send det til mig. Kh Dorte

 2. Ih, jeg kunne også godt tænke mig en pilea. Den er da fascinerende.

  Og en lille “for dummies”-kommentar… Monsteraen (eller fingerphilondendronen som jeg har lært den at kende som) er ikke mere taknemmelig, end at den ikke må stå i sol. Det lærte jeg på den hårde måde. Vand eller ej, den er ikke fan af direkte sol.

  1. Jamen så er det da særligt godt, at jeg lige har flyttet den fra vinduet og ind i rummet – bare kald det instinkt. Det må jeg jo leve med, når nu jeg har så grønne fingre, ikke?! 😉 Kh. Dorte

 3. Jeg købte engang 2 stk “svigermors skarpe tunge”, og blomsterhandleren sagde til mig, dem kan du sagtens holde, de kræver ikke ret meget vand, og er stort set umulige at slå ihjel! Yah right… de kan død, det gjorde mine i hvert fald *ha ha*, så hellere ingen grønne fingre her 🙂

  1. Arhmen jeg sidder lige og griner lidt Lena. Det gør mig ondt at høre, jeg kondolerer! Har du prøvet med sukkulenter og kaktus? Kh Dorte

 4. Vil bare sige, super skønt indlæg. Har tit prøvet så mange forskellige, og uanset hvad så går de altså ud. Uanset om de får vand eller ej.
  Dog, synes jeg at jeg har læst indlægget igennem flere gange nu, og den plante på første billede, den kan jeg ikke finde et navn på.
  Kan selvfølgelig være mig som er for blind 😀 Men ellers mange tak 😀

  1. Det er Monstera, der er på første billede 🙂

 5. Tak for et meget inspirerende indlæg, pæne planter der er nemme at holde er fremmed land for mig. Vores hjem er tørlagt for grønt da jeg for der meste opgiver helt at finde noget når jeg begiver mig ind til en blomsterhandler. Tak for en meget fin oversigt, jeg vil løbe ud og fluks købe en pilea og en Monstera! Bare det at jeg nu ved hvad de hedder er en gave, tak!!!

 6. Dejlige billeder med skønne planter. Jeg holder planter på samme måde som dig, har haft adskillige eukalyptus træer og de er alle gået til. Det er bare surt, for elsker deres farve og bladenes form. Tak fordi du delte dine erfaringer, med planter der er lette at holde – kan undvære vand i en rum tid.

 7. […] farver som lyng, dueblå, slidt rosa og grålige farver. Med nogle grønne planter, eventuelt som disse, der ikke kræver en masse pleje, kan du skabe en oase, som din mand vil elske, når han skal læse […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.