Nyt møbel med marmor {DIY}

Med en marmorplade og nogle bogkasser har jeg kastet mig ud i en DIY. Jeg er gået igang med at lave et nyt møbel til vores spisestue og køkken, men får det at blive?

Længe har jeg søgt en budgetvenlig, pæn og holdbar løsning til at give os lidt ekstra opbevaringsmuligheder herhjemme. Længe har jeg også haft en lang marmorplade liggende, som fulgte med i købet af min skrivebordsplade. Først i forgårs lagde jeg 2 og 2 sammen og landede ganske fint ved tanken om et ikke særlig dybt møbel med marmortop.

Nyt møbel med marmor {DIY}Nyt møbel med marmor {DIY} Nyt møbel med marmor {DIY}Nyt møbel med marmor {DIY} Nyt møbel med marmor {DIY}

Jeg kan mærke, det bliver godt, men jeg må slå koldt vand i blodet, for ak (!) ham den anden voksne i hjemmet er slet ikke vild med det … Jeg har solgt den ind så godt jeg kan, så nu må tiden vise, om jeg får lov at lave møblet færdigt eller om det skal retur til butikken.

Bogkasserne er Trævarefabrikernes Udsalg, og er ubehandlede, men jeg kunne nok godt finde på at give dem en mørk farvet lak eller en transparent sort bejdse, så de trækker referencer til køkkenets sorte vinylgulv. Lige nu, hvor træet er helt jomfrueligt og lyst, klæder det i hvert fald den pudderfarvet 7′ er-stol, som jeg hver dag kaster kærlighed efter. De fine ophæng på grenene fik jeg af en værtinde ved et Black Swan-arrangement – se mere her.

Jeg hælder nok mest til at stryge det nederste lag af kasser og erstatte det midterste med endnu 2 med skydelåger, således møblet kan være lukket, når man ønsker det. Må jeg ikke høre din mening om det – kan du lide løsningen, synes du den skal have farve eller være ubehandlet? Måske dine input kan kaste lys over tvivlen i hjemmet ♥

English recap: For a long time I’ve been speculating to find a good solution that would be pretty and at the same time solve some practical difficulties we are having in our kitchen and living room. I just invested in these raw bookcases and since I had a marble piece waiting for the right project, I decided to add this to the top of this new furniture. Heres the challenge: the husband is not as impressed with the solution as I am, so maybe I just have to return it to the store later today. What do you think about it, do you like or not?

…………………

LINKS:
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

7’erstolen er venligst udlånt af Fritz Hansen

Læs om boligindretning og find tips til DIY’s

madplan
Follow:
Share:

13 Comments

 1. Lizet Vahl
  18. marts 2015 / 8:19

  Ser rigtig fint ud. Ubehandlet indtil det er blevet grimt og giv det så evt sort bejdse eller, hvad der passer hos Jer 🙂

  Men skift de små trægreb, de er ærgerlige, synes jeg…

  Tak for en fin blog, BTW 🙂

  • 18. marts 2015 / 12:00

   Ja du har helt ret mht. grebene – beholder vi dem, ser jeg dem også gerne skiftet! Kærligst Dorte

 2. 18. marts 2015 / 8:42

  Så fedt!!! Og jeg ville indtil videre holde dem rå. Male kan man altid gøre senere, men man kan ikke rigtig fortryde og få dem rå igen 😉 Selv ville jeg måske vælge traditionelle låger i stedet for skydelåger, men ja, tror også jeg ville vælge låger på flere af rummene. Og så kan jeg ikke helt slippe en ide jeg straks fik da jeg så det og komme møbelhjul under – du ved dem mange bruger under pallemøbler… de findes i flere størrelser 🙂 Hvis jeg skulle male det, ville jeg male i pasteller, måske kun lågerne.. for du har så ret, den smukke 7’er matcher så godt i farven som det står nu, så måske detaljer i pastelfarverne 🙂

  • 18. marts 2015 / 11:59

   Hej Karina.
   Den vil vælte på hjul og fødder. Tyngden fra pladen matcher ikke den smalle dybde og kobineret med vores skæve, gamle gulve, bliver det for farligt. Men jeg er helt med på æstetikken i dit forslag 🙂 Kærligst Dorte

 3. 18. marts 2015 / 9:20

  Jeg syntes det er mega pænt Dorte – flot fundet på 🙂
  Håber det får lov at blive xxx

 4. Helene Engelund
  18. marts 2015 / 10:12

  Jeg synes, det er så fin en ide at bruge pladen til sådan et møbel! Det er lidt ærgerligt, at pladen ikke passer helt i længden – det ser en smule sjusket ud, synes jeg. Men den kan man få skåret til, kan man ikke?
  Det ville være synd at male den! Det fine lyse træ står så fint til den lyse marmor 🙂 Men som du sikkert ved, gør man klogt i at behandle træet med et eller andet… Mine bogkasser er umulige at støve af!

  • 18. marts 2015 / 11:58

   Hej Helene.
   Jeg synes også, det vil være synd at male den lige nu, men det vil give mere sammenhæng til køkkenet. Jeg vil gerne have at den bliver en “forlænget arm” og dermed integrerer overgangen fra køkken til spisestue, og det tror jeg mere, den vil gøre med en mørk reference. Hvis altså vi overhovedet beholder den 🙂 Vedr. pladen, så kan jeg faktisk netop lide at den rager lidt ud, og det giver mig også lidt mere afsætningsplads. En ting er sikkert, jeg får den ikke skåret til – det er kosteligt, og det er jeg ikke villig til 🙂

   Tak for input, og ikke mindst erfaring omkring støvsamleren – DET er en god pointe, kh Dorte

 5. 18. marts 2015 / 11:40

  Som skænken er nu, minder den mig desværre om de umalede, 80’er fyrretræsmøbler

  • 18. marts 2015 / 11:56

   Du har ret Helle, men det er vel netop det, der fungerer ?? For mig i hvert fald… jeg er klar over, den grænser sig op af noget, som vi (der husker 80’erne) har associationer til, der kræver at vi sluger et par kameler, men det er jo netop det, der er oppe i tiden pt. Men jeg kan følge dig, og jeg er helt med på, at det ikke rammer enhver smag 🙂 Kærligst Dorte

 6. 18. marts 2015 / 11:48

  Måske ville grå maling passe til marmor pladen, som det er nu, synes jeg kontrasten er for stor. Tak for god blog

  • 18. marts 2015 / 16:50

   Nej nu stopper det altså – MØG net! Har lige forsøgt at skrive igen men nu er min besked her igen ikke, fordi nettet gik ned…ggrr…

   Nå men jeg prøver lige at formulere det samme igen….

   “Det var da noget af en udmelding min besked endte som, uden videre forklaring 😉 Der var faktisk meget mere men kun den første linje, er åbenbart blevet uploaded. Så nu prøver jeg lige igen….. Som skrevet….. – Som skænken er nu, minder den mig desværre om de umalede 80’er fyrretræs møbler – yak! Og hvorfor så det? Først og fremmest tror jeg, at det er fordi marmorpladen ikke passer præcist i størrelsen, men går ud over kasserne. Tror, det kunne blive fint, hvis den blev skåret til. Noget andet er helt sikkert KNOPPERNE, der giver mig knopper ,-) Hvad med at udskifte dem med nogle kernelædder-stropper eller måske et lille bitte råt greb i metal? Det tror jeg, ville gøre den mere elegant…. Læste lige ideen med kun at male lågerne i en pastelfarve (selvfølgelig “rosa” 😉 😉 ;-)) – det tror jeg også, ville være rigtig fint med trækanten omkring….”

 7. Helena
  18. marts 2015 / 15:57

  ej hvor skægt, jeg har også lige dekoreret et par trækasser med marmorfolie. Synes selv det ser ret godt ud og heldigvis har jeg ikke en mand til at smide dem ud 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.