Udgivet i 1 kommentar

Orangeri og indretningsdrømme

Orangeri og indretningsdrømmelinks

Drivhus, green house, udstue, orangeri – det er ikke helt det samme, men så alligevel. I dag kigger jeg på nogle indretningsdrømme og muligheden for at gøre brug af vores udstue ved at indrette et mini orangeri.

Vi har en udstue, som vi ikke rigtig får brugt til andet end gennemgang og opbevaring. Den er ikke isoleret, så den er som regel enten meget kold eller meget varm, hvilket sætter en naturlig begrænsning på eventuelle tanker om stue, kontor eller andet i den beboelige genre. 

De viste ting ovenfor er fundet hos Ellos*, Etsy* og Ikea

Vi har boet i huset i 4 år nu, og vi er egentlig meget glade for udstuen, selvom den ikke som sådan udnyttes, men man gør sig af og til alligevel nogle tanker omkring æstetik og funktion. Jeg overvejer for eksempel et arbejdsbord, hvor man kan stå med jord og planter, i stil med de grovkøkkener som alle havde dengang jeg var barn, men der er ikke vand og det kan heller ikke etableres.

For nogle måneder siden, skrev jeg om de nye indretningstendenser, der præger indretningsbranchen lige nu. Nu hvor foråret og sommeren står for døren, går jeg og glæder mig over, hvordan vi ser tendenserne udfolde sig, og tanken er strejfet mig, at vi kunne skabe lidt orangeri-stemning i udstuen. Jeg har to udfordringer: 1) des flere planter, des større risiko for edderkopper, og selvom jeg langsomt rykker på min grænse, så er jeg ikke helt det, hvor jeg ligefrem inviterer dem ind. 2) Jeg er lidt nervøs for om jeg blokerer for sæt det dejlige lys, så det kræver i hvert flad den helt rette balance.

Der er mange måder at arbejde med botaniske tilføjelser og mørkere, slidte farver på, og jeg tror ikke, vi er mange, der ikke har lyst til at invitere lyset indenfor i så bred udstrækning som overhovedet muligt. Men helt konkret hvordan får vi de nye tendenser ind i boligen, når vi samtidig vil have lys og sommerstemning, og ikke mørke huler?

Inspirationen er jo nem at forelske sig i, men i praksis kan manner leve med det, når der er tale om en rum i direkte tilknytning til vores stue?

Vil du indrette et hjørne, et rum eller måske din terrasse med inspiration fra et orangeri, så tilføj møbler, der kan bruges som planteopsats og til afslapning med en god bog. Kurvemøbler, quiltede plaider, gamle potter og dæmpede farver er alle elementer, der tilfører hygge på den “slidte måde”. Botaniske tapeter kan med fordel bruges til at skabe en sommerlig, vedligeholdelsesfri og grøn oase og kan uden problemer kombineres med støvede farver som lyng, dueblå, slidt rosa og grålige farver. Med nogle grønne planter, eventuelt som disse, der ikke kræver en masse pleje, kan du skabe en oase, som din mand vil elske, når han skal læse avisen i fred og ro.

Jeg er virkelig begejstret for den anderledes plantehænger, som jeg har fundet på etsy. Den er grafisk og nordisk i sit enkle udtryk, og jeg kunne godt finde på at klikke den hjem. Ikea har smidt en omgang terra cotta potter ind i deres sommerkollektion, hvilket jeg ved, I er flere, der har efterspurgt, så det er hermed videregivet – tror dog ikke, de er landet på hylderne helt endnu.

Tror I ikke godt, det kunne blive fint med lidt orangeri-stemning? Måske sidder I ligefrem flere derude, som har en udstue, der ikke rigtig kommer til sin ret? ♥

English recap: I wanted to collect some things that match the interior decorating business at the moment – I hope you like it?

……………..

LINKS & CREDITS
Collage by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

1 tanke om “Orangeri og indretningsdrømme

  1. fantastiske billeder, elsker den slags rum. Ville enormt gerne have et orangeri, men vores hus og et orangeri går ikke hånd i hånd. En udestue har vi dog, og den er indrettet lys og venlig, og nærmest altid med blomster/planter der kan klare varmen og kulden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.