Udgivet i 2 kommentarer

Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe

Drømmer du om at få styr på basisgarderoben? Se hvordan du skaber en perfekt basisgarderobe her, hvor jeg giver tips til styling, indkøb og variation.

Om du er fashionista eller “bare er mor”, så er dit eget spejlbillede sikkert rimelig afgørende for dit generelle humør. Sådan er vi kvinder – vi er hårde ved os selv, vi vil føle os dejlige og pæne, uanset den krop og det hår, vi har. Hvor meget tænker du over, at en basisgarderobe kan hjælpe dig i den rigtige retning?

For mig er det blevet ret åbenlyst, at den perfekte basisgarderobe giver en bevægelsesfrihed, som i det daglige betyder tid sparet. Har du elementer nok i garderoben som kan det hele, så betyder det ikke så meget om det gode par bukser ligger i vasketøjskurven, for der er jo et par mere, ligesom der aldrig mangler en undertrøje, strømpebukser eller langærmede t-shirts.

Den perfekte basisgarderobe er nødt til at rumme nogle gode investeringer og i min bog må jeg tilstå, at det er nogle ret kedelige investeringer – alle i farveskalen sort, grå og mørkeblå:

 • mindst 3 par velsiddende bukser
 • mindst 2 sorte, 2 hvide, 2 nude undertrøjer
 • mindst 2 langærmede og tætsluttende bluser
 • mindst 2 par sorte strømpebukser
 • mindst 1 behagelig og velsiddende kjole
 • mindst 1 sort nederdel, gerne et pencilskirt, som er super klassisk
 • mindst 1 par sorte sko
 • mindst 1 sort cardigan og 1 grå cardigan

Vi taler altså om tøj, der praktisk talt passer til alt og kan mixes og matches,  uden det går galt. Når de helt grundlæggende ting er i orden, så bliver det lidt sjovere at shoppe, for basistingene alene gør trods alt garderoben lidt kedelig – i hvert fald for sådan en som mig, der elsker print og farver.

De viste outfits består primært af basiselementer, som så er sat sammen med velvalgte accessories og sko. Husk at hår, smykker, sko og tasker kan gøre hele forskellen, uden at kræve en masse ekstra tid om morgenen! Sko, smykker og tasker kan det i øvrigt godt svare sig at investere lidt mere i, således det har mange år at gå på.

Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe// Sarah Jessica Parker / Source //
Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe// Source / Source //
Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe// Source / Source unknown //
Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe// Source / Source //

4 favoritter, som du kan komme gennem sommeren med

Skal du denne sæson købe et par items, som kan bruges varieret og kan give din basisgarderobe et både råt og feminint twist, så kan du måske finde lidt inspiration her. Jeg har fundet fire gode investeringer, som kan det hele – både med hinanden, hver for sig og i forskellige konstellationer.

 1. Læderjakken, som for mange er et must, kan bruges til det rå look, men hvorfor ikke sætte den sammen med noget ultra feminint som en blondenederdel?
 2. Boyfriend jeans, mega hot tendens, som jeg er vild med. Fede med en hvid Tee, eller med stribet bluse og gerne med stilletter og bikerjakken til
 3. Striber. Jeg bliver aldrig træt af striber – de er både tres chic a la Parisienne og sporty. Spørger du mig, kan du både bruge dem til blondenederdel med sneakers til og til boyfriend jeans med stiletter. Den jeg har fundet her er skøn med en mørk rød stribe iblandt
 4. Blondenederdelen er super til alt lige fra sweaters, en rå Tee som kontrast og med bikerjakken til, med stribet bluse eller med en silkeskjorte

Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe
// 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 //

Med de rette accessories kan du skabe det helt rette look, og dem jeg har klippet ind i collagen er absolut alle på min ønskeliste, især uret med nude silikonerem. Wau det er fint og lidt anderledes (og i øvrigt super billigt).

Jeg selv køber selvfølgelig min basisgarderobe hos Black Swan. Kvaliteten er i top, så tingene holder mange sæsoner, og tøjet er super velsiddende på min “morkrop”. Priserne er i øvrigt meget rimelige, og det ved du, når først du står med kvaliteten i hånden, og selv kan konstatere det åbenlyse.

Den 9. April kalder vi Jeansdag – der lancerer Black Swan en ny jeansmodel, og på dagen giver vi 20 % rabat på alle andre jeans på stangen. Du er velkommen til at komme forbi den 9. april, og jeg tilbyder også hjælp til at sammensætte basisgarderoben, så den fungerer med din eksisterende garderobe. Du kan finde mere info her ♥

English recap: Are you good to go when it comes to the brilliant basis wardrobe? You should be – other wise you should get there, because it saves you a lot of time and worries when you can go to the closet and find neutral styles that fit both you and every thing in your wardrobe. 

…………..

LINKS & CREDITS
Graphic work by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget indeholder affiliate links

Vil du have mere stilinspiration, så kig her

2 tanker om “Sådan skaber du en perfekt basisgarderobe

 1. Fedt indlæg Dorthe. Jeg ville elske at kigge forbi dig og finde et par nye jeans fra BS. Jeg købte jo Fluorite jeans´ene her i februar og kasserede 6 par som bare lå. Nu har jeg kun 4 par velsiddende bukser tilbage i skabet og det føles fantastisk. Er der mon også 20% i webshoppen 9/4??

  1. Hej Libbie – der er også 20% på webshoppen ja, men altså kun på jeans, og ikke den helt nye model. Hvor er det fedt, du er landet i 4 gode par – det er fandme en god basis, det må du også kunne mærke om morgenen? 🙂 Knus Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.