Udgivet i Skriv en kommentar

Sprød og smagfuld broccolisalat {opskrift}

Hverdagsmad kan godt suge energien ud af mig ind imellem, det genkender du sikkert? I dag deler jeg en nem og meget smagfuld broccolisalat, som både er en god frokost og et godt tilbehør til aftensmaden.

Når jeg nu har proklameret, at jeg vil tabe 2 kilo i marts (i dette indlæg), og samtidig har fortærret mere end min andel af Bülow lakridser, så kan vi vist hurtigt blive enige om, at der skal nye metoder til. Jeg starter med 2 fokusområder, og udvider, så snart der er styr på dem. Det ene hedder fornuftig morgenmad, ikke ledsaget af kaffe, men af the med citron og ingefær, det andet hedder aftensmad med mættende supertilbehør. Det er i virkeligheden det punkt, der driller mig mest, for jeg er kørt lidt sur i hverdagsmaden herhjemme – det sker ind i mellem, at jeg føler mig uinspireret omkring aftenmåltiderne, og pt. er jeg præcis dér. Jeg gider simpelthen bare ikke stå og lave mad til kl. 17.30, jeg vil spise sent og jeg vil have take away, helst sushi eller thai. Forkælet?? Nej, for det er ikke sådan, det foregår, kun i mit hoved.

Her er en sikker vinder – en rimelig simpel salat, som er sprød, smagfuld og bombefuld af gode olier og masser jern.

Sprød og smagfuld broccolisalat {opskrift}

Jeg elsker en god salat, sådan en med gods i, du ved. Til min fødselsdag lavede jeg et bjerg af salatkærlighed (her)men i hverdagen må man altså klare sig med mindre avancerede udgaver, så der handler det om at kunne lave nogle simple, men smagfulde variationer til aftensmaden.

Denne broccolisalat er et hit, fordi de bagte nødder tilfører en sprød sødme til salaten, men mest fordi broccoli er en fantastisk grøntsag, som smager godt og super sund. Faktisk glemte jeg en væsentlig detalje, som du jo kan overveje at tilføje også; sprødstegt parmaskinke, mmmm det giver altså også lige et salt pift, der er godt.

Broccolisalat

1 broccolihoved
1 håndfuld hasselnødder
1 avocado
1 spsk goma dressing
5 skiver parmaskinke

Sæt ovnen på 180º og læg parmaskinke på bagepapir og nødder i et ovnfast fad. Parmaskinken skal bages sprød, så den skal du holde øje med, nødderne giver jeg gerne omkring 10 minutter, hvorefter begge dele køles af.

Broccolien opdeles i helt små buketter og koges i 1 minut. De skal nærmest kun lige ned og vende – derved får de den smukke, grønne farve, smager dejligt og bibeholder sprødheden. Køl dem ned i koldt vand, så de ikke ligger og koger videre i deres egen varme.

I en skål blandes broccoli, nødder, parma og avocado i bidder og der hældes lidt goma dressing over før servering. Jeg køber min gomadressing hos Sticks’n’Sushi, men du kan også lave den selv, hvis du har mod på det.

Sprød og smagfuld broccolisalat {opskrift} Sprød og smagfuld broccolisalat {opskrift} Sprød og smagfuld broccolisalat {opskrift} Sprød og smagfuld broccolisalat {opskrift}

Det er en mættende salat, så det er et godt tilbehør til kødretter, når du ikke vil spise for mange kulhydrater, men det kan bestemt også fungere som frokost. Overvej at tilsætte perlebyg og rosiner, så kan du have det med i madpakken i stedet for rugbrødsmadder ♥

English recap: Broccoli salad with baked nuts and parma – great as a garnish and great for lunch

……………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Læs om vores glutenfri livsstil
Se alle bloggens opskrifter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.