Udgivet i Skriv en kommentar

Drømmen om en luksusseng fra Auping

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at sove i en luksusseng fra Auping – at sove i et smukt og roligt rum, liggende på den perfekte madras, der sikrer mig en god, restituerende søvn. 

Jeg, min ryg og min mand ønsker os alle en ny seng, og det synes efterhånden ret åbenlyst, at denne nye seng helst skal være en bæredygtig seng fra Auping. I et år har jeg nu flirtet med Auping, forelsket mig i både senge, sengetøj og puder, og forelskelsen er ikke blevet mindre, efter at have set og mødt folkene bag familiefirmaet. Jeg lader mig gerne imponere, når et luksusbrand ikke alene formår at skabe smukke kvalitetsmøbler, men samtidig tager gennemgribende ansvar for deres produktion, og derved får FN-konventionens målsætninger til at ligne en tegning, vi har fået med hjem fra børnehaven. Wauu hvor har jeg respekt for det firma – de tager sgu ansvar, hvilket jeg nok skal fortælle mere om, men først skal I selvfølgelig se sengen, som jeg drømmer om at sove i…

Drømmen om en luksusseng_seng Auping

Sengen hedder Essential og er 100% bæredygtig, hvilket betyder, at den er produceret med materialer, som kan genanvendes eller nedbrydes naturligt. Den er produceret på en fabrik, som forsyner sig udelukkende med naturlige ressourcer, har gode arbejdsforhold, og bruger materialer, der lever op til Cradle to Cradle-cerificeringens krav. Kender du det? Ellers kan du læse mere om det her, men du kan også bare stole på at det er tjekket som bare pokker. Auping har nemlig, som den første sengeproducent i verden, opnået en Cradle to Cradle certificering, hvilket er  super ambitiøst at gå efter, idet her er tale om det ypperligste og mest gennemførte inden for miljø-blåstempling.

Fabrikken

Jeg lod mig virkelig betage af et eksempel fra produktionen. Tidligere benyttede man oliebaseret maling til at sprøjtelakere sengedelene. Oliemalingen var vanskelig at rense ud af værktøjet, så når der skulle skiftes til en ny farve tog det 20 minutter og der gik 32 kopper maling til spilde. 32 KOPPER!!

Nu har de skiftet malingen ud med en vandbaseret maling, som blot kræver 1 minut til udskiftning, og der går en halv kop til spilde. Du kan godt se fordelen ikke? Eksemplet siger alt – også til de virksomheder, som sidder på hænderne og siger, det ikke kan betale sig økonomisk, at foretage alle de tilpasninger, som det kræver, at blive bæredygtige. Ja, der skal da investeres i innovation, men det kommer tilbage som meget mere end god karma. 

Aupingfabrikken producerer sin egen energi blandt andet ved hjælp af solceller, men de opsamler for eksempel også regnvand som bruges på fabrikkens toiletter, ligesom det savsmuld, som bliver til overs i produktionen, bliver til piller, der kan fyres med til fabrikkens gulvvarme. Faktisk går det så godt med den naturlige energi, at fabrikken i dag er 90% selvforsynende (de sidste 10% køber de, men det er dokumenteret vindmølleenergi). Om blot 2 år vil fabrikken ikke alene forsyne sig selv 100%, men vil også have energi i overskud, som de kan give til lokalsamfundet – det er da virkelig en succeshistorie!

Drømmen om en luksusseng _ seng auping Drømmen om en luksusseng _ seng auping Drømmen om en luksusseng _ seng auping Drømmen om en luksusseng _ seng auping // Det meste i produktionen laves ved håndført indsats, men visse ting kræver robotter, og quiltningen af madrasserne er en af dem. På fabrikken sidder der imidlertid damer, som syr de mange madrasser, og de kender endda navnet på den, der har bestilt madrassen – der laves nemlig kun Aupingsenge per bestilling – ingen lagerbeholdning af færdige senge og madrasser! //

Drømmen om en luksusseng _ seng auping // Dette er det tætteste Aupingfabrikken kommer på at holde lager. Fabrikken behøver ikke være kæmpe stor, når der ikke produceres til lager, og herved holdes udgifterne også nede //

DU er forbrugeren, stil krav

Hvad gør du dig mon selv af tanker omkring bæredygtighed, og er der ting, du spørger ind til omkring produktion og arbejdsforhold, når du handler? 

Jeg bilder mig ind, at vi danskere ikke er super bevidste om den slags (endnu), men at vi gerne vil være det. Emnet synes stort, og ligesom med politik, kan man godt tænke, at man som individ hverken kan gøre fra eller til, når det kommer til at ændre firmaers produktion og tilgang til bæredygtighed. På individplan er det nok heller ikke tilfældet, men vi kan stille spørgsmål og krav, ligesom vi kan vælge med bevidst omhu. For det er en kendsgerning, at vi er igang med at plyndre jorden for dens ressourcer, og før eller siden det altså blive en nødvendighed, at vi udvinder energi på nye måder, genanvender materialer i stedet for at brænde dem og anvender produkter og materialer, der ikke beskadiger jordens eksisterende ressourcer.

I første omgang kan du gøre en lille forskel ved at sprede budskabet – fortæl hvad du har læst om bæredygtighed eller de artikler og indlæg, du støder på. Italesæt emnet overfor dine venner, og når du handler, så tag aktivt stilling. Det er ikke sikkert, du hver gang kan vælge det rigtige, men ved at begynde at spørge ind til det, at vise, at det er et af de afgørende parametre, når du investerer, så bliver producenterne langsomt mere bevidste om deres ansvar. Bæredygtighed er det nye sort ♥

English recap: I visited the Auping factory on a press tour a couple of weeks ago, and I am amazed to learn about the drastic measures they have gone to obtain a sustainable production and approach in handling their world wide business. Hands down to the success they are experiencing right now and hopefully many years down the road. My biggest wish right now? The Essential bed, a white one, with the perfect selected mattresses, optimal ventilation and support. 

………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kan finde mere om bæredygtighed her
Og du kan finde alle indlæg om indretning her

https://www.youtube.com/watch?v=7ntzmAuhsqE

Drømmen om en luksusseng _ seng auping // Det nyeste tekstil fra Quadrat er lavet udelukkende af genanvendte plastikflasker. Det er overraskende pænt, og endnu mere overraskende lækkert at røre ved – det skulle man ikke umiddelbart tro, når man ved, det er lavet af plastikflasker, vel?! //

Drømmen om en luksusseng _ seng auping // Aupings senge er kendt for at være de mest ventilerende senge, man kan få. Det er de bl.a. pga. mesh-bunden, som findes i alle deres modeller //

Drømmen om en luksusseng _ seng auping // En af deres ældre sengemodeller står udstillet på hovedkontoret. Jeg gjorde mit for at opfordre dem til at sætte den i produktion igen, for den er jo super smuk med det simple udtryk //

Ny og gammel// Gammel model versus ny model //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.