Glutenfri pizzapunde a la stenovn {Opskrift}

Man kunne med fordel starte en tradition for at spise noget bestemt en gang om ugen. Det kunne herhjemme godt gå hen og blive pizza om fredagen – og helst glutenfri pizza, men har jeg nu fundet den helt gode opskrift mon?

Jeg kender flere familier, som har tradition for at spise en bestemt ting hver fredag. Vi er aldrig rigtig kommet i gang med det, og det er jo heller ikke fordi, man skal, men jeg kan se flere gode grunde til at have sådan en tradition. Først og fremmest det helt åbenlyse faktum, at der er en dag om ugen, hvor man ikke skal bryde hovedet for at finde på noget, for det andet muligheden for at stable noget familiesamvær på benene som potentielt varer ved helt op gennem pigernes teenageår. Det ligger trods alt lige rundt om hjørnet det der med børn, der spiser hos kammeraterne eller omvendt, så hvis der nu er i hvert fald én aften om ugen hvor vi alle skal sidde sammen, så kunne det jo godt være fredag.

Om det ender med en fast tradition med en bestemt spise hver gang, det ved jeg nu ikke, for jeg har det ikke så godt med låste rammer. Det er faktisk lidt en ting, der grines af i min mands familie, for de er lige modsat med faste pladser om bordet osv. Jeg er per definition bare typen, der gerne vil prøve en ny plads i ny og næ, så det kan vi grine lidt af til familiens fødselsdage. Nå men en spise, som jeg tror indgår fast på programmet hos de fleste familier er vel pizza, og det er altså også tilfældet herhjemme.

Glutenfri og sprøde pizzabunde_opskrift

Jeg har eksperimenteret en hel del med pizzabunde, bl.a. Har jeg prøvet kræfter med blomkålspizzaer, dels nogle forskellige varianter af glutenfri bunde. Vi er endnu ikke landet et sted, hvor vi alle fire er enige, men disse er vist det foreløbigt tætteste vi er kommet på et fælles udgangspunkt.

Personligt kan jeg godt lide blomkålspizzaerne, men den hopper pigerne altså ikke på, og de er faktisk,  deres lave alder til trods, ret specifikke omkring deres krav til, hvad en pizza er, så det er ikke verdens nemmeste opgave, når man nu ikke bare kan smide en gang durummel på bordet.

2015-04-10 02.38.50// Jeg var heldig at finde en marmor kagerulle på loppemarked, og jeg er forelsket i den. Den klarer jo nærmeste arbejdet af sig selv med den tunge sten – har du mulighed, så skaf dig en, og hvis ikke loppemarkederne trækker, så kan du overveje at klikke den hjem her i stedet – jeg vil i hvert fald aldrig undvære min igen //

IMG_3818

Til disse bunde har jeg brugt quinottamel, som er det samme som quinoamel blot med flere sorter i. Det er for at få proppet lidt proteiner i dejen selvfølgelig. Du kan købe ind til ingredienslisten både hos Helsehelse.dk, LCHF butikken og Helsebixen.

Selv handler jeg primært i supermarkederne og i helsebutikkerne, men hvis man ikke bor i København, ved jeg ikke hvor stort udvalget er. Desuden skal jeg typisk handle flere steder for at få at, jeg skal bruge – hvis jeg skal proviantere bredt kan jeg godt lide at spare tiden på transport ved at klikke det nødvendige hjem ved netshopping.

Opskrift_glutenfri pizzabunde

Sådan gør du

Start med at lade salt og gær opløses i vandet i cirka 5 minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør 5 minutter i røremaskinen. Den lange røretid aktiverer ingredienserne og giver lidt mere smidighed til dejen – den smidighed mangler jo lidt, når man ikke arbejder med hvedemel. Dejen her blev overraskende god at arbejde med ved udrulning.

Del dejen i mindre klumper og rul ud til cirka 5 mm tykkelse. Jeg laver gerne mindre bunde, så vi kan pynte forskellige slags. Jeg har et par små damer, som elsker at lave deres egen, mens der smages flittigt på fyldet undervejs naturligvis.

Bundene skal bages cirka 10 minutter ved 225 grader midt i ovnen, hvorefter de tages ud og pyntes. De må gerne være en anelse fugtige midtpå, da de jo skal i ovnen igen med pynt i cirka 5-10 minutter.

IMG_3823IMG_3824 IMG_3819

Min personlige favorit er med tomatsauce, en lille smule revet mozzarella, bresaola, friske cherrytomater og frisk bøffelmozzarella. Når den tages ud af ovnen dryppes pizzaen med pesto-olie og strøes med frisk spinat og eventuelt lidt friskrevet ægte parmesan.

Hvordan gik det så med pizzaerne? Manden og jeg syntes om dem, pigerne spiste et enkelt stykke, men om det var udsigten til slik fra påskeægget eller de ikke brød sig om dem, det er svært at vide. Jeg gætter på udsigten til slik og prøver bundene igen en anden dag. Er der nogle af jer, som har fast tradition for en spise? 

English recap: This might be my fifth try to make gluten free pizzas that the family will eat. These were actually alright and even if we might try new recipes another time I now believe that we will succeed in finding the perfect version one day

………………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Læs om parmesan, som jeg blev præsenteret for i et nørdet niveau ved et event tilbage i efteråret
Søger du inspiration til hverdagsmad, så kig i mit arkiv – indlægget indeholder affiliate links

Follow:
Share:

2 Comments

  1. 14. april 2015 / 17:34

    Åh, pizza er bare godt – og den smeltede ost er jo key ingredient – yum

    – Anne

  2. 14. april 2015 / 19:53

    Looks delish – den ville jeg gerne prøvesmage 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.