Udgivet i 1 kommentar

Lakrids Dag, så må vi godt…

Godt nyt til alle lakridselskere – det er Lakridsens Dag i dag, så det må vi vel godt fejre med lidt … Lakrids?

I dag, den 12. april, er det Lakridsens Dag – i hvert fald i USA, men jeg har på fornemmelsen af vi inden længe også adopterer dagen i Danmark – vi elsker jo lakrids, så hvorfor ikke have en lakridsdag?

Det slog mig hvor besynderligt det er at opdage, at man i USA fejrer lakridsen, når vi alle forbinder lakrids med noget meget nordisk. Lakridsroden er jo ikke nordisk, og lakrids bruges på så mange forskellige måder og i mange forskellige produkter. Vidste du f.eks. at lakrids i cremer kan have en positiv effekt på psoriasis eller at lakridsrod formodentlig er forgængeren til tandpastaen, som vi kender den i dag, og at lakridsrod kan forebygge karies?

I Danmark har vi i mange år elsket lakrids som slik – både den bløde, søde lakrids og den saltede lakrids, og de senere år er der kommet stort fokus på lakridsen. Jeg selv bruger lakrids stort set dagligt – til at søde min kaffe, et drys oven på min havregrød, på isdesserter, i milkshakes osv.

Lakrids Dag, så må vi godt...// Smuk isdessert med lakridsmarengs, chokolade og sød jordbæris //

lakrids kaffe_by.bak blog // En lakripuccino i min mormors gamle kop – et rigtigt yndlingssæt //

chokoladechok lakrids// Det hvide chokoladebrud med citronskal og lakridssirup er gået hen og blevet en favorit, som er nem at lave og god at have på lager – Majas opskrift //

Jeg har i øvrigt glanet med lange stilke efter Majas nytårsdessert her – hold nu k… hvor er den vild. Jeg kommer nok aldrig til selv at kaste mig ud i den, og jeg er hende total underdanig, når det kommer til de fine desserter og anretningsdetaljer.

Lakrids Dag, så må vi godt...

Jeg fik en bog om lakrids i fødselsdagsgave, og jeg har læst, at man kan plante lakridsrod i haven. Jeg overvejer det faktisk, fordi det vil være et hyggeligt projekt, lidt som at have krydderurter. Desuden er det en pæn plante, som ville klæde haven. Jeg ved godt, der er mange, som har det lidt stramt med al den lakrids – min mand er ingen undtagelse. Ikke desto mindre planlægger jeg at anvende en smule lakrids i det salte køkken også. De gavnlige effekter fra lakridsroden må kunne tilføjes simreretter uden at de smagsmæssigt overdøver – det skal i hvert fald prøves. Jeg har i bogen ligeledes set på en lakrids-aïoli, som jeg tænker kunne være temmelig lækker at dyppe sprøde, dybstegte rejer i og måske også til en af mine sundere yndlingsspiser; bønnefritter.

Er der nogle af jer, som har brugt lakrids til madlavning? I dag skal jeg i hvert fald gøre plads til et eller andet med lakridssmag – måske denne milkshake, som ikke forbryder sig fuldstændigt med min kostplan ♥

English recap: Today we celebrate the liqurice – one of my favorite treats. I could also have called it a since it’s used in cooking as well as baking and candy.

……………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Søger du inspiration til søndagens søde indspark? Se her

1 tanke om “Lakrids Dag, så må vi godt…

  1. Jeg elsker også lakrids, mest i den rene originale form. Men i maden bruger jeg gerne fennikel og deres frø i bagværk. Noterne er dejlige, men som du er inde på, så skal det ikke overdoseres.

    Kh.
    Anne-Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.