Udgivet i 6 kommentarer

Små spirer og hjælp til planterne

Vind kærlighed på flaske i dagens indlæg, hvor jeg tipper om hjælp til de små rødder i væksthuset og fejrer endnu et frisk skud på stammen.

Som jeg har nævnt tidligere, planlægger jeg at dyrke lidt køkkenhave i den lettere genre i år. Jeg kan allerede se det for mig med små bede med afgrøder, som skal give os sødme og sprødhed til sommersæsonens salater.

Jeg er allerede igang med stiklingerne, som står og varmer sig i en vindueskarm til at starte med, og til at give spirrerne ekstra gode betingelser, får jeg hjælp fra Bayer Garden Vitality, som skulle være dokumenteret banebrydende indenfor plantepleje. Jeg har sået gulerødder, krydderurter, spinat og salat her i første omgang, og til at sikre en god start, har jeg brugt Top Start, som giver planten et sundere rodsystem. Det skal blive spændende at se resultatet af det, især på sigt for det skulle give 30% flere afgrøder og op til 50% flere blomster.

Små spirer og hjælp til planterne Små spirer og hjælp til planterneSmå spirer og hjælp til planterne
Hvis du undrer dig over de to forskellige alarm klistermærker på ruden, så bare rolig. Vi nøjes naturligvis med et enkelt vagtselskab, men klistermærkerne fra de tidligere ejere, har jeg ikke kunne få væk. Har du et husmoderligt råd til den slags udfordringer? Det er måske en københavnerting med alarmer på huset, men jeg kan ikke leve uden og har den endda tilsluttet om natten. Vi bruger G4S, som vi er yderst tilfredse med.

Nå, det var et sidespring, beklager! Foruden spire-projektet, så har jeg jo efterhånden et hus fuld af forskellige planter. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg ikke er verdens bedste plantepasser, så de bliver udsat for lidt af hvert, de stakler.

De grønne venner har fået et kærlighedsboost i form af Top Fit, som hjælper planter, der har været udsat for stress. Det kan man vel egentlig godt sige, at mine er ind imellem, og jeg oplever da også, at der er kommet godt gang i dem igen – det kan selvfølgelig skyldes vanding alene, men jeg tror nu alligevel på, at planteguffen har hjulpet, for flere af dem har fået en sundere farve på bladene, og der er endda begyndt at komme nye skud på nogle af planterne. Husk at kigge forbi min oversigt med planter, som kan overleve næsten alt.

Små spirer og hjælp til planterneSmå spirer og hjælp til planterne

Vind med Bayer Garden

Hvis du vil give dine blomster og grønne planter lidt ekstra kærlighed eller vil i gang med nogle spire-projekter, så er du måske interesseret i den fine pakke, som Bayer Garden Vitality udlodder.

Læg en kommentar, hvor du fortæller mig, om du er “selvforsyner”, hvad dine erfaringer er med det, eller hvad der afholder dig fra at springe ud i hjemmedyrkninger. Kort fortalt, så del med mig, hvordan dine grønne fingre er skruet på, og gør det senest den 10. April, så deltager du automatisk i lodtrækningen om et sæt med plantehjælpere fra Bayer Garden Vitality. Sættet består af:

 • Top Growth til blomster
 • Top Bloom, som bruges når knopperne kommer til syne på dine blomster
 • Top Fit, som gives til planterne før eller efter perioder med stress

Små spirer og hjælp til planterne

Jeg drømmer om en af disse funky haveslanger – fedt at man kan få noget, der er lidt anderledes synes jeg. Jeg ved dog ikke lige med det der gevir. Hvad synes du – for meget eller thumbs up? ♥

English recap: I have accepted a helping hand to further my growing veggies and Bayer Garden Vitaly has turned out to be a good friend – not only for my little sprouts but also for my plants in the house that sometimes are put under stress (since I forget them sometimes).

…………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kan finde mere inspiration til udstuer her eller sommerligt udeliv her
Indlægget udgives i samarbejde med Bayer Garden Vitality og indeholder affiliate links

6 tanker om “Små spirer og hjælp til planterne

 1. Vi har lige fået skiftet vores klistermærker, da vi har opgraderet til fotoalarm. Der brugt montøren den skraber jeg har til keramikplader på komfuret. Så kom de hurtigt af.

 2. Jeg elsker tanken om selvforsyning .. hver sommer har vi tomater, agurk, chili og peberfrugt i Drivhus. Kartofler, jordbær, rabarber, salat, gulerødder, ærter , rødbeder mv i plantekasserne.. Det er ikke alt som jeg har lige meget held med da det er selvlært og tiden ikke altid er min ven. Men jeg elsker at kunne hente salatSkålen i egen have. Vi er normalt også selvforsynende med æg . Men hønsene er lige blevet udskiftet med nye kyllinger i denne weekend. Så nu går der længe før vi er selvforsynende på det område igen.

 3. Størrelsen på min have sætter en ret klar begrænsning på, hvor meget vi kan være selvforsynende, men med tre højbede, en god omgang krukker og nogle frugttræer synes vi selv, at vi har en rigtig hyggelig (og givtig) have. Senest har vi tilføjet en honningbærbusk, som jeg ikke kendte til før, men glæder mig til at smage. (vores hindbærbusk var desværre ikke vinterhårfør nok)

 4. Haveslangeholderen er da sej. Og sjov. Mm, vi startede vores store selv forskningsprojekt sidste sommer, da vi købte vores lille sted på lander. Alle kartoflerne er netop sat til forspiring i æggebakker, hønsene lægger æggene, én af kaninerne er formentlig drægtig (kaninragout!) og mine egentlig ikke fra naturen fødte grønne fingre har formået at så en masse lækre ting; det bugner i den lyseste vindueskarm af spæde krydderurtespirer, små glade tomat– og snackpeberplanter, georginer, honningmelon og lavendel – og snart skal jeg ha’ gang i agurkerne! Jeg er ikke særlig god til det, ved i princippet ingenting (jeg er mere nørdet med skønlitteratur), men jeg elsker at se det gro og prøver mig frem! 🙂

 5. Bor i lejlighed – så mulighederne er desværre små – men forsøger at holde mig selvforsynende med krydderurter – i år har jeg dog fået et bed i haven, jeg skal kaste mig ud i at få liv i, glæder mig rigtig meget – har dog egentlig aldrig forsøgt mig i gødning, synes det er en jungle, jeg ikke lige magter – derfor ville jeg ELSKE at give det et shot med dig pakke!

  Ps tak for masser dejlig inspiration 🙂

 6. Selvforsyning er nok så meget sagt… Men vi har et par blommetræer, der hvert år giver ca. 1 milliard blommer, og nogle forskellige bærbuske 🙂 Og et lille drivhus, der holder os kørende med tomater og agurker. Derudover sætter vi altid nogle kartofler (er der noget bedre end nyopgravede kartofler?), og så har vi masser af friske krydderurter. Rabarberne kommer troligt år efter år (jordbærrene har vi droppet, for de bliver altid spist af fuglene), og så plejer vi at så en række gulerødder og ærter.
  Det lyder egentlig af meget, nu hvor jeg skriver det ned – men det kan altså ikke forsyne os med frugt og grøntsager hele sommeren.. God weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.