Udgivet i 3 kommentarer

Design, genbrug og hverdagshelte

Det handler om hverdagshelte, skrald og genbrug, men det ender med design og god lyd. Et Berliner-firmaer har lagt grundstenen til dette indlæg om højtalere af genbrugspap, og jeg er spændt på at høre, hvad du synes om dem?

I vores børnehave har de haft besøg af Skraldeheltene. Det er et stykke tid siden, og de tilbragte et par dage med børnene, hvor de lærte fra sig om godt skrald (nedbrydeligt) og dårligt skrald. Det betyder i dagligdagen, at vi ikke kan gå ret langt, uden at skulle samle plastik, sølvpapir og alt muligt andet op, for at smide det i nærmeste skraldespand. Det bliver sikkert ikke mindre nemt af at bo i København! Pardon moi, det er jo hammer i orden, og jeg elsker, at mine børn lærer om det, men hold nu op, det er lidt træls at gå og rydde op efter andre. Jeg sætter grænsen ved cigaretskodder og tyggegummi!

I tråd med temaet har jeg kastet min interesse på Berlin Boombox – et af de firmaer, som spreder budskabet om bæredygtighed ud til vores yngre generationer. Jeg tror, at yngre generationer kommer til at bære på en miljøsund tankegang i langt højere grad, end vi selv er vokset op med, og det behager mig at tænke på.

Berlin Boombox laver højtaler i pap. De super fede boomboxes fås i neutrale udtryk såvel som overmalede, grafittiudsmykkede piece of art-eksemplarer. Ideen er simpel; en højtaler i letvægterklassen, som ikke kræver et stort CO2-udslip til transport, med god lyd naturligvis og kompatibel med enhver smartphone.

Design, genbrug og hverdagshelteDesign, genbrug og hverdagshelte Design, genbrug og hverdagshelteDesign, genbrug og hverdagshelteDesign, genbrug og hverdagshelte Design, genbrug og hverdagshelte Design, genbrug og hverdagshelteDesign, genbrug og hverdagshelte

Produktionen foretages lokalt i Berlin, og materialerne er primært genbrugspap – kun nogle enkelte dele har elektronisk eller plastisk affald, hvilket vel er umuligt helt at undgå ved produktion af en højtaler. Energieffektiv er den også, idet 3 AA batterier vil holde musikken igang i 200 timer.

Find og køb dem herfra – for eksempel synes jeg, det er en ret genial og anderledes gave til den mandlige konfirmand, eller måske til fars dag?

Jeg er ret harm over, hvor meget affald, der ligger rundt omkring i byen. Selv kunne jeg ikke drømme om at smide en serviet, karton eller andet ikke-nedbrydeligt midt på gaden, og jeg synes også det er super grimt og klamt at gå og se på. Mine piger er 5 år, så de begynder at forstå visse ting – altså i meget lavpraktisk skala, men det er vel også det rette sted at starte. Taler du med dine børn om affald, genbrug og moder jord? ♥

English recap: I love these funky boom boxes made of recycled cardboard. Find them here.

…………….

LINKS & CREDITS
Photos via Berlin Boombox
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget indeholder affiliate links, det kan du læse mere om her

Se flere heltedådige tiltag her

3 tanker om “Design, genbrug og hverdagshelte

  1. Meget flotte billeder af de skønne børn og de seje papirradioer 🙂
    At passe på vores miljø er et godt budskab.
    Jeg foregår altid selv som et fornuftigt eksempel og prøve brede budskabet videre.
    Jeg kan også ærges over det griseri vi er begyndt at spede i den danske natur og sikkert værre i byerne.

  2. Jeg samlede et batteri op på gaden i aftes, da jeg luftede vores hund – jeg håber inderligt, at der ikke er nogen, der har smidt det med vilje. Én ting er papiraffald osv., men farligt affald, der kan slå dyr og børn ihjel, det er bare et totalt no-go!!

    1. Skræk og rædsel – desværre tror jeg, mange er uopmærksomme på hvor farlige de er – lad os håbe, det er blevet tabt ud af posen på vej til batteri-affaldsdimsen! Kh. Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.