En syrlig, sød og sprød isdessert

En rigtig lækker isdessert var det eneste, der kunne redde os på falderebet af en udmattende dag. Vi fortjente det jo, men jeg deler desserten med jer selvfølgelig – det er vel ikke utænkeligt, at også du trænger til en opmuntring?!

Igen i år har jeg teamet op med Carte d’Or, som ønsker, at jeg skal komme med serveringsforslag med deres is. Det er perfekt, for jeg elsker is og jeg elsker udfordringer, så jeg har selvfølgelig kastet mig over opgaven med aller største iver. Fire nye smage har Carte d’Or netop lanceret, og jeg har allerede en favorit.

Søndag udviklede sig i en uventet trættende retning, da vi havde et par piger som tog konflikt på konflikt, manglede overskud og på alle måder bare var sure. Det sker jo ind imellem, heldigvis kun sjældent efterhånden, men da de sov, skulle vi forkæles – og det skulle helst være kalorieholdigt.

En syrlig, sød og sprød isdessert

Jeg forskandsede mig i køkkenet sidst på eftermiddagen, hvor jeg lavede et par forberedelser. Serveringsforslaget her er egentlig nemt nok, men det kræver en smule forberedelse. Skal du have gæster, så forbered tingene i forvejen, så det hele står klar til anretning. Dine gæster vil elske desserten – det gjorde vi i hvert fald.

En syrlig, sød og sprød isdessertEn syrlig, sød og sprød isdessert

Pære-vanilje kompot

2 pærer skrælles og skæres i små tern. I en kasserolle med 8 spsk vand, korn fra en vanillestang og 8 tsk rørsukker koges pærerne ind til en kompot. Lad vaniljestangen koge med for ekstra smag. Når væsken er kogt nærmest væk slukkes der for blusset og kompotten køles ned.

Granola

Hak 1 dl. mandler i småstykker og rist dem med 4 spsk. rørsukker på en pande. Efter cirka 1 minut blandes 1 dl. havregryn i og granolaen ristes færdig til den er gylden.

Skyrcreme med æblemos lakrids

3 spsk skyr, 2 spsk æblemos (færdigkøbt) og et godt drys lakridspulver blandes grundigt sammen til en løs creme. Lakridsen giver en mild og rund sødme frem for at bruge sukker, men hvis du ikke har mod på at prøve med lakrids, kan du eventuelt søde cremen med en halv tsk. rørsukker i stedet.

En syrlig, sød og sprød isdessert En syrlig, sød og sprød isdessert En syrlig, sød og sprød isdessert

Find et glas frem og tag din Carte d’Or med Salted Caramel ud af fryseren. Det er en af deres helt nye smagsvarianter, og ud af de fire nye, må denne virkeligt være min favorit. Har du i øvrigt tænkt over, at Carte d’Ors is altid er klar direkte fra fryseren? Altså, jeg synes altid man skal tage isen ud ti minutter før servering, hvilket jeg lagde mærke til ikke er tilfældet med Carte d’Ors is. Jeg aner ikke, om det er noget, de har forsket i, men lur mig om ikke det er tilfældet. Smart.

Start med at drysse granola som dækker bunden af glasset. Læg pærekompot ovenpå, gerne så nogle af pærerne skraber kanten, da det giver et visuelt pænt resultat for gæsterne, at de kan se de forskellige lag i glasset. Fortsæt med et lag granola mere (ikke for tykt) og hæld skyr over, som stille og roligt vil finde vej ned gennem hullerne. Der strøes endnu et lag granola som en iskugle forsigtigt kan lægges ovenpå.

TIP: Hvis du tør, kan du forsigtigt lægge et par flager salt på toppen – det går vanvittig godt med karamellen, og det er slet ikke så farligt, som det lyder.

Indlægget udgives i samarbejde med Carte d’Or, men det havde du jo regnet ud – bon appetit!

Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg elsker søde sager, ej heller at karamel står højt på min liste over cravings. Desserten her er helt klart en keeper – den skal prøves igen, måske i aften ♥

English recap: I am giving tips on how to serve Carte d’Or ice-cream with salted caramel. 

…………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest  

Vil du se flere søde opskrifter, så se her

(Indlægget har kommercielt indhold – læs min reklamepolitik her)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.