Inspiration til et fint sommerbord

Sommeren titter frem – mere og mere, og vi begynder så småt at opholde os udendørs, så i dag får I lidt inspiration til opdækning af et hyggeligt sommerbord.

Jeg elsker en lidt rodet opdækning af et sommerbord med masser af markblomster, strå og lette farve. Man kan være pertentlig på en langt mindre detaljeret måde, når sommerbordet skal dækkes, og det er præcis det laissez faire mood, jeg holder aller mest af. Det får lov at være lidt mere kitsch på en måde.

Jeg har leget lidt her ved skærmen, dækket op til sommerfest, inspireret af blandt andet det fine bord hos FDB-møbler, som jeg viste i dette indlæg.

Inspiration til et fint sommerbord// 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 67 / 8 / 9 / 10 / 11 her, her og her / 12 / 13 //

Brug af blomster er ret essentielt for at skabe den sommerlige fornemmelse, men er det havebordet, du er i gang med, så tænkt mere i potter end vaser. Ved at købe blomster i jord, og sætte dem i potter med en vis tyngde, kan du lade dem stå ude hele sæsonen. Mange blomster kan plantes i høje slanke potter, så de stadig trækker refenrence til vaser, og så kan du jo supplere med et par tomme flasker fra køkkenet, hvor du sætter et par strå fra havens bed eller fra grøftekanten. En eucalyptusplante kan skabe et lidt vildt look på bordet, men ranunkler og lupiner er også fantastiske udendørsplanter til bordet.

Udenfor kan du selvfølgelig bruge en dug, eventuelt en voksdug, men jeg køber som regel en billig metervare med et blomstermotiv eller en rustik hørdug, som jeg binder fast om bordets ben og lader blive ude hele sommeren. Selvom det bliver vådt og falmet, gør det ikke noget – det tører jo igen, og det er som regel først langt hen på sæsonen, at det er falmet så meget, at det ikke er pænt længere. De fine mintgrønne varmebrikker ville jeg heller ikke være bleg for at lade ligge fast på bordet udenfor.

HUSK at du kan få 10% hos Cahetu (læs mere her). En af dagene får I også lov at se to haveserier, som jeg især er begejstret for i øjeblikket ♥

English recap: I love a casual summer table setting and thought I’d supply you with some inspiration

…………..

LINKS & CREDITS
Graphics by Dorte Bak 
©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget indeholder affiliate links

Find mere inspiration til udelivet

IMG_8069.JPG

madplan
Follow:
Share:

1 Comment

  1. Eva Bacher
    5. maj 2015 / 15:30

    Kære Dorte

    Er det mig, der har misset vinderen af Auping ? Ihvertfald går jeg stadig med en drøm om 2 Aupingdyner & -puder, som kommer min vej, og mine fingre er snart skæve af at krydse. Er der trukket i Aupingkonkurrencen, eller hvornår sker det ? Og tillykke igen med de 4 år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.