Opskrift på en sommerfrisk myntesirup

Sommerfrisk myntesirup opskriftCopyright

Her får du en en opskrift på myntesirup – en opskrift, som nemt kan konverteres til andre smagsvarianter, men denne er god til alt lige fra desserter, læskedrikke og Mojitos.

En af mine to do’s i maj er at lave en mynthesirup, og nu sætter jeg lige et smagfuldt flueben ved den opgave. Jeg har aldrig rigtig dyrket det med sirupper, men jeg synes oftere og oftere, at jeg mangler en sirup til at tilføre smag i mine desserter og drinks. Der er nu noget hyggeligt over de hjemmelavede sager i patentlågsglas – det giver lige det der ekstra til oplevelsen, når man er født æstetiker, og hvis du er til det også, så skal du altså prøve kræfter med min opskrift.

Sommerfrisk myntesirup opskrift

Det er nemt at lave, og du kan nemt fjerne mynte og erstatte med noget andet, f.eks. rabarber. Jeg har spekuleret på om solbær og lidt lakrids kunne blive til en god sirup også, men det har jeg endnu til gode at prøve af.

Prøv også at lave denne lækre jordbærsirup, som er perfekt til grød, pandekager og milkshakes

Sommerfrisk myntesirup opskriftSommerfrisk myntesirup opskrift

Her har jeg blandet en læskende saft med 2 tsk. sirup, 4 isterninger og vand. En skive citron havde ikke været dårligt, ligesom danskvand i stedet for postevand tilfører noget ekstra til drikken. Siruppen er god til rigtig mange ting, men jeg vil især anbefale den til:

Sommerfrisk myntesirup opskrift

Myntesirup – opskrift

250 gram rørsukker
2 dl vand
1 bundt friske mynteblade

Myntebladene rives af stængler og lægges i en kasserolle med vand og sukker. Bring det til kogepunktet, og lad det derefter simre til massen tykner. Når du slukker for blusset, må siruppen gerne føles lidt tyndere end du egentlig forestiller dig som resultatet, da den tykner lidt op under afkøling også. Det er vigtigt, at du bliver ved gryden og rører regelmæssigt. Si den færdige sirup for at få bladene sorteret fra, og lad den så stå til langsom nedkøling. Glem ikke at varm sukker virkelig brænder, så ikke noget med lige at stikke fingeren ned og mærke! Opbevar siruppen i køleskabet.

Kunne du lide opskriften og bliver du glad for at lave den, så del gerne resultatet med mig ved at tagge mig på Instagram (@bybak). Kærligst Dorte ♥

English recap: I made this mint syrup to use for soft drinks, Mojitos and desserts. I love to keep home made goodies in my kitchen house hold – it brings love into the servings 

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Kan du lide mit arbejde her på bloggen, så hjælp mig ve dat bruge disse links til at købe dine ting online. Jeg får en lille kommision af salget, som ikke påvirker din pris. Det er en lille indsats, som gør en stor forskel for mig. Tak!

EllosBoozt – Bog & IdeCoop.dk – Coolstuff – Matas – Nicehair – AlerinAvavilleLegebutikken
Bagetid.dkApopro Online Apotek – Du glemmer det aldrig – Australian BodycareJysk Frisørlager
Asos – Emirates – Hotels.com – Vero Moda – Room21

Follow:
Share:

11 Comments

 1. 21. maj 2015 / 10:15

  når du siger et bundt mynte. Er det så en plante mynte? 🙂

  • 21. maj 2015 / 12:06

   Ja enten den potte, du køber eller også et tilsvarende bundt – i mit tilfælde fik jeg ikke jord med 😉

 2. Helle Odgaard
  14. juli 2015 / 22:31

  Hvor længe kan sådan en sirup holde sig i køleskabet? ☺

  • 29. juli 2015 / 14:59

   Tjah, det kan jeg ikke sige med sikkerhed, men man kan jo vælge at konservere den. Min rest blev smidt ud her efter ferien, så umiddelbart tænker jeg ikke, at den skal stå mange måneder i køleskabet. Atamon kunne være din ven til at forlænge holdbarheden, men du må nok selv prøve dig frem, da jeg ikke har gjort det selv. Kh Dorte

 3. Mette
  10. november 2016 / 16:13

  Umiddelbart synes jeg den krystallisere??

 4. Susanne
  9. december 2016 / 15:32

  Den krystalliserede også helt for mig, lige så snart den kom i køleskab… 🙁

  • 9. december 2016 / 16:18

   Nej hvor mystisk, det gjorde den slet ikke her – kan det mon være noget med at den skal køle ned langsomt og ikke på køl? Tænker bare lige ud af boksen her… Kh Dorte

 5. Rikke
  30. maj 2018 / 14:35

  Hej Dorte.
  Sukker er jo konserverende i sig selv og specielt i den mænge (kontra det andet). Tror du virkelig den behøver at stå på køl? Mine sirupper gør aldrig og de fejler altså intet – heller ikke efter halve år… Jeg er selfølgelig grundig med afskoldning og atamon. Mugner din?

  • 31. maj 2018 / 7:15

   Det kan være du har ret men jeg har den helst i køleskabet og når altid at spise den ret hurtigt, så jeg har ikke selv oplevet at den blev dårlig ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.