Udgivet i 11 kommentarer

Opskrift på en sommerfrisk myntesirup

opskrift myntesirup

Her får du en opskrift på en forfriskende myntesirup – en opskrift, som nemt kan konverteres til andre smagsvarianter, men denne er god til alt lige fra desserter, læskedrikke og Mojitos.

En af mine to do’s i maj er at lave en mynthesirup, og nu sætter jeg lige et smagfuldt flueben ved den opgave. Jeg har aldrig rigtig dyrket det med sirupper, men jeg synes oftere og oftere, at jeg mangler en sirup til at tilføre smag i mine desserter, smoothies og drinks. Der er nu noget hyggeligt over de hjemmelavede sager i patentlågsglas – det giver lige det der ekstra til oplevelsen, når man er født æstetiker, og hvis du er til det også, så skal du altså prøve kræfter med min opskrift.

Det er nemt at lave denne sirup og du kan nemt fjerne mynte og erstatte med noget andet, f.eks. rabarber. Jeg har spekuleret på om solbær og lidt lakrids kunne blive til en god sirup også, men det har jeg endnu til gode at prøve af.

Prøv også at lave denne lækre jordbærsirup, som er perfekt til grød, pandekager og milkshakes

Opskrift på hjemmelavet myntesirup til mojitos
opskrift myntesirup saft

Opskrift på forfriskende myntesirup

Glem ikke at varm sukker bliver meget varm, så ikke noget med lige at stikke fingeren ned og mærke!
Antal: 1 glas

Ingredienser

 • 250 gram rørsukker
 • 2 dl vand
 • 1 bundt friske mynteblade

Sådan gør du

 • Myntebladene rives af stænglerne og lægges i en kasserolle med vand og sukker.
 • Bring det til kogepunktet, og lad det derefter simre til massen tykner. Det er vigtigt, at du bliver ved gryden og rører regelmæssigt.
 • Når du slukker for blusset, må siruppen gerne føles lidt tyndere end du egentlig forestiller dig som resultatet, da den tykner lidt op under afkøling også.
 • Si den færdige sirup for at få bladene sorteret fra, og lad den så stå til langsom nedkøling.

Her har jeg blandet en læskende saft med 2 tsk. sirup, 4 isterninger og vand. En skive citron havde ikke været dårligt, ligesom danskvand i stedet for postevand tilfører noget ekstra til drikken. Siruppen er god til rigtig mange ting, men jeg vil især anbefale den til:

Kunne du lide opskriften og bliver du glad for at lave den, så del gerne resultatet med mig ved at tagge mig på Instagram (@dortebak.dk). Kærligst Dorte ♥

11 tanker om “Opskrift på en sommerfrisk myntesirup

 1. Opskriften, jeg havde glædet mig til, og som også er nem at gå til. 🙂

 2. når du siger et bundt mynte. Er det så en plante mynte? 🙂

  1. Ja enten den potte, du køber eller også et tilsvarende bundt – i mit tilfælde fik jeg ikke jord med 😉

 3. Hvor længe kan sådan en sirup holde sig i køleskabet? ☺

  1. Tjah, det kan jeg ikke sige med sikkerhed, men man kan jo vælge at konservere den. Min rest blev smidt ud her efter ferien, så umiddelbart tænker jeg ikke, at den skal stå mange måneder i køleskabet. Atamon kunne være din ven til at forlænge holdbarheden, men du må nok selv prøve dig frem, da jeg ikke har gjort det selv. Kh Dorte

 4. Umiddelbart synes jeg den krystallisere??

  1. Hej Mette, det er ikke sket her – sker det under kogning eller efter?

 5. Den krystalliserede også helt for mig, lige så snart den kom i køleskab… 🙁

  1. Nej hvor mystisk, det gjorde den slet ikke her – kan det mon være noget med at den skal køle ned langsomt og ikke på køl? Tænker bare lige ud af boksen her… Kh Dorte

 6. Hej Dorte.
  Sukker er jo konserverende i sig selv og specielt i den mænge (kontra det andet). Tror du virkelig den behøver at stå på køl? Mine sirupper gør aldrig og de fejler altså intet – heller ikke efter halve år… Jeg er selfølgelig grundig med afskoldning og atamon. Mugner din?

  1. Det kan være du har ret men jeg har den helst i køleskabet og når altid at spise den ret hurtigt, så jeg har ikke selv oplevet at den blev dårlig ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.