0
Bryllupstips & -forberedelser

Step by step guide til god bryllupsplanlægning

Bryllupsplanlægning_bryllup_invitation© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

Tiden er over os med de altid mange sommerbryllupper, og hvis du selv står med bryllupsplanlægning på agendaen, kan du måske bruge denne step by step guide til den gode bryllupsplanlægning samt mine tip til at lande i den rette brudekjole.

Det er 2 år siden, vi gik i gang med planlægningen af vores bryllup. Planlægningen stod sin prøve den 14. september 2013, og dagen var så absolut lige som vi ønskede den. Smuk, nede på jorden og hjertevarm. Se en masse billeder fra vores bryllupsdag i indlægget her.

Jeg husker tiden, hvor vi planlagde, som rar og fokuseret – en tidslomme lidt i samme stil som når man venter sit første barn. Jeg husker også følelsen af ikke rigtig at vide, hvilken rækkefølge vi skulle gribe det an og tanken “har vi nu styr på det hele”. Det havde vi, men vi, min mand og jeg, er nu også begge et par detaljeryttere med et godt projektledergen.

Jeg ved, I sidder flere derude, som kan bruge en step by step guide – en lille hjælpende hånd til at sikre, at I kommer godt fra start med planlægningen, og uden at kunne levere den perfekte plan til jer, så vil jeg forsøge at hjælpe jer lidt på vej med planlægningen.

Vores bryllup var ikke et slotsbryllup, ej heller et havebryllup – derimod noget ret perfekt et sted mellem de to. Visse traditioner blev holdt, andre blev skrottet, og vi valgte først og fremmest at prioritere vores kræfter på ting, som ville gøre en forskel på dagen. For eksempel havde vi ingen blomsterdekorationer, heller ikke i kirken, derimod havde vi fundet en lokation med rustik charme til festen, hvor det var rå plankeborde og gamle stager, der udgjorde hyggen frem for hvide duge og blomster. Vi fravalgte også en bryllupskage, da det ville presse tidsplanen, og traditionen med at skære for og made hinanden, var uden betydning for os. Til gengæld stod det soleklart, at taler var en naturlig del af vores bryllup, og at der skulle danses brudevals.

Uanset detaljeniveauet, så tag mit eneste vigtige råd: Tal med din partner om ønsker og forventninger, så I begge føler, at det er jeres dag.

Step by step guide til god bryllupsplanlægning

Sæt datoen, find lokalet og book kirken

Det første der skal gøres, er at sætte en dato. Når først datoen er sat, er den meget nemmere at komme igang med den sjove planlægning. For at sætte datoen er der nogle afgørende elementer, som skal hænge sammen og det drejer sig om kirken (eller rådhuset) og om festlokalet. Marker nogle mulige datoer, som I har i spil, og tal først med lokalet omkring datoerne. Hvis de kan bookes, så reserver og kontakt kirken for at bekræfte, at I kan blive gift på en eller flere af de valgte datoer, der matcher med lokationen. Så snart kirken har bekræftet giver I besked hos lokalet, der reserverer endeligt.

Husk at nogle lokaler og kirker er meget eftertragtede især i maj og august/september, så det kan betale sig at være hurtigt ude.

Vi overvejede mange forskellige lokaler, men endte med at booke Il Buco på Islands Brygge. Det afgørende for os blev charme, økonomi og praktik. Her fik vi altså et lokale med personale, god madlavning, beliggenhed, som ikke blot geografisk var ideel, men også gjorde at vi ikke blev smidt ud kl. 2.00. Prisen tillader jeg at holde for mig selv.

Et godt råd er at mødes med restaurationen / lokalet og få en forventningsafstemmende snak. Jeg har punktet en masse husketing op herunder, dog uden at uddybe dem – gør op med jer selv, hvad punktet indebærer for jer:

 • Bordplan
 • Dansegulv og højtalere
 • Menu
 • Blomster
 • Gavebord
 • Parkeringsforhold / offentlig transport
 • Overnatningsmuligheder, eventuelt i nærheden, hvis ikke på stedet
 • Tidsplan
 • Hvad er inkluderet i prisen (rengøring, mad, natmad, servering, vinmenu, drinks mm
 • Hvad skal I selv sørge for inden?

Invitationer

Når først datoen er sat, så kan I begynde at udforme jeres invitationer. Det kan selvfølgelig gøres på mange måder, og for nogle betyder det noget, at lave dem selv. Det er imidlertid både en tidsrøver og kan også løbe op rent økonomisk. Jeg tegnede en illustration op, som jeg fik en til at gøre printklar, så vi valgte at få invitationerne trykt.

Der findes tonsvis af smukke invitationer, og især på Etsy har jeg fundet mange fine eksempler, som man kan få tilpasset med navn og farvevalg. Se f.eks. disse…

Step by step guide til god bryllupsplanlægning// 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 //

Brudekjolen og udstyr

Hvordan finder brudekjolen, hvis der ikke skal stå Jesper Høvring i nakken?

Når du begynder jagten på din brudekjole, så kan det være en god idé først at orientere dig lidt. Dels online (Pinterest er et mekka indenfor diverse bryllupsinspiration og jeg har da også cirka en milliard pins, du kan boltre dig i, se her), men en tur forbi en brudekjolebutik er også en god idé. Også selvom du slet ikke kan forestille dig selv dér – det at prøve nogle forskellige typer kjoler hjælper dig til klarsyn både i forhold til komfort og klædelighed, og det er mindst lige så væsentligt at vide, hvad der ikke fungerer for dig.

Jeg fik syet min brudekjole hos Nanna, fordi jeg på tidspunktet ikke fandt nogle ready-to-wear-kjoler, som jeg brød mig om. At få kjolen syet er både kostbart og en krævende proces, fordi du skal prøve flere gange, mens du tager stilling til alle de små detaljer. Fordelen er naturligvis, at du ender ud med en kjole præcis, som du ønsker, og som passer perfekt til dig. Jeg elskede min kjole, som du kan se her. Nanna har også tegnet en bluse og nederdel op efter mit design, så du kan rent faktisk også sy en brudekjole selv. Se mere her.

Du kan jo også tage en klikrunde på nettet, før du beslutter dig. Måske du finder en billigere kjole, som er lige til at hoppe i – eller som man med få midler kan tilpasse med et blondeærme eller anden pynt? Det kan også være en vintagemodel eller bare second hand, og jeg er selv temmelig begejstret for den skønne lille butik The Wedding Dress, som ligger i Holbergsgade. Skal du giftes, så skal du helt sikkert prioritere et besøg i butikken, hvor jeg ofte ser ældre vintagemodeller, som er noget så fantastiske! Hjemmesiden er ikke noget særligt, men lad dig ikke skræmme af det – gå derind og kig!

Asos finder jeg ofte kjoler, som sagtens kunne fungere som brudekjole – potentielt med en eller anden mindre tilpasning eller med tilkøb af det rette tilbehør, påsyning af et bånd eller blonde. På den måde sparer du en masse på kjolen i forhold til at gå ind i brudekjolebutikkerne, hvor kjolepriserne typisk starter ved 12.000,- kr. og stadig kræver skrædderarbejde til 2500,- kr. eller mere. Det løber hurtigt op, og det er altså en kjole, du kun bruger den ene dag.

Step by step guide til god bryllupsplanlægning// Alle de viste kjoler er fundet på asos – baggrundsbilleder via her, her, her og her //

Jeg har lavet nogle forhåndsscreeninger fra forskellige webshops med stort udvalg, så prøv at klik dig rundt via disse søgninger på lyse kjoler med længde:

Selv holdt jeg øje med By Malene Birger, som ofte har lange kjoler i sine kollektioner, men du kan også søge specifikt på blandt andre Hoss Intropia, Zetterberg Couture, Stylein, French Connection og ba-sh.

TIP! Husk at du skal have kjolen på hele dagen – være nervøs og måske (kold)svede i den, stå op, sidde ned, spise, gå på toilet, danse osv. Et korset er bare ikke optimalt, hvis du spørger mig!

Step by step guide til god bryllupsplanlægning

Vores bryllup

Tal sammen om, hvad I ønsker af traditioner på dagen, så I lander et godt sted, I kan være fælles om. Det kan ko være, I vil have det hele efter traditionerne, at I vil gøre det mere amerikansk med temaer og sjov for gæsterne eller at I ønsker det helt low key. Det væsentlige er at blive enige, og det kan jeg garantere dig, I ikke vil være i udgangspunktet. Der vil uundgåeligt være detaljer, som I har forskellige holdninger til. Husk at dagen er jeres og ikke jeres gæsters og families. De fester med smil på læben, uanset hvordan festen udfolder sig, men det er jeres minde som skal formes her.

Nu har jeg nævnt flere gange at vores bryllupsdag var lidt nedskalleret, så lad mig tegne den i grove træk:

 • Mind mand sov hos sine forældre
 • Jeg sov hjemme med mine piger og en veninde
 • Vores barnepige hentede pigerne og gik dem til kirken med det fine tøj, imens jeg blev klar – jeg var i øvrigt ikke korrekt ekviperet med blåt, gammelt og nyt, og heller ikke noget strømpebånd
 • Min bror, som skulle følge mig op ad kirkegulvet, ankom, bestilte en taxa, som vi kørte med til kirken inkl. veninden
 • Jeg lavede selv min brudebuket og små buketter til børnene – se den her
 • Vi havde ingen fotograf. til gengæld havde vi forinden bedt gæsterne om at gøre sig umage med billederne. Det betød at vi fik naturlige og levende billeder, som vi kunne bruge, men vigtigst af alt betød det, at vi tilbragte dagen med vores gæster i stedet for med en fotograf
 • Ved kirken havde vi champagne med, så alle kirkegæster inkl. glo-gæster blev budt et glas inden selskabet rykkede videre
 • Vi havde ingen bryllupskage, til gengæld stod der ost og lette snacks ved ankomst til lokationen
 • Vi prioriterede at åbne gaver inden vi gik til bords – det var vigtigt for os at vise vores interesse og taknemmelighed for det, vores gæster havde med. Det er et emne, som deler vandene, og jeg fordømmer på ingen måde, at andre åbner gaver dagen efter. Det var bare ikke den rette model for os
 • Middagen begyndte – vi havde dækket op med 3 langborde i hestesko og et mindre bord i midten til os – og der var taler, som hører sig til efter traditionerne
 • Inden midnat dansede vi brudevals og resten af festen bestod af drinks, en åben garrageport, natmad og dans, dans, dans
 • Vi sov på et nærliggende hotel, hvor Morten var tjekket ind med min “dagen-efter-taske” før han tog til kirken
 • Pigerne sov hjemme i huset med vores barnepige, som dagen efter tog dem i Den Blå Planet

Jeg ved, at indlægget er med mange ord, men for dig, som skal giftes, vil du forhåbentlig være glad for dem alle sammen. Har du spørgsmål til ting, som du synes, jeg bør inkludere i min guide, så skriv til mig i kommentarfeltet. Jeg synes rigtig godt om tanken om at guiden kan bruges helt lavpraktisk af jer, som dumper forbi ♥

English recap: This is my guide on how to plan your casual wedding

………………….

LINKS & CREDITS:
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Indlægget indeholder affiliate links

Se alle bryllupsindlæg på bloggen

 

 

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.