Udgivet i 11 kommentarer

Guide til en Frost fødselsdagsfest

Jeg har lovet jer en guide til at forberede Frost fødselsdagsfest, så her er de mest væsentlige ting, som jeg lavede til pigernes fest.

Jeg har lovet at følge op med en guide over de ting vi lavede til pigernes Frosttema fødselsdagsfest, og nogle af jer har endda “rykket” mig for at høre, hvornår den kommer, fordi jeres fest nærmer sig. Jeg håber, I kan bruge guiden til noget – der er jo rigtig mange ideer derude, og for mig var det vigtigt at det ikke skulle blive dyrt – jeg fandt på Etsy og Pinterest mange ideer, også ting jeg kunne have købt, men for mig skal det ikke være perfekt for enhver pris – derimod kan man med ting fra skuffer og skabe komme langt, og så nøjes med at købe ting, som er tilgængelige til “almindelige” priser.

Hvis du vil lure på de pins, jeg gemte med Frostinspiration, så se dette pinboard, og ellers kan I jo tjekke Etsy, som er et slaraffenland af cellofanballoner med tal og Frostting.

Nedenfor finder du lidt vejledning og tips til:

 • Smeltet Olaf
 • Snefnug Snacks
 • Olaf som pyntefigur
 • Skilte
 • Blå saft a.k.a. Arndals Isdrinks
 • Frostkagen
 • Smores
 • Invitationer

Smeltet Olaf

Guide til en Frost fødselsdagsfestGuide til en Frost fødselsdagsfest

Du skal bruge plastikkrus, tørrede abrikoser, mørk smeltechokolade, vanilleskyr og rosiner. Husk også at købe plastikskeer, så slipper du for opvasken!

Dagen før
Smelt chokoladen over et vandbad og hæld den i en sprøjtepose. Klip verdens mindste hul og lav arme og ben på bagepapir. Med en køkkensaks klipper du små gulerodsnæser af en tørret abrikos og øjne af rosiner. Sirlighed er ikke et must. Det hel kan gemmes i en plastikbøtte til dagen efter.

Hvis du ikke vil smelte chokolade selv, så kan man vist godt slippe afsted med at købe de dersens orangestænger, som oldemødrene altid spiser.

På dagen
Portionér skyr i krusene, anret arme og ben efterfulgt at Olafs ansigt. Nu er de klar til servering

Snefnug Snacks

2015-05-22 08.57.37

Du skal bruge grillspyd med spids, snefnugskrymmel (fås her), Oreo, hvid smeltechokolade og thyl. Du skal også bruge sukker til at fylde i et glas, så de kan stå fint.

Jeg kan lige så godt sige det ærligt – det var et mareridt at lave dem, men måske gjorde jeg det også vanskeligt for mig selv. Jeg købte Oreo med hvid chokolade, og når jeg stak pinden ind flækkede den fra hinanden, således jeg var nødt til at “lime” den sammen om pinden med smeltet hvid chokolade. Jeg havde jo forestillet mig, at jeg nemt lige kunne stikke en pind på de færdige Oreos!

Jeg foreslår i stedet:
Køb almindelige Oreos. Stik pinden ind og dyb i smeltet hvid chokolade. Når den er næsten kold pyntes med krymmel og pinden stilles i glasset med sukker. Når de er helt kolde bindes thyl omkring pinden og de kan serveres.

De smager i øvrigt super godt, og var et magisk hit på børnene – så det var kampen værd!

 Olaf som pyntefigur

Guide til en Frost fødselsdagsfest

Du skal bruge store marshmallows, tørret abrikos og lidt smeltechokolade. (Lav dem samtidig med arme og ben til smeltet olaf)

Lim to skumfiduser sammen med lidt smeltet hvid chokolade. Med den spidste ende af et grillspyd stikkes et hul ud til næste, hvorefter du stikker abrikosstykket ind. Lav et par chokoladeprikker som øjne og lad dem køle ned, så hoved og krop hænger godt sammen. Brug dem på kagen eller stik dem på grillspyd i stedet for at lave Snefnug Snacks.

Skilte

Guide til en Frost fødselsdagsfestGuide til en Frost fødselsdagsfestSugerør, blåt papir og bånd fra Søstrene Grene, glas fra Ikea.

Du skal bruge grillspyd, blåt papir, elefantsnot og satinbånd eller gavebånd.

Verdens nemmeste ting at lave er disse skilte, men de gør altså lige den lille forskel, når der skal dækkes op. Tag et lille stykke elefantsnot og sæt det rundt om pinden hvor papiret skal sidde fast. Klip en rektangel i papiret og buk det på midten, således det på begge sider klæber på elefantsnotten. Skriv tekst på og klip hjørnerne runde. Bind med bånd og de er klar.

Arndals Isdrink

Guide til en Frost fødselsdagsfestDe mintfarvede popcornbægre er fra Panduro Hobby

Du skal bruge en kande, hyldeblomstsaft og blå frugtfarve, samt eventuelt også isterninger. Bland saften op og tilsæt blot et par dråber frugtfarve – det farver helt vildt – også på børnenes tunger, og det alene var en fest for børnehaveungerne!

Frostkagen

IMG_4721Vimpelranke fra Søstrene Grene, sølv serpentiner fra Bilka

Guide til en Frost fødselsdagsfest Guide til en Frost fødselsdagsfest

Kagen er jo et kapitel for sig, men jeg skal prøve at gøre det kort! Du skal følge opskriften på denne fødselsdagskage i forhold til fyld og chokoladekage. Dertil skal der brges friske jordbær, lyseblå og hvid fondant, flormelis, snefnugskrymmel, små skumfiduser.

Dagen før
Kagen bages i to størrelser springforme. Når de er kølet af, flækkes de på midten, hvorefter de får 5-10 minutter mere i ovnen. De må gerne blive lidt tørre, da fyldet vil fugte dem igen og det er vigtigt for resultatet, at de kan holde på formerne.

Cremen gøres klar ligesom jordbær skæres i stykker. fyld creme og jordbær på de afkølede bunde og læg dem sammen. Den lille lagkage med fyld lægges ovenpå den store lagkage og kagen smøres nu med et tyndt lag creme udenpå. Stil kagen på køl indtil den skal serveres.

Find fondant og kagerulle frem. På et rent bord strøes flormelis ud, ligesom du gnider flormelis på hænderne og kagerullen. Rul lidt hvid fondant ud til cirka 3mm tykkelse og skær nogle spidse trekanter ud. Gentag med lidt lyseblå fondant og lad isflagerne tørre til næste dag.

På dagen
Find fondant og kagerulle frem. På et rent bord strøes flormelis ud, ligesom du gnider flormelis på hænderne og kagerullen. Rul din fondant ud til cirka 3mm tykkelse og læg den så fint du kan over kagen. Jeg har ladet fondanten ligge som et snelandskab, så sirlighed var ikke et must. Rør lidt glasur tykt op, som du kan bruge til at lime snebolde (skumfiduser), isflager og Olaf’er fast med. Pynt med lys og flagranke og servér.

OBS! Hvis du synes min frostkage ser lidt smeltet ud, så er det fordi jeg lagde fondant på aftenen før. Syrligheden i fyldet gjorde derfor at siderne begyndte at smelte. Jeg kan i øvrigt kun opfordre til at se nogle af de bageguides, som ligger hos bagetid.dk, for selv er jeg ingen ekspert! Jeg har det med at springe over, hvor gærdet er lavest

S’mores

IMG_4742Slikposer fra Bilka

Du skal bruge Mariekiks (eller Mariakiks fra Schär, hvis det skal være glutenfrit) og marshmallows.

Tag en bageplade ud og tænd ovnen på 150°C med grill. Stil kiksene op side om side på et stykke bagepapir og placer dernæst en skumfidus på hver kiks. Stil dem nu ind i ovnen på næstøverste rille – sæt dig på hug foran ovnen og kig på dem hele tiden. Det går hurtigt, så efter 15-30 sekunder skal de ud igen. Når de er ude af ovnen lægges en kiks på toppen og mases, så det bliver til sandwiches. Mmmm, en ny vane er kommet til herhjemme ♥

Invitationer

Guide til en Frost fødselsdagsfestGuide til en Frost fødselsdagsfest Guide til en Frost fødselsdagsfest

Du skal bruge lyseblå karton, thyl, lim, sølvglimmer skumpap, klips, kunstig sne og blåt glimmer – kig for eksempel forbi hobbyprodukter.dk

Tegn en skabelon i noget karton – lav både en hel kjole og en overdel. Tegn efter skabelonerne og klip blå kjoler og sølv overdele ud. På kjolen limes lidt tilfældigt og takket, hvorefter der drysses kunstig sne på. Læg dem til at tørre.

Thyl klippes til firkanter, som er lidt længere end kjolerne. Læg thyl på et papirunderlag og lim snirkler, som strøes med blåt glimmer.

Når al lim er tør kan du samle thyl til skørter. Læg lim på kjolens talje, læg thyl oven på og lim overdelen oven på. Brug klips til at holde delene sammen mens det tørrer og slut af med at klippe thylskørtet til.

Skriv invitationen på bagsiden og send dem afsted – eller endnu bedre. Lad din pige dele invitationerne ud selv – hun bliver stolt!

Jeg håber at guiden kan være til inspiration og nytte hos jer? Hvis der er noget, I mangler svar på skal I bare skrive – det er nemt at miste overblikket over alle detaljerne, når ma holder Frostfest ♥

English recap: These were the things I made for the Frozen theme party

………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest  

Indlægget indeholder affiliatelinks

Find mere inspiration til DIY og temafester

 

11 tanker om “Guide til en Frost fødselsdagsfest

 1. Vildt for og overskuds agtigt 🙂
  Flot lagkage med den rette stemning.
  Jeg havde engang en trolde- hekse fødselsdag med stor succes, så elsker temafester 🙂
  God weekend.

  1. Tak for det – jeg ved ikke, om jeg synes det er så overskudsagtigt. Det ser sådan ud, men det meste kunne jo planlægges i forvejen, så det er nok mere et spørgsmål om interesse – jeg elsker jo at lave den slags, så det kræver ikke overskud for mig 🙂 Kh Dorte

 2. Skøønt Dorte 🙂 Happy Sunday xx

  1. Tak og i lige måde Anya, knus

 3. Hvor er det fint og gennemført. Det må være alle pigers drøm 🙂

  1. Mange tak, og jeg kan supplere med at de i hvert fald elskede det – så må vi se, hvad det kræver til næste år 😉 Klem fra Dorte

 4. Mega Flot og gennemført. Jeg kan ikke lade være med at gemme din guide, selvom jeg ikke har en oplagt anledning til at bruge den. Men jeg kan jo også bare servere en smeltet Olaf til morgenmad til min lille niece. Det kunne være så sjovt at se hendes reaktion.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Jahhh det ville hun da elske, og den er så nem at lave 🙂 Pøj pøj med overraskelsen, kærligst Dorte

 5. Hvor store har du lavet indbydelserne?

  1. De er ca 20 cm i højden, men du bestemmer jo selv 🙂 Kh Dorte

 6. Okay det der tager prisen. Det er totalt blæret. Godt fundet på og virkeligt godt udført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.