0
Bolig inspiration

Tips til at give dit badeværelse en makeover

Om badeværelsesro, drømmen om det perfekte, og om budgetvenlige muligheder for en hurtig makeover af dit badeværelse. Her er mine tips til hvordan.

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg drømmer om nyt badeværelse. Det, vi har, fungerer, men så er der vist heller ikke meget mere at sige om det. Det er gammelt, uskønt, køligt, upraktisk og bestemt ikke et tilflugtssted, når man trænger til at samle sig selv op i en travl hverdag. Sådan foretrækker jeg ellers at gøre, så det kan godt føles som lidt af et kompromis. Men men men, et badeværelse er dyrt og omfattende at renovere, så her på femte år som husejer, er vi endnu ikke landet i en beslutning (eller økonomi) til at springe ud i det. Til gengæld har jeg mangen en gang forsøgt at bearbejde det eksisterende badeværelse med lækre håndklæder, duftpinde og organisering diverse, og nu tror jeg fokus skal rettes mod en budgetvenlig makeover endnu engang.

Jeg vil fokusere på at skabe hygge, ro og sammenhæng, og jeg starter med at se på rummets muligheder og begrænsninger. Ved at fjerne de ting, som roder og stikker af med vilde farver, kan jeg få et overblik over hvor meget vores ting fylder, og dernæst vurdere hvilke smarte løsninger vi har behov for til opbevaring og organisering. Skal det være kurve, skabe eller muleposer? Jeg foretrækker at erstatte med naturmaterialer og douche farver i form af kurve, træskåle og tekstiler i lækker kvalitet.

Skal du i gang med samme øvelse, kan du starte på samme måde. Har du ikke så meget skabsplads, kan du for eksempel købe bambuskasser i IKEA, som du kan have cremer eller make-up i, ligesom en fletkurv er fin at opbevare toiletpapir i. En absolut svaghed for mig er duftpinde, tyrkiske håndklæder, tykke og vamsede frottéhåndklæder, gamle skamler og lækre produkter ved håndvasken.

Husk til sidst at få et par grønne planter ind – orkideer og sukkulenter klarer sig generelt godt i badeværelset, som til tider har et varmt og fugtigt klima.

Tips til at give dit badeværelse en makeover// 1 / 2 / 3 / 45 / 6789 / 10 / 1112 //

Det kan i øvrigt godt betale sig at give en eller flere vægge en svag og kølig farve til at booste den der spafølelse. Jeg er mest til støvet lys grøn, som føles ren og stadig varm.

Skulle jeg nu lave nyt badeværelse, så er jeg især tiltrukket af tre typer. De er jævnt forskellige, så når dagen oprinder bliver det lidt af en beslutning, når der skal vælges.

Det første eksempel repræsenterer nok den stil, som jeg føler mig mest betaget af. Jeg vil super gerne have et smukt kakelgulv med mønstre, fordi det tilfører noget personligt og unikt til rummet. Jeg synes, det kræver hvide vægge og hvidt interiør – ja i det hele taget kræver det nogle gode vaner, hvad angår oprydning og orden.

Så er der det helt klassiske hvide rum, som minder meget om de gamle terrazzobadeværelser med hvide porcelænsfliser på væggene. Det kan jo genskabes med et moderne twist, og det rene udtryk giver til gengæld mulighed for at tilføre træ, som giver rummet en dejlig, nordisk varme. Til gengæld føler jeg ikke, at min personlighed kommer med ind i det rum.

Det tredje eksempel er vel en slags kombination af de to, hvor en enkelt væg i bruseenden får farvede fliser, der giver spafølelse. Resten af rummet kan derved holdes nordisk, enkelt i lyse farver, og når jeg tænker over det, er denne løsning nok den “nemmeste” at beslutte.

Når jeg mærker efter helt inde, uden at tænke over langtidssikring og økonomi, så er jeg ikke i tvivl; så er det helt sikkert forslag 1 med det overdådige gulv. Hvad er du mest til? ♥

English recap: I am looking in to some possible makeovers for our bathroom that is dull and sad (if you ask me any way). It can be fixed with a very low budget, but my head keeps wanting more – don’t you know that feeling?

………………

LINKS & CREDITS
Graphics by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget indeholder affiliate links

Se flere smukke hjem og find inspiration til de små indretningsdetaljer

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Stine
  16. juni 2015 kl 15:06

  Jeg synes,man skal tage sine omgivelser med i overvejelserne… Jeg er, som du, ret vild med de mønstrede fliser, men da vi bor i en murermestervilla fra 1930, ville det bare passe dårligt ind. Vi valgte i stedet det klassiske terrazzo med hvide fliser til, og det er helt perfekt. Et andet sted havde vi måske valgt anderledes, men det er bare vigtigt med helheden.

  • Reply
   by.bak interior & lifestyle
   23. juni 2015 kl 9:56

   Jeg er enig med dig, men dog synes jeg sagtens man kan gå et skridt videre ind i mellem – især hvis det hænger sammen med husets øvrige indretning. JEg er stor tilhænger af at blande stilarter og gøre plads til overraskelser, og så synes jeg de fine kakler kan tilpasses flere typer indretningsstil trods alt. MEN, der er altså også noget over terrazzo og hvide fliser, så jeg er også sikker på, at jeres er flot! Klem fra Dorte

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.