0
Drinks & Snacks Kvindeliv Lately

Græsenketid og mor-tid i skøn forening

Hvordan hygger du lidt ekstra om dig selv? Her er en af mine selvforkælelsesritualer, som får lov at bringe mig til en afslappende tilstand midt i kaos og ulvetime.

I onsdags sendte vi farmand afsted med pløkker og solskygge, for han havde en Roskildebillet, som ikke skal gå til spilde. Det betyder mor-tid med lidt forkælelse og lette løsninger, for ikke alene står jeg alene med børnene, som kan være i både godt og dårligt humør (you never know when), så skal jeg også pakke til ferien og ordne en masse praktiske ting. Normalt nyder jeg faktisk de gange, hvor jeg er selv med pigerne, og som regel betyder det muligheden for at arbejde igennem om aftenen uden dårlig samvittighed. Denne gang er jeg bare total i bund, når klokken bliver seks, og jeg er nu to dage i træk faldet i søvn til “Prinsesse Sofia den første”, som pigerne ser før sengetid.

Dagene som græsenke kalder på selvforkælelse, hvor jeg kan reloade, og når dagen går på hæld, så betyder det altså nogle gange et lille glas kold hvidvin i et hverdagsglas. Jeg elsker at drikke min vin fra et almindeligt glas, fordi det føles lidt nonchalant og sydlandsk. I går tog vi mad med på stranden efter børnehave og jeg tillod mig at nippe et lille glas i mig. Slet ikke nok til at blive påvirket, men lige præcis nok til at mærke hyggen og afslapningen sætte sig i kroppen sammen med trætheden efter dagens gøremål. Det siges, at kvinder ikke har forstand på vin, men til gengæld er de måske bedst til virkelig at nyde og hygge med et glas vin. Jeg tror, det er rigtigt – i hvert fald kan jeg konstatere at jeg ved meget lidt om vin.

2015-07-02 03.25.002015-07-02 05.08.50 2015-07-02 03.25.14

For nylig deltog jeg i en bloggermiddag, hvor temaet var kvinder og vin. Jeg sad til bords med chief winemaker, Ondine Chattan fra vinproducenten Geyser Peak i Californien, og hun var så inspirerende og dedikeret at tale med. Hun er vist lidt af en foregangskvinde i forhold til at sidde “højt på strå” som kvinde i branchen, og vi fik talt en masse om både rollen som kvinde, mor og karrieremenneske, foruden en masse udvekslinger omkring økologi og bæredygtighed.

Brandet, Geyser Peak, kendte jeg ikke i forvejen – eller det viste sig, at jeg faktisk havde en flaske i hylden herhjemme fra Geyser Peak, men som jeg nævnte før, så lægger jeg ikke så meget mærke til brands og andre detaljer, som jeg alligevel ikke har forstand på. Jeg prøver mig ofte frem, og når jeg har fundet en flaske, som jeg kunne lide, køber jeg gerne den nogle flere gange, uden egentlig at tage så meget stilling til druen og huset. Jeg vil vædde med, at de fleste af jer køber vin i supermarkedet, eller lader jeres mænd stå for indkøbet, korrekt? Eller sidder du rent faktisk med viden omkring druer og sæsoner, som du ved er gode til dine smagsløg?

Enkelte ting har jeg da noteret mig, f.eks. elsker jeg Barbera d’Asti, Barbaresco og Barolo, ligesom jeg er fjollet med en sød østrigsk Riesling. Den seneste tid er jeg så blevet præsenteret for Geyser Peaks Sauvignon Blanc, som jeg virkelig har taget til mig, og for nylig fik jeg også serveret en dejlig Chablis. Hør mig, måske er jeg alligevel på vej til at nørde lidt??! Jeg satser i øvrigt på at lade mig henføre en hel del til vinmarkernes skønhed, når vi besøger Toscana om en uges tid, ligesom jeg håber at bringe nogle gode flasker rød- og hvid med hjem.

I dag skal pigerne, mormor og jeg i Cirkus Summarum. Hold nu op hvor vi glæder os til det, men varmen bliver vist en dræber, så der er pakket rigeligt med vand og franske kartofler, så vi kan bevare salt og fugtbalancen i det varme telt. Jeg tror desuden, at jeg vil prøve at klemme lidt beauty-mor-tid ind i løbet af weekenden – måske med ansigtsmasker til os alle, fodbad eller noget andet godt ♥

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

Du kunne også være interesseret i

1 kommentar

 • Reply
  Lene
  3. juli 2015 kl 13:01

  Lyder som nogle rigtige dejlige timer i tilbringer sammen dig og pigerne, elsker selv at gøre noget ud af det når den ene part er ude af huset.

  Hvis jeg er alene, nyder jeg ikke at skulle stresse fra job, ud og handle og hjem og lave mad, jeg kan tage det langsomme tempo og måske
  lige nyde et par butikker på vej hjem og drømme mig til et eller andet som ville gøre lykke i tøj eller skoskabet, især her om sommeren trænger
  man jo til en skøn sommerbluse eller kjole ik ?

  Nyde et glas rose på terrassen hvis vejret er til det og læse en bog eller et blad, jeg har ikke forstand på vin, jeg køber det der smager mig,
  jeg er glad for en vin der er rund, let sød og gerne perlende.

  Rigtig god weekend og god ferie når i når der til 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.