Udgivet i 11 kommentarer

Grøn frisør i mit private hjem

I dag kan jeg endelig løfte sløret for alt det, jeg har gået of arbejdet på. Jeg åbner grøn frisør i mit hjem, som bliver min boble af positiv energi, velvære og balance for både mine kunder og min familie. Tag godt imod mig som selvstændig, for jeg ryster måske lidt i knæene.

Jeg har ventet spændt på dagen, hvor kunne trykke “udgiv” på det her indlæg, og jeg håber inderligt, at I vil synes om min nye titel som frisør/blogger/kvinde/mor.

Jeg genoptager mit gamle fag, når jeg fra den 3. august åbner frisør her midt i vores hjem – et fag, som jeg ikke havde forestillet mig nogensinde at skulle arbejde med igen. Ikke desto mindre er det med sommerfugle i maven og stor glæde, at jeg åbner min egen lille frisørbiks. Konceptet bliver anderledes, end hvad jeg ellers har hørt om, men det bliver aldeles dejligt for både mig og mine kunder – det er jeg helt overbevist om. Jeg kalder det Schönbak, for det er sådan du skal ave det, når du besøger mig og det er sådan resultatet skal være, når du går herfra.

Grøn frisørsalon i mit private hjemSchönbak grøn frisør

“Mit liv med arbejde”

Efter at have løbet meget stærkt i mange år, hvor jeg har arbejdet i store organisationer og søgt at leve op til forventninger, jeg nok især selv har skabt for at bevise mit værd, har jeg virkelig nydt, at tempoet har været et andet. Ikke mindst har vores familie nydt godt af min bevægelsesfrihed i en sådan grad, at selv de bedste stillinger ikke rigtig har virket attraktive. Det har bekymret mig en del, at jeg ikke havde lyst til nogle af de ellers super spændende jobs, som bliver slået op, og det har jeg selvsagt brugt mange kræfter på at reflektere over. Sagen er den, at jeg er et passioneret menneske, som elsker at arbejde, at bidrage og udvikle. Men jeg elsker også min familie, og jeg har ikke følt at de to ting kunne kombineres i en fornuftig balance, så hvad gør man da?

Jeg har jo bloggen, men den kan jeg ikke lever af, og hvis jeg skulle det, ville jeg være nødt til at takke ja til en masse sponserede opgaver, som jeg i dag ikke lukker ind på grund af manglende relevans. Det er ikke en sti, jeg vil ned af, så hellere have de få, men velvalgte sponsorer, som passer ind. Det er jeg overbevist om, at i også sætter pris på?!

Frisørjobbet er fleksibelt og kan skrues sammen som det bedst passer med vores families interesser, og således har jeg mulighed for at prioritere de sjove og relevante blogopgaver og samtidig skabe en sjov hverdag i godt selskab. Det kan kun blive et hit – håber jeg! For til trods for en tilsyneladende skudsikker plan, så er jeg selvfølgelig lidt nervøs og samtidig håbefuld.

De fleste spørger mig, om vi har indrettet en salon så? Og nej, det har vi ikke, men vi har gjort os nogle smarte foranstaltninger, som gør at jeg i køkkenet kan vaske dit hår ved en mobil frisørvask, og at du kan sidde i vores alrum, hvor lyset vælder ind fra alle sider. Jeg har gjort mig særligt umage med at vælge produkter, der i høj grad er bæredygtige, økologiske og naturlige (se mere her), og på den måde vil hverken miljøet, min familie eller kunden blive generet af dum kemi og lugtgener. Måske vigtigst af alt, så sætter jeg mere tid af til den enkelte kunde, end jeg har været vant til fra tidligere, fordi jeg ønsker at det skal føles stressfrit for os begge, og for at den hjemlige stemning får lov at sætte sig positivt i os begge.

Grøn frisørsalon i mit private hjemSchönbak grøn frisørGrøn frisørsalon i mit private hjemSchönbak grøn frisør Grøn frisørsalon i mit private hjemSchönbak grøn frisørGrøn frisørsalon i mit private hjemSchönbak grøn frisørGrøn frisørsalon i mit private hjemSchönbak grøn frisørGrøn frisørsalon i mit private hjem SchönbakGrøn frisørsalon i mit private hjem Schönbak

Livet er en skrøbelig størrelse, og med fare for at lyde som en kliché, så vil jeg gøre alt for at mit liv ikke bliver en tilfældighed. Min far døde pludseligt i en alder af 57 år, og jeg kender flere, som ved startskudet af deres pension fortæller, at de nu skal til at prioritere dem selv. For nogle år tilbage var der slet ingen tvivl i mit sind – jeg elskede karrierejobbet, de lange arbejdstider og store projekter, men de seneste år har jeg bare befundet mig et andet sted. Jeg vil leve mit liv nu, og jeg vil kunne være den mor og det menneske, som føles mest rigtigt i min verden. Jeg vil også arbejde, men jeg trives bedst med stor variation og bevægelsesfrihed, og jeg ønsker at lære mine børn, at livet handler om at være tro mod sig selv, og ikke bare hoppe om bord på det skib, som alle andre vælger.

Du kan besøge Schönbak’s website her, Facebook her og Instagram her – jeg håber, at få besøg af dig et eller flere af stederne.

Skulle du nu sidde og tænke, at det vil du da prøve, så er tidsbestillingen åben på 51 43 49 84. Jeg går ikke så meget op i tidspunkter, blot læg en besked på svareren eller send en sms, hvis jeg ikke lige svarer, når du ringer, og her mens jeg er på ferie kan jeg også sagtens kigge i bogen og finde et tidspunkt, så hold dig ikke tilbage ♥

English recap: I am starting my own business as a hairdresser. The costumers will come to me in my private home as I wish to supply them with peace and stress free surroundings and I have also selected some natural products that are free from harming chemistry

……………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

 

11 tanker om “Grøn frisør i mit private hjem

 1. Tillykke Dorte, hvor er det spændende for dig og jer. Jeg kan jo huske, den hyggelige stemning og ikke mindst de flotte resultater efter mine klipninger hos dig i Linnesgade 🙂 Mon ikke jeg skulle komme et smut forbi hos dig igen en gang og få genopfrisket de gode minder 🙂

  1. Mia, du er meget velkommen og det er jo bare ekstra sjovt, at se de “gamle” kunder igen, så det håber jeg da bliver aktuelt – nyd sommeren, kærligst Dorte

 2. Tillykke! Det lyder som et meget tiltalende koncept, som jeg bestemt ville benytte mig af, havde vi været bosat i den del af landet 🙂 Al mulig held og lykke med Schönbak og balancen i livet.

  1. Ha ha, en god grund til at flytte? Aj da, men tak for de søde lykønskninger – det varmer bestemt. Nyd sommeren med dine, kærligst Dorte

 3. Du ønskes et stort tillykke med valget som grøn frisør i eget hjem, det lyder meget positivt og lige efter min livsstil.
  Har selv fået ordnet hår med økologi.
  Nyd det du skal igang med og nyd hver dags indhold. om du selv siger er livet skrøbeligt, jeg fik alvorlig kræft som 21 årig, så ved det.
  Hilsner og god sommer 🙂

  1. Tak for de pæne ord, og sikke en visdom du må bære rundt på. Jeg håber, du er rask og forbi det. Rigtig god sommer til dig og endnu engang tak for de fine ord 🙂

 4. Stort tillykke Dorthe, er sikker på det nok skal blive en super succes.

 5. Tillykke tillykke! Sikke en god ide! Pøj pøj med det – er sikker på det bliver godt!

  1. Mange tusind tak for det. 🙂

 6. Hvor er det spændende. Glæder mig til at følge udviklingen

  1. Tak Eva! Det var sødt af dig, kærligst Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.