0
Børn Gør det selv & krea Uncategorized

Ideer til underholdning på bilferien

Her er mine ideer til god underholdning på de små på bilferien, når der ikke kun skal gå iPad i den.

Status fra bilferien; det går ganske fornuftigt, hvilket jeg, hånden på hjertet, ikke havde forventet. Begge dage et gået som smurt med kun få, mindre udbrud fra bagsædet, men generelt god stemning, børn der underholdt sig med forskellige ting og en mor, der forsøgte at facilitere lidt tidsfordriv. 

Når bilferien inkluderer børn på bagsædet, kræver det både styrke, tålmodighed og god planlægning. Planlægning; det er mig! Jeg oplever altid, at god planlægning frigiver kræfter til at bevare roen og overblikket, og da jeg ved, at flere af jer rejser på ferie med børn, så lad mig give et par tips videre, som har fungeret godt for os. Nogle af dem kan du måske bruge, eller måske du har oversete gode råd, som du kan tippe os andre med i kommentarfeltet.  Jeg har en hemmelig taske hos mig på forsædet, hvor jeg gemmer på overraskelser, som skal trylle frustrationer og surhed væk, når der stadig er en lang tur foran os. Det er ting som S’ere (altså de der hønseringedimser), prinsesseblade og andre nemme ting med nyhedsværdi. Blandt andet har jeg købt et par fine notesbøger, som pigerne fik i starten af turen. De har selv pakket penalhuse med farveblyanter, så de har tegnet og skrevet bogstaver på meget af turen. En enkelt lækker overraskelse har jeg selv forberedt hjemmefra: En lille pose til hver med perler og snor, så de kan sidde i autostolen og lave armbånd og halskæder. Det værste, der kan ske er at vi skal samle perler op fra bilen.  Når tålmodigheden slap op, så forsøgte jeg mig med et par guidede sessions eller simple billege: 

Tegneopgaven 

Pigerne fandt en tom side I notesbogen og en farveblyant, og jeg fortalte så, hvad de skulle tegne. Først et hus, så en sol, en blomst, en skorsten med røg, regnbue osv. Jeg sagde, at de helt bestemte, hvor og hvordan, at intet er forkert og at jeg først ville se tegningen til sidst. Det var sjovt og hyggeligt, og samtidig nød jeg at se, hvor forskellige deres tegninger blev trods de samme anvisninger. 

Bogstavleg 

Jeg har skrevet alfabetet og forskellige ord på nogle sider i deres notesbøger, som de kan skrive efter. De er meget interesserede i bogstaver og skriver selv enkelte ord, men de er ikke selvkørende i lyde og udformning, så det underholder dem meget. Jeg prøver nogle gange at tegne ordet, for eksempel “KAT” og så en tegnet kat. Det samme kan gøres med tal, hvor jeg for eksempel har skrevet “1 ET” og tegnet en hånd der viser en finger. Så forstår de, hvad de skriver.   Vi har også leget “hvad rimer på…”, ligesom vi naturligvis har medbragt iPad. På de tyske rastepladser er der legerum og legepladser, fornuftige toiletforhold og fornuftig kaffe. Slet ikke en dum kombi.

I dag ankommer vi til Bologna, hvor vi planlægger at tilbringe to dage før turen går videre til Toscana. Jeg håber, I nyder sommeren, hvor end I befinder jer. På genhør snart.

English recap: Status from our roadtrip; toddy we will arrive in Bologna Where we are to stay for two days. The trip has been an unexpected success so far

………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Du kan se flere glimt fra mit hjem her

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.