Udgivet i Skriv en kommentar

Pynt med spiselige blomster

Pift dine retter op med spiselige blomster, som både tilfører sommerlig skønhed til retten, men også kan bidrage med smagsnuancer, der udfordrer rettens sødme eller friskhed.

Når jeg en gang i mellem vil gøre lidt ekstra ud af serveringen, så tyr jeg gerne til spiselige blomster. Rent æstetisk ændrer det fuldstændigt på en ret, og det er præcis det jeg elsker ved det.   For mig har det mest været desserter, men blomsterne løfter altså også en sommersalat visuelt op, ikke mindst hvis du vælger en med en smagsnuance,der kan tilføre noget godt til smagsoplevelsen.  

 

Mine favoritter må være syrener og stedmoderblomster. Oven i købet er stedmoderblomster noget nær det mest venlige væsen af en plante, som overvinder alt, spreder sig og får nye blomster igen og igen. Jeg brugte for eksempel stedmoderblomster på denne søde dessert, og jeg synes, det var et perfekt punktum i anretningen.

Skovsyren er jeg også glad for. Først og fremmest er den bare smuk med sine dybt violetfarvede kløvere, men den har også en skarp smag af syrlighed, som jeg har leget med til både meget søde isdesserter og i salater. 
Der findes jo mange andre blomster, som kan spises, men disse var dem, jeg lige havde lyst til at dele i dag. Måske jeg snart udvider mit repetoire 

English recap: My love for serving beautiful dishes has brought me to a point Where I simply ned to use eadible flowers. These are my favorites but I feel motivated to expand my horizon.

………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Du kan se flere glimt fra mit hjem her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.