Udgivet i Skriv en kommentar

Spinatsalat med både sødt og salt

I dag deler jeg en af mine favorit salater med spinat, feta og jordbær. Det er en skøn måde at få nærende og mættende grøntsager på, og både nemt og relativt hurtigt at lave. 

Jeg elsker en god salat. For mig dækker “god” over en kombination af smag, substans, struktur og præsentation. En salat skal præsentere sig, så øjnene ikke kan slippe fadet igen. Bum!

Spinat er virkelig en af mine favoritblade, når jeg laver salater, og det er da bestemt også et kraftblad fyldt med jern og gode vitaminer. Foruden spinat bruger jeg også meget kål, som mætter, og avocado, nødder og feta eller parmesan.

Spinatsalat med både sødt og salt

Denne spinatsalat serverede jeg for familien med ovnbagte kartofler, fiskefrikadeller og lidt citronsauce til. Den er både appetitlig, mættende og nem at gå til.

Du skal bruge:

Jordbær
Friske spinatblade
Feta
Agurk
Avocado
Sesamfrø
Citronolie (eller friskrevet usprøjtet citronskal)
Balsamico
Peber

Start med et fad eller en tallerken. Jeg foretrækker at anrette salater på store fade, så det hele kan præsenteres visuelt og smukt. Jeg oplever herved også, at ingredienserne ikke drukner i overskydende vand. Ved selskaber serverer jeg helst på dette fad.

På dit fad strøer du først spinatbladene så de danner et bunddække.

I en skål tager du lidt feta ud med en gaffel. Hæld en anelse balsamico ved, friskkværnet peber og citronolie og brug så gaflen til at blande det sammen. Fordel herefter fetastykkerne over spinaten.

Halver en moden avocado og fordel den med en teske over salaten. Tag lidt agurk og skær først skiver, som dernæst snittes til stave. Vask jordbær og skær i skiver. Agurk og jordbær fordeles nu over salaten, hvorefter der strøes med lidt sesamfrø samt lidt feta, som ikke er blandet med førnævnte ingredienser. Slut af ved at rive lidt citronskal over salaten eller med et par lette strejf af citronolie.

Spinatsalat med både sødt og saltSpinatsalat med både sødt og saltIMG_0178.JPG

Salaten kan godt laves et par timer før servering, dog skal du være opmærksom på avocadoen, som hurtigt kan få en træls farve. Jeg har en anden opskrift med kål på trapperne, som jeg glæder mig til at dele med jer snart, men først har jeg noget lækker inspiration til indretningsprojekterne, som jeg er ivrig efter at få delt. Tiden er ikke på min side disse dage, der har været en del at indhente efter ferien, men jeg er måske ved at være landet der, hvor jeg tør sige, at jeg kan følge med igen ♥

English recap: I love salads, and this one was popular with spinach, feta, strawberries, avocado, cucumber and sesame seeds. To add some flavor I used lemon oil and balsamic and just a hint of peber

……………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget har kommercielt indhold, herunder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.