Udgivet i 1 kommentar

Guide til den fuldendte basisgarderobe

Her er en guide til, hvordan du skaber en fuldendt basisgarderobe, der i sidste ende vil spare dig tid hver morgen, penge på sigt og meget større glæde ved alt det andet (sjove), du har i klædeskabet.

Hører du til dem, som synes, det er utroligt kedeligt at købe sorte bukser, undertrøjer og strømpebukser, så er du nok i samme kategori som mig. Jeg kommer altid hjem med posen fuld af farver, print og striber, men oftest står jeg med den daglige udfordring, at jeg ikke har noget, som passer til de livagtige styles. Det betyder helt lavpraktisk, at jeg skifter tøj foran spejlet flere gange hver morgen, fordi ting ikke helt passer sammen.

Jeg har sagt det før, men det med basisgarderoben, skal man slet ikke kimse af. En af de største glæder og friheder, jeg givet mig selv, er at investere i nogle basisstyles, så jeg altid har noget at matche mine sjove styles med. Ved at købe noget i ordentlige kvaliteter, holder tøjet også længere, så når først det er købt, behøver jeg ikke tænke på sorte jeans, undertrøjer og lignende i lang tid frem. Går du på kompromis og køber de billigste sorte stretchjeans, så ryger du stensikkert tilbage i vanen med ikke at gøre det igen – for de sidder dårligt, holder dårligt, taber farven og er bare ikke pengene værd. Følelsen af at have spildt sine penge, den glemmer vi ikke, vel?

2015-08-24 08.48.22 03be-0cfd-5cb0-4733

Selv var jeg virkelig bagud på den konto, da jeg startede som konsulent for Black Swan, og længe gik der heller ikke, før den første grundsten til min drømme-basis-garderobe var lagt. For første gang i mit liv fandt jeg glæde i at investere i nogle gode, sorte styles, og siden har det sparet mig tid hver morgen, fordi jeg ikke længere har problemer med at matche tøjet.

Jeg har samlet mine favoritter til basisgarderoben fra AW15 kollektionen, der netop er blevet lanceret i går. Det kunne lige så godt være andre mærker, ligesom du kan vælge til og fra af antal undertrøjer, langærmet, hvid, sort og så videre. Pointen er ,vigtigst af alt, at du har nok af hver, så du ikke løber tør halvvejs gennem ugen.

Vil du også have styr på basisgarderoben en gang for alle, så start i dit eget klædeskab. Find undertrøjer, strømpebukser, bukser og langærmede undertrøjer frem, så du får et præcist overblik over det, du har – og dermed også hvad du mangler. Tag dernæst fat i mig, så skal jeg med glæde fortælle om kvaliteterne i Black Swans udvalg og guide dig til din fuldendte basisgarderobe. Du vil ikke fortryde at have investeret i den, det lover jeg, og du vil ikke behøve at gå i panik, når yndlingsbukserne og den sorte undertrøje ligger i vasketøjskurven.

Collage_basisgarderobe1/ En god, velsiddende leggins – det er ikke et must for alle kvinder, men de fleste er alligevel glade for i hvert fald et par til under tunikaer og kjoler. Disse hedder Action Leggins, som både fås i mørkegrå og sort, og er gode fordi de er i en kraftig stretch med lynlås skrålomme fortil. Herved kan man jo bruge dem som buks, hvis man lyster. De har i øvrigt shapeeffekt, så de giver god røv

2, 3 og 4/ Jeans, det kunne være lyse, hvide, beige, sorte eller noget andet neutralt, men jeans/bukser skal man have i garderoben, og helst 2-3 par, så man undgår panik, når vasketøjskurven er fuld.

5/ En hvid skjorte er et must, da den kan bruges både til arbejde, fest og til at bryde med det feminine look. Denne synes jeg er fin, fordi den er i en let bomuld og fordi det er to brystlommer, som trods alt tager det helt konservative væk fra skjorten.

6/ Trøje og cardigan i neutral farve, helst i god kvalitet og i en pasform, som kan bruges både over skjorten, eller bare til jeans eller nederdel. Den viste hedder Gorgeous og er en cashmereblend.

7 og 8/ Chemisetoppe og underkjole – i min garderobe er de aldeles uundværlige, fordi det glatte stof får bluser og kjole til at “hænge” meget flottere på kroppen. Desuden er det også ofte at en kjole måske er en anelse gennemsigtig, og det snupper de jo så faren for at dele ud af. Blonden er blød og ikke kradsende, hvilket er et total must, hvis den ikke skal ende med at ligge i skuffen.

9 og 10/ Undertrøjer, gerne en eller to med ekstra længde til under kjoler m.v. Disse er i lækker, slidstærk micromodal, som er verdens blødeste fiber (det er ikke løgn!), så de er altså drømme-dejlige. Der skal ligge mindst 3 sortr i basisgarderoben, samt 1-2 hvid/råhvid. Jeg bruger desuden meget mørkeblå og har derfor også sørget for at have flere mørkeblå undertrøjer i min basisgarderobe.

11, 12 og 13/ Tynde, tætsiddende bluser med lange ærmer, 11 og 12 i en blød blend med en anelse (5%) uld og 13 i micromodal. Skøn under kjoler, eller bare til jeans, når looket skal være helt basic, og hvis det er rigtig koldt og man er ligeglad med sexet nattøj, så er de altså også fantastiske at sove i – jeg siger det bare.

Denne sæson har Black Swan lanceret strømpebukser, som kommer i en den70 kraftig og blød kvalitet. Sorte strømpebukser skal der være 2-3 par af i basisgarderoben, så hvis du mangler her til vinteren, kunne du jo prøve disse. Hvordan ser din basisgarderobe ud? Har du styr på den, fokus på den eller er du helt lost?

Som altid er webshoppen kun åben for mig og de andre konsulenter de første uger, så hvis du ser noget, du vil have, skal du bare skrive til mig, så skal jeg sørge for at ordren bliver sendt afsted. Du kan følge med på FB, hvor jeg beretter løbende om populære styles, deler outfitbilleder og også gør opmærksom på de styles, som begynder at være udsolgt (på et tidspunkt). Du kan følge med her ♥

English recap: For a long time I have been wanting to share my thought on how to establish the perfect basic wardrobe – because when you have it, you can in no time get ready every morning and easily add some spunky styles

……………..

LINKS & CREDITS
Photos and graphic by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget har kommercielt indhold

Find mere inspiration til klædeskabet her

1 tanke om “Guide til den fuldendte basisgarderobe

  1. Virkeligt fine items! Helt sikkert et must med nogle basis ting i garderoben, hvis man vil undgå tøjkriser om morgenen. jeg vil helt sikkert kigge nærmere på Black Swan kollektionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.