Udgivet i Skriv en kommentar

Succesoplevelser med planter

Undgå at slå dine planter ihjel ved at bevare lidt realisme og vælge de rette krigere, som kan klare forsømmelsen en gang i mellem. Her er en status på mine planter.

Jeg nyder virkelig mine planter og føler en enorm glæde ved synet af dem. Førhen var planter kun kilde til dårlig samvittighed, fordi jeg altid måtte sande, at jeg havde forsømt dem. Jeg er blevet en anelse bedre til at huske en tur med vandekanden, men mest af alt, så har jeg gjort mig umage med primært at købe planter, som kan klare en glemsom ejer og lidt hårdhændet forsømmelse. Herved har jeg faktisk fået et par succesoplevelser, som i sidste ende har givet mig uforudset motivation og interesse for at passe og pleje de grønne venner.

2015-08-15 23.35.11 2015-08-15 23.00.14 2015-08-15 22.59.27 2015-08-15 23.34.39 2015-08-15 23.35.35

Især de nye skud elsker jeg at følge. Det er så livgivende at holde øje med dem, og den måde de først er helt sammenkrøllede for dernæst langsomt at vikle bladene ud er ret fascinerende. En sød lille historie, som jeg skal holde tæt øje med den kommende tid, er mine frø fra min hårvoks, som jeg har sået. Produkter, som jeg har valgt at forhandle som frisør, er 100%CO2 neutrale og naturlige, og det er simpelthen så fint at både plastikflasker, pap og print er 100% organisk og derfor formuldes i naturen. Der sidder et lille frø i æsken, som hårvoksen kommer i, så det har jeg denne weekend sået, og skal se, hvad der så dukker op. Det er en overraskelse, så jeg ved ikke, hvad der kommer, men jeg elsker konceptet og det faktum, at jeg giver noget tilbage til naturen.

2015-08-15 22.36.442015-08-15 23.39.58

Min Medilella får full attention disse dage, idet både jeg og pigerne er helt betagede af de kæmpe blomster. Den ene har foldet sig helt ud, og det er bare så ufattelig fint!

I har fulgt med på sidelinjen, mens jeg langsomt har prøvet at gøre mig til en bedre plantepasser. Jeg får jævnligt spørgsmål til hvordan det går, hvordan jeg plejer dem og holder dem i live. Meget apropos har jeg netop givet ny jord til flere af planterne, og min Monstera havde bredt sig så tilpas meget, at jeg valgte jeg at splitte den op til tre planter. Det er jo en succes i min bog, for normalt ville jeg have slået den ihjel, før den fik chancen for at formere sig, men den er så taknemmelig at have med at gøre.

Overvejer du at prøve kræfter med de grønne venner, og har du, som jeg, ikke de store succesoplevelser i baggagen, så vær realistisk. Start med et par stykker, som er robuste, og udvid så hen ad vejen, når du har mærket lysten til at blive ved og kan se, du kan. Se min guide for plante dummies til at starte med.

Søndagen er god ved os i dag, det håber jeg også er tilfældet hos dig. Ønsker dig en fortsat god én af slagsen i hvert fald ♥

English recap: Status quo on the plant situation at my home: They are alive, going strong actually – in such a degree that I was able to divide my Monstera into 3 plants instead of just 1. Oh the joy of not killing my darlings. I have no words

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Find mere inspiration til indretningen med planter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.