Cremet blomkålssuppe med crunch

IMG_7381

Fredagshyggen bestod af en blomkålssuppe med spicy tilbehør. I får min opskrift på den budgetvenlige og smagfulde efterårsret.

En vaskeægte favoritspise om efteråret for de fleste være supper. Suppe er bare så trygt og rart, og ofte med en smagsfornemmelse af “har været længe undervejs”, som efterlader én med følelsen af selvforkælelse.

IMG_7390IMG_7393

Blomkålssuppe er faktisk ikke én af de retter, jeg har dyrket mest, men jeg fik allerede i sommers lysten til at fremtrylle en af slagsen. Det blev i går, og jeg må tilstå at være svært tilfreds med resultatet. Ekstra skønt er i øvrigt, at det et super billigt at fyre op under blomkålene, som mætter, smager og er sunde.

Opskrift

Opskrifter_Template_Marengs

  1. Del blomkålshovedet op i buketter og sauter dem cirka 3-4 minutter i en gryde med hakket løg og hvidløg samt smør. De må ikke tage farve, så gør det ved lav varme
  2. Skræl bagekartoflen og skær i små tern
  3. Tilsæt vand, bouillon og kartofler og kog i ca 25 minutter
  4. Tilsæt cremefine og blend til en cremet og jævn konsistens, hvorefter suppen smages til med citronsaft, muskatnød og salt og peber

Jeg er ret gavmild med salten, da jeg synes den søde kål har godt af lidt modspil. Det er selvfølgelige en smagssag, og hvis du samtidig vælger at supplere toppingen med sprødstegte bacontern, så kan det være, at saltbalancen indfinder sig alligevel.

Topping

Varm en pande op med ganske lidt olie ( hvis du ikke har en spray, så smør evt. panden med lidt olie) og hæld sesamfrø, tørret chili og muskatnød på panden. Sørg for at røre rundt konstant, så frøene ikke branker. Når de har fået en gylden farve, hældes blandingen i en skål til afkøling. Drys flagesalt i blandingen og vend eventuelt friskhakket persille rundt i skålen.

Hvis du synes, retten mangler lidt protein, så suppler med bacontern eller nogle hvidløgsmarinerede rejer. Vi fik bacontern til og spiste 2 store portioner hver, uhmmm.

Har du prøvet nogle af mine opskrifter mon? Ind i mellem hører jeg fra nogle af jer, ligesom jeg nogle gange bliver tagget på Instagram, når min opskrift er prøvet af. Det er simpelthen så hyggeligt, og giver mig stor glæde at mit arbejde gavner derude. Jeg ønsker dig en dejlig lørdag 

English recap: Friday night with a true fall feeling was supplied with homemade cabbage soup. To add a twist I fried some sesame seeds with muscat and chili

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Gå på opdagelse blandt bloggens andre opskrifter

madplan

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.