Udgivet i Skriv en kommentar

{GUIDE} Find din nye lampe

Lampe 4

En lampe er så meget mere end bare belysning. Den kan ændre et rum, skabe en unik stemning og så kan den jo købes i alle prisklasser. Jeg er gået lidt amok, så der er landet langt flere lamper i dette indlæg, end jeg tilsigtede, så om det er en loftlampe, væglampe, bordlampe eller molecular lampe du leder efter, er der en god chance for at finde den her.

Det er virkelig blevet efterår nu, og mørket sniger sig tidligt på. Det er drøn hyggeligt, men kræver trods alt det rette lys. En lampe skal være både effektiv, hyggelig og pæn at se på, så jeg har samlet en masse inspiration til dig i dette indlæg, som sluttes af med mine personlige favoritter – dem jeg selv ønsker mig.

Lampe nyheder

Flos IC-serien er ny og virkelig skulpturel og grafisk værende hyggelig og varm på samme tid. Jeg må tilstå at have tabt mit hjerte en smule til serien, hvor jeg især drømmer om bordlampen.

Flos

Tom Dixon er også på spil igen, han er en effektiv herre, men også en dygtig af slagsen. Det nyeste skud deler vandene lidt, og jeg kan personligt ikke helt beslutte mig for, hvor jeg står i forhold til dem. Rent håndværksmæssigt er jeg begejstret, og udtrykket har bestemt også noget over sig, men alligevel er der et eller andet i mig, som ikke hviler i den asymmetri lampen har med sine organiske former. Det er helt klart et spørgsmål om smag, og derfor tager jeg den også med her. Hvad synes du?

DIXON

Et for nogle knap så kendt brand er Fabbian, men det er en fejl, for her er tale om svævende, smukt design. Lampen her hedder Aérostat og er lavet af hvid ikke-gennemsigtig glas.

Aerostat-pendel-miljo2-HR

Populære lamper

I skal ikke snydes for tidens mest populære lamper. Det er lamper, som du ser i mangen en boligreportage, blogindlæg og i mange danske hjem efterhånden. Jeg har det selv lidt blandet med den slags trends, som bare spreder sig, men det skal ikke afholde mig fra grundlæggende at forstå begejstringen for en ting eller fra at dele det med jer.

Lampe 4Loftlampe med stof omkring, en tendens, som efterhånden er spottet mange gange i diverse boligreportager. De fås i mere løst udtryk end vist her, men denne kan jeg nu godt lide, ikke mindst prisen, som er overkommeligt. Se eventuelt denne fine indretning, hvor en lignende lampe indgår. Ret fint ikke?

Lampe 1Den efterhånden meget populære work lamp med klemme er alsidig og kan bruges på mange måder, her via frichic, som bruger den som læselampe. I samme stil kan jeg også lide denne work lamp i industrielt look, som fås i flere farver og kan ligge på et bord og være lidt dekoartiv.

Lamper 10Molecular lampen har helt sikkert vundet sit indtog i danskernes stil, og den findes i både eksklusive udgaver og mere budgetvenlige. Her har jeg fundet den tilgængelige molecular loftslampe fra Menu til omkring 1900,- kr. (til venstre) og den eksklusive Tokyo loftslampe til ca. 300,- kr. I det hele taget kunne jeg godt gå amok blandt de mange fine af slagsen hos Menu

Lampe 2Den klassiske Arne Jacobsen bordlampe er populær, men det er forståeligt nok, fordi den lige præcis tilfører der ekstra linje til din indretning – som her via Elle Decoration

Byg din egen lampe

Der er også gode muligheder for at lave din egen lampe, hvor du kan bestemme glød og udtryk efter eget humør og pris. Der er dels den enkle løsning med en fatning og en dekorativ pære, og så er der den ret så fantastiske DIY loftslampe fra House Doctor, som giver mig associationer til store sæbebobler.

Lamper 20

Find et stort udvalg af fatninger her og diverse dekorative glædepærer her. Jeg kan godt lide de diamantformede pærer, og dem med krystal-look.

Lamper på min ønskeliste

Personligt har jeg nogle helt bestemte lamper på ønskesedlen – ikke at forstå at jeg har plads til dem alle, men det skal jo ikke forhindre én i at drømme om dem, vel?

Jeg skrev for et års tid siden om Brokis lamper i glas, som jeg virkelig er faldet for. Nu har Sticks’n’sushi åbnet restaurant i Borgergade, hvor de blandt andet har brugt lamperne, og det har altså sat ekstra fut på drømmeriet. Især fordi jeg pønser på en udskiftning af vores spisebord, hvor jeg ønsker en sort eller i hvert fald meget mørk bordplade, og synes lamperne fra Brokis ville være rimelig dekadente at hænge der sammen med vores blomstrede loppefundsstole. Det er især den lampe på billede nummer to nedenfor, som trækker i mig.

BORGERGADE_07BORGERGADE_04Photo credit: Sticks’n’sushi 

En anden lampe, som jeg før har fablet om her på bloggen, er den evigt skønne og nærmest nøgne loftslampe i træ fra Normann Copenhagen. Den er så ren og fin, stadig spændende i sit udtryk, og den eneste grund til, at den står længere nede på min ønskeliste er, at jeg ikke ved, hvor jeg ville hænge den herhjemme.

IMG_0978Photo credit: Dorte Bak

Til vores soveværelse kigger jeg også på lidt forskellige lamper, dels er der jo dem, som jeg allerede omtalte i indlægget om vores drømmesoveværelse, men jeg har specifikt også kig på denne røgfarvede glaslampe, en smuk blå glaslampe og denne pendel fra WOUD. Tror alle 3 er gode lamper til at skabe den der hyggelige hotelstemning, som jeg stiler efter i rummet.

I stuen ville jeg nok være en rimelig happy camper med denne væglampe i messing med krystalpære

Jeg håber, I sidder nogle derude, som kunne bruge inspirationen her. Det skal jo ikke være forgæves at man går amok i det store lampemarked, vel? ♥

English recap: I love lamps and right now we need light and coziness more than ever. I might have lost it a bit in this guide, but I couldn’t stop myself when I first got started. Which lamp is your favorite amongst?

………………

LINKS & CREDTIS:

Graphic work by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Indlægget indeholder adlinks // This post contains adlinks

Find meget mere boliginspiration her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.