Udgivet i Skriv en kommentar

Hjemmelavede burgerboller {opskrift}

Her er min opskrift på hjemmelavede burgerboller med speltmel og sesam på toppen naturligvis.

Lørdag aften blev en hyggelig én med byg-selv-burgere. Vi havde lidt rester i køleskabet, som skulle bruges, heriblandt lidt kartofler og kylling, så jeg besluttede at bage burgerboller til lørdagshyggen. Det er meget typisk for mig, men jeg bruger sjældent opskrift, selvom der jo er risiko for fiasko. I dag endte det dog godt, så jeg besluttede at dokumentere den i øvrigt ret simple opskrift. Den kunne sikkert forbedres, men vi blev nu enige om, at de var gode, de store burgerboller. Med lidt kold hvidvin i glasset var lykken gjort efter en dag med kunder, familietid på Islands Brygge og tid i køkkenet. Nu vil jeg smække benene op og nyde resterne af en lørdag aften.IMG_1605-0.JPG IMG_1604.JPG IMG_1603-0.JPG

Opskrift (ca. 15 store burgerboller)

50 gram gær
750 ml lunken vand
1/2 tsk salt
100 gram majsmel
100 gram havremel
900 gram speltmel (jeg brugte urtekrams)
Sesamfrø

Start med at smuldre gæren i en stor røreskål og lad den opløses i vand med salt. Tilsæt majs- og havremel (kan erstattes med speltmel) og rør rundt før speltmelet tilsættes. Lad ca 100 gram mel blive tilbage til æltning. Lad den færdigæltede dej hæve i en halv time.

Form bollerne og læg dem på bagepapiret, hvor du klapper dem let, så de bliver mere flade på toppen. Pensl med lidt vand og drys med sesamfrø, hvorefter burgerbollerne bages ved 180º C i ca. 35 minutter. Hold dog øje med dem, fordi størrelsen på bollerne kan gøre at bagetiden svinger.

Vi fik brugt kartoflerne ved at lave braskartofler, og så serverede vi ellers burgerbollerne med kylling, frisk grønt, guacamole (den færdigkøbte fra Irma, som i øvrigt er udemærket, hvis man ikke lige gider lave den selv), chili mayonaise og hvidvin i glasset. Jeg er stor tilhænger af at få brugt køleskabsresterne, og har tidligere givet jer inspiration til, hvordan I får dem brugt her.

Til jer, som følger med på den glutenfri side, så kan jeg jo lige fortælle, at jeg har besluttet at eksperimentere lidt med speltmel, da jeg hører at flere glutenfølsomme har det godt med speltmel og surdej, der vist skulle være ret glutenreduceret.

I dag har været en af de der dage, hvor jeg har været til stede i hver ting, jeg har foretaget mig. Jeg øver mig i det, men er vanvittig dårlig til det, så jeg klapper mig selv på skulderen i dag, hvor det er lykkes mig – det føles rigtig godt ♥

English recap: Very simple recipe on how to make homemade burger buns 

………………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find mere inspiration til hverdagsmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.