Hotellykke på Kreta

Jeg tager jer med til Kreta i dette indlæg, hvor jeg fortæller om de 2 hoteller, jeg nåede at bo på, da jeg deltog i presseturen med Apollo i sidste måned. Presseturen var arrangeret af Apollo

Fra mit livs efterhånden mange rejser, har jeg prøvet temmelig mange slags hoteller, og jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at jeg har udviklet mig i en lidt kræsen retning i forhold til i mine yngre dage. Det er selvfølgelig sket i takt med, at jeg er blevet ældre og har fået bedre muligheder for at tilkøbe mig, hvad jeg helst vil have. Jeg kommer imidlertid ikke fra en overbemidlet familie, og er opdraget til at se kvaliteter frem for fejl, og jeg er ikke for fin til at kunne værdsætte bekvemmeligheder i forskellige indpakninger.

På Kreta nåede mine blogkollegaer og jeg at bo på to hoteller, som jeg vil vise jer lidt af i dag. Presseturen var arrangeret af Apollo, som havde arrangeret to forskellige hoteller samt nogle oplevelser, som jeg vil komme ind på en anden gang.

7a34-a6e6-0c07-e7d6

Når jeg vælger et hotel lægger jeg vægt på nogle for mig væsentlige faktorer:

  1. Charme og stemning
  2. Kvalitet og variation i forplejning
  3. Lejlighedens standard
  4. Faciliteter
  5. Beliggenhed og omgivelser

Porto Platanias Village

Det sidste hotel, vi boede på, var det dyreste af de to, men var også top istandsat og med et par detaljer, som lige hævede standarden en smule. Vi boede i lejligheder, som vi delte to og to, hvor vi hver havde eget soveværelse med tilhørende bad og toilet. Det var pæne lejligheder med altaner/terrasse. Sengene var perfekte til min smag, da jeg foretrækker en blød seng og en dyne frem for bare et lagen.

Skal jeg lige high-lite faciliteterne, så lagde jeg positivt mærke til følgende:

  • Der var der en genial legeplads på et græsområde, som lå lige ved restauranten, og altså tæt ved poolen.Legepladsen havde både gynger og rutsjebane (i plastik, så børnene ikke brænder sig i solen), og at den lå på en græsplæne gør den bare anvendelig for både større og mindre børn
  • Der var masser liggestole ved poolen, også ved den lille baby/børnepool, så vi oplevede på ingen måde at skulle kæmpe om pladserne – heller ikke selvom vi var 4, der gerne ville ligge sammen
  • Baren, som ligger umiddelbart ved poolen, serverer både is, pizza og drikkevarer, og overraskede positivt ved rent faktisk at lave gode Mojitos, Frappé med videre
  • Buffetten og restauranten er stor, men velfungerende. Jeg synes, vi spiste godt, uanset om man er til græsk, italiensk eller salater

Området består af stenbelagte gader, pudder-violette og beigemalede bygninger, masser af grønt liv og bakker. Farveskalaen på stedet er virkelig behagelig, og selvom I sikkert er nogle, som på ingen måde mener, at farveskalaen har nogen indflydelse på jeres ferie, så har den det altså for mig. Nydelse og afslapning er for mig lige så meget æstetik, som det er ro og velfungerende rammer, og der må jeg bare sige, at Porto Platanias Village lever op til mine ønsker også. Læs om det her*.

Vi fik da også skudt nogle outfitbilleder på stedet, blandt andet det I så her, ligesom jeg har forsøgt at fange stedets linjer og farver med kameralinsen.

IMG_1543.JPG

d55e-7bed-83f3-a8a0a922-acf6-bc2e-a6be12ae-4258-f9c8-214f 4cab-e113-0f36-c947 0cc1-ba65-83e4-fd68e3b3-9569-acf5-0fa1 e91b-26e5-eacf-01aad3ca-28a6-9024-d1d6 af82-0ba5-d7f8-de48

Geraniotis Beach Hotel

Det andet hotel, og altså det første, vi boede på, var ligeledes charmerende bygget i klassiske hvidmalede bygninger med direkte adgang til stranden. Det var også her, jeg forelskede mig i candyflossplanter og lyserøde himler.

e1a8-c078-b115-b14a

Geraniotis er et mindre hotel, som udmærker sig ved at virke mere familiært og nærværende end Porto Platanias Village. Servicen var virkelig god og venlig, maden var super, blandt andet med et bord med lokale retter, som var spændende og velsmagende at sætte tænderne i. Hotellet ligger med direkte adgang til stranden og frit kig til Kretas bjerge, som i den grad kunne tåle vores opmærksomhed ved solnedgangstid.

Hver lejlighed har en ret stor terrasse/altan til, og der var ekstra sengepladser i alrummet. Sengene var simpelthen for hårde til mig, men det skal siges, at det synes jeg generelt at hotelsenge er, så jeg er måske ikke repræsentativ for flertallet med den mening?!

Hotellet gør sig især gældende for børnefamilier, dels fordi faciliteterne er gode med legeplads, børnepool, strand og lejligheder, der ligger lidt trukket tilbage fra hovedbygningens aftenselskaber, men også fordi det er et prisvenligt hotel. Geografisk ligger hotellet umiddelbart inden byen begynder, hvilket betyder, at her er ro, men det ligger trods alt sådan, at man kun skal gå 5 minutter før den første del af bygaden nås – en gade med tonsvis af spisesteder, butikker og andet byliv, så man er ikke afskåret på nogen måde. Hotellet udbydes via Apollo (her).

a9c3-15b0-1322-fb4d2168-18f9-7d11-07b9 896f-b73c-f44d-f49ee1a8-c078-b115-b14a

Billede 13-09-15 19.25.21

Denne udsigt taler for sig selv, og den var der hver aften. Måske er det en septemberhimmel, det ved jeg ikke, men så har du jo den perfekte undskyldning for at booke din næste charterrejse uden for sæsonen.

En ting er sikker; temperaturen på dette tidspunkt er meget mere behagelig end midt på sommeren, og når jeg bliver pensionist og ikke længere skal tænke på skoleferier, så tror jeg det skal være et fast element at rejse sydpå i september ♥

English recap: I thought I would tell you a little bit about the two nice hotels that I stayed on when I participated in a press tour to Crete – I was invited by Apollo. We stayed at Porto Platanias Village and Geraniotis Beach Hotel and both were lovely hotels in perfect and charming surroundings

………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.