Udgivet i Skriv en kommentar

Inspiration til nyt børneværelse

Et indlæg med inspiration til projekt nyt børneværelse. Børneværelser, som er æstetisk indrettet og samtidig fungerer rent praktisk til børn i alderen 5 år.

Jeg har nævnt det et par gange før, men vi har taget fat på et projekt i vores hjem, som kræver både tid, planlægning og økonomi. Vores tvillingepiger har indtil nu delt værelse, men fordi de er forskellige og har forskellige legekammerater med hjem, er vi blevet enige om at give dem et værelse hver.

Ligesom jeg har delt min inspiration til vores nye hotelsoveværelse med jer, vil jeg i dag også dele lidt inspiration til pigernes nye værelser. Der er en del ting, som jeg ikke endeligt har tænkt til ende, men ønsket om den stemning og farveskala, som jeg ser for mig, er på plads. Tankerne går i høj grad på opbevaring. Det skal ikke være pænt for enhver pris, fordi når vi gennemgår pigernes legetøj, så er der bare behov for at kunne vælte ting ned i kasser – de har så mange dimser og dingenoter (er det overhovedet et rigtigt ord??!), og så er der hårelastikker, spænder, hårbøjler, billeder, Lego Friends og tegnesager, som også kræver en smart  form for opbevaring.

Børneværelse COLLAGE
Adlinks og credits: Børneværelse, ukendt kilde, tapetet er herfra / Rundt tæppe / Muskelmand / Miffylampe / Bøjle med hoved fra Red Hand Gang / Fotos på lyskæde, ukendt kilde / Lyskæde med stjerner / Knager med dyreansigt her og Muskelmand / Opbevaringspose (flere varianter) fra Play & Go //

Blandt mine pins på Pinterest er jeg især glad for dem, som er æstetisk sammenhængende, men også de, som løser udfordringen med at rumme både små og store legesager. Her er et par favoritter, som godt kunne give inspiration til vores børneværelser.

Jeg har screendumpet nogle inspirationskilder fra Pinterest.

Skærmbillede 2015-10-06 16.05.32Her er det især stemningen, som jeg tror enhver pige vil elske. Lysekronen, kombineret med det prikkede tapet, skaber en princess-like stemning.

Skærmbillede 2015-10-06 15.53.34Her er det farveuniverset, jeg bliver inspireret af. Den pastelfarvet stribe har jeg mange gange haft i tankerne til netop børneværelset, men er kommet fra det igen.

Skærmbillede 2015-10-06 16.04.50

Skriveborde er helt sikkert noget, som pigerne skal have nu, ikke mindst muligheden for at holde styr på malebøger, lektiebøger og skrivesager.

Skærmbillede 2015-10-06 16.05.08

Jeg kan lige så godt være ærlig: Jeg elsker det her! Ensartethed holder bare, og samtidig er det praktisk. Når det er sagt, så tror jeg, børn husker meget visuelt, og de ensartede fronter lægger ikke op til at pigerne husker om det vsr i skuffe 1, række 2, de lagde dukketøjet. Hvad er mon jeres erfaringer med den slags løsninger til børn?

Skærmbillede 2015-10-06 16.04.35

Vi har skråvægge i alle værelser på førstesalen, så jeg hæfter mig altid ved de gode indretningsløsninger ved selvsamme. 

Mine overvejelser forstyrres en del af pigernes opfattelse af hvordan de får ligebehandling – et emne, der drøftes en hel del herhjemme, for jeg kan umuligt lave 2 identiske værelser, og mener i øvrigt heller ikke, det vil være det rigtige. De er dog ikke selv bevidst om de forskelligheder, de besidder i rækken af interesser, karaktertræk og behov. Derfor gør det heller ikke noget, at processen skrider stille og roligt frem, således vi har mulighed for at stoppe op og forventningsafstemme løbende.

Jeg håber, I gider høre lidt mere om projektet på førstesalen, for det er nok ikke det sidste indlæg, jeg bruger på at dele med jer, hvordan det skrider frem for os – jeg glæder mig nok mest af alt til at kunne dele billeder af resultatet med jer, men der går jo lidt tid endnu ♥

English recap: I am researching, brainstorming and planning theses days. Both girls are to have each of their own room and we will take over the room they used to share.

………………..

LINKS & CREDITS
Graphics by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

INDLÆGGET INDEHOLDER ADLINKS

Find mere inspiration til børneværelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.