{OPSKRIFT} Glutenfri ingefærsmåkager med Halloweenpynt

IMG_1732

Tudemarie hilser på efter en festlig dag med Halloweenfest, og så deler jeg en særdeles lækker opskrift med jer på glutenfri ingefærsmåkager.

En fantastisk dag er passeret. Årets Halloween-(u)hygge er vel overstået, og græskarlamperne står og lyser i haven. Egentlig overvejede jeg et kort sekund, om jeg kunne “tillade” mig at poste så lykkeligt et indlæg her, når jeg samtidig sidder og halvtuder for 3. aften i træk, men ja sgu! Jeg gør det…

Grunden til tuderiet er selvfølgelig alle de skide rørende cancer-historier, som vælder ind over os, jeg tænker på Stine, som tabte kampen for et halvt år siden, og samtidig følger jeg (lidt for tæt måske), den passionerede og søde Charline, som ofrer så meget for at give de mange flygtninge på Lesbos et “fair welcome”. Jeg kan kun opfordre jer til at støtte både Fair Welcome og Knæk Cancer.

Halloween børnefest

Skal vi så ikke vende tilbage til det lykkelige indlæg? Vi mennesker fungerer jo så fint, at når vi bliver rørt over andres tragedie, motiveres vi jo også til at værdsætte alt det gode i vores eget nu.

Vi har haft huset og haven fuld af gæster i dag, hvor vi afviklede vores årlige Halloweenfest. Der var snobrød i haven, græskar-snitterier og farlige ingefærsmåkager, men vigtigst af alt, så var der venner, som vi kender fra alle mulige kanter – altså mennesker, som ikke nødvendigvis kender hinanden, men af forskellige årsager holder en plads i vores hjerter. Ikke mindst var der børn, som vores børn er venner med, og de to trunter var altså et par gode, spændte og søde værtinder i dag – naturligvis i deres Halloween-udklædning.

Normalt, ved arrangementer, har jeg for vane at blive over-ambitiøs, men i år flyttede jeg barren ned, så mit eneste projekt var de planlagte ingefærsmåkager, som jeg havde besluttet mig for at lave med Halloweenpynt.

Pigerne gik meget op i at få skåret farlige græskar, men de ved vist ikke rigtig, hvad der skal til, når det kommer til stykket. I hvert fald havde jeg indtryk af, at de meget konkret vidste, hvordan deres græskar skulle se ud, men da jeg spurgte dem, svarede de bare “farlig mor, den skal se farlig ud”. Jeg synes, de ser nuttede ud, ikke farlige, men det har jeg nu ikke delt med dem – selv er de ret glade for at se dem med lys i på havebordet.

Halloween børnefest Halloween ingefærsmåkager opskriftHalloween børnefest

De glutenfri ingefærsmåkager var et hit hos alle gæster, og dem kommer jeg til at lave igen. Jeg valgte selvfølgelig at lave dem glutenfri, og så har jeg nok været lidt shop-amok-agtig hos bagetid.dk, for at finde de ting, jeg skulle bruge til Halloweenpynten.

Opskrift på ingefærsmåkager

(1 portion giver ca. 30 stk.)

125 gram mandelmel / almond flour
125 gram brun farin / brown sugar
125 gram fuldkornsrismel / rice flour
1/2 tsk hjortetaksalt / carbamate
1 spsk stødt ingefær / ground ginger
65 gram smeltet smør / melted butter
1 æg / egg

Start med at blande de tørre ingredienser i en skål. Det er vigtigt at ingefæren er blandet jævnt i blandingen, så den ikke forklumper sig i de færdige småkager. Smelt smørret og vend den i melblandingen, hvorefter ægget røres ved. Brug hænderne til at samle dejen bedst muligt, og put den så i en frysepose, hvor du forsigtigt kan samle dejen ved at “massere” posen. Læg nu posen med dejen på køl i minimum 1 time.

På et meldrysset bord rulles dejen nu ud til ca. en halv cm. tykkelse. Det kan være svært at rulle dejen ud uden sprækker, men det hjælper at vende rulleretningen og ind imellem lige samle kanterne med hånden. Udstik nu kagerne og læg dem forsigtigt på en bageplade. Bag kagerne på næstnederste rille ved 180ºC i 7-8 minutter ( hold øje, de skal være let gyldne), og køl af på en rist.

Ingefærsmåkager opskrift halloween børnefestIngefærsmåkager opskrift halloween børnefest Ingefærsmåkager opskrift halloween børnefestIngefærsmåkager glutenfri opskriftIngefærsmåkager glutenfri opskriftIngefærsmåkager glutenfri opskrift

Halloween kagepynt

Når småkagerne er helt kolde, kan de pyntes, og du kan selvfølgelig kaste dig ud i at lave en hjemmelavet frosting, eller gøre som jeg gjorde denne gang; købe det færdigt. Jeg købte en hvid icing, noget orange og sort pastafarve, som jeg kunne indfarve icingen med, et udstikkersæt med Halloweenfigurer og så nogle engangssprøjteposer og en bladtyl. Bladtyllen gør at icingen får de sjove bølger, når den sprøjtes. Desuden skal du bruge noget flormelis til klassisk glasur, som også kan indfarves med pastafarven.

Jeg blandede klassisk glasur, som jeg farvede sort for at lave falgermus og edderkoppekroppe. Edderkoppens ben lavede jeg med tyllen, ligesom jeg brugte icing til at kante spøgelser og græskar med. De sjove sukkerøjne, købte jeg hos RICE, da jeg besøgte dem i Odense i tirsdags, og de skulle vise sig at være lige præcis prikken over i’et!

Søndagen hos os bliver nok lidt rolig og lidt praktisk. Vi skal videre med sorteringen i børneværelserne og køre tøj til det lokale asylcenter 

English recap: Today we had a full house hosting our annual Halloween party with kids dressed as ghosts, cutting pumpkins, lots of talks and eating. I baked these glutenfree ginger cookies and decorated them with icing and they were a sure hit. Mix all ingredients (above) and let the cookie dough rest in the fridge for at least one hour before baking at 180ºC for 7-8 minuttes.

……………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Indlægget indeholder adlinks / This post contains adlinks

Find flere glutenfri opskrifter her

madplan

Follow:
Share:

2 Comments

 1. 25. oktober 2015 / 9:04

  Rigtig flotte og lækre Halloween småkager og så fint og uhyggeligt pyntet – det er en kanon god idé 🙂
  Og ja alt det kræft fylder så meget, så forstår godt du ogs er fyldt op!
  Jeg har selv kæmpet med alvorlig kræft i snart 4 år, så……………….
  Men vi må håbe koden en dag knækkes 🙂
  God sønda til du og familien.

  • 25. oktober 2015 / 14:42

   Jeg håber, DU får knækket koden og er i bedring. Rigtig god søndag og tak for din hilsen/ Dorte 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.