Samariakløften – hvor hård er den?

Samariakløften - hvor hård er den?

På Kreta blev jeg kastet ud i en temmelig vild udfordring, og i dag tager jeg jer med tilbage. Det er Samariakløften, som gav os en oplevelse, vi sent vil glemme, og jeg slutter indlægget af med mine råd til dig, som overvejer at gå turen selv.

Vi befinder os jo midt i uhyggen (Halloween that is), så hvorfor ikke tage fat på en anden uhyggelig affære. I hvert fald for sådan én som mig, der bestemt ikke er i mit  livs form, ej heller nyder naturvandringer synderligt eller har den største portion riskivillighed i mit dna.

På presseturen på Kreta havde Apollo booket nogle ture for os, heriblandt en vandring gennem øens største kløft, Samariakløften, som er afskåret fra veje, telefonmaster, wifi og andre bekvemmeligheder, som jeg generelt føler mig tryg ved at have ved hånden. Nu er jeg typen, som godt kan lide en udfordring, men turen her havde jeg nok ikke booket selv, så jeg anså det som en frisk indsprøjtning at tage afsted med mit i øvrigt fantastiske selskab af Michala og Conni. Turen var hård for os, men heldigvis kunne vi for det meste grine os igennem.

Når det er sagt, for jeg kan godt høre, at jeg ikke indleder indlægget med størst overbevisning, så handler det altså rigtig meget om, hvem man er. Jeg har ikke mødt nogen, hverken på turen eller efterfølgende, som oplevede den på samme måde. Husk, jeg ville ikke selv have booket turen, derimod have jeg nok læst beskrivelsen og tænkt, at det nok ikke skulle være mig. Derfor; hvis du er på Kreta og kan lide naturoplevelser, så vil jeg klart anbefale turen. Den er på så mange måder fantastisk og breathtaking, og det viser billederne fra mit kamera også.

Samariakløften - hvor hård er den? Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?Samariakløften - hvor hård er den?2015-09-14 22.45.072015-09-14 23.22.41

Vi var åbenbart langsomme, selvom vi gik så hurtigt, vi fandt det muligt. Vores guide sagde hele tiden “You’ll make it, but you a little bit slow”, og sagen er jo den, at man skal nå i mål inden den sidste båd sejler fra den lille by, hvor man ender. Ellers må man blive der til næste morgen, og det var altså ikke lige en konsekvens, vi kunne overskue.

Halvvejs gennem ruten ligger en lille landsby, hvor bosættere indtil for 50 år siden har boet. Det gjorde de for at redde Krikri-geden, som var truet, og landsbyen består altså den dag i dag – dog ubeboet. I dag er kløften er nationalpark, og gederne er der altså og trives i bedste velgående.

2015-09-15 00.29.182015-09-15 00.51.11 2015-09-15 00.50.352015-09-15 02.10.072015-09-15 01.18.12 2015-09-15 02.07.06Conni 3-2Foto af Aniston.dk

2015-09-15 02.42.042015-09-15 02.13.12Conni 2-2Foto af Aniston.dk

Man siger, tiden læger alle sår, og selvom her på ingen måde er tale om nogen form for sår, så tror jeg tiden mildner mit sind, fordi jeg sidder og ser på billederne nu og tænker, at jeg måske gerne ville tage den igen?! Måske! Sagen er den at du skal være af den støbning, som elsker friluft, trekking, sten og naturoplevelser, potentielt også have en nogenlunde grundform?!

Det skal du vide:

  1. Det går ned i lang tid, du starter i 1200 meters højde og skal gå til bunden
  2. Der er ingen plane strækninger på de 16 kilometer. Det er enten ned, op eller “rocky road”
  3. Grundlaget er konstant løst, bumbet og vådt, og der er flere steder, hvor man enten går højt på en skråning med langt ned eller balancerer på konstruerede broer for at komme over vand.
  4. Enkelte steder skal man være stille og gå hurtigt, fordi der er risiko for skred
  5. Jeg vil ikke anbefale turen for børn under 12 år, og i så fald skal de være energiske børn, der kan lide den slags
  6. Der er toiletter undervejs, men det er den slags uden lys, med spindelvæv og et hul i jorden og der er kilometer mellem dem. Det første på ruten var klart det værste af dem – det sprang jeg over!
  7. Vi havde chips, lidt brød og et par bananer i tasken og så en enkelt flaske vand. Hele dalen byder på gratis kildevand, som du bare fylder flasken op med løbende, og det var en fornøjelse

For at vende tilbage til overskriften og give jer et svar. Jeg synes, det er en mega hård tur, men ikke i forhold til kondition. Det er ren styrke, og vores lår og lægge var færdige, da vi nåede enden – og en hel uge efter. Jeanett, som ikke kunne deltage på turen på grund af et knæ, grinte af os i dagene efter, hvor vi lignede John Wayne. Dagen efter blev en pooldag!

Se også de andre indlæg fra presseturen til Kreta: Vores 2 hoteller, den smukke aftenhimmel, en god restaurant i Platanias

Det er den dejligst lørdag morgen, og vi har lige konsumeret et bjerg af havregrødspandekager. Nu skal der gøres klar til dagens kunder, og jeg glæder mig ♥

English recap: When I was on Crete in September as a participant on the Apollo Presstour they arranged a trek through the Samaria Gorge which was some what of a challange for me and the other girls. My fysic is not optimal, and in general I’m not that big a fan of nature and riskful challenges, but that being said, I am absolutely thrown by the beauty of this place. I was very happy that it was over at the time, but now looking back and looking at my pictures, I am so glad I did it. 

………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Presseturen var arrangeret af Apollo

Følg med på flere af mine rejser her

madplan
Follow:
Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.