Udgivet i Skriv en kommentar

Skøn perle midt i Correlejo, Fuerteventura

Om et særligt spot med plads til leg og voksenhygge på samme tid, godt nok i Correlejo på Fuerteventura, og om en helt bestemt ingrediens, som du bør smage enten i juice eller som is.

For nogle måneder siden, smagte jeg en baobabis, som de laver ind imellem hos vores lokale ispusher, Vild Glad, der sagtens kan konkurrere med visse andre populære iskæder. Det var en øjenåbnende smagsoverraskelse, og jeg har siden ventet på, at de igen ville lave en portion.  

Baobab er et afrikansk træ, som kaldes livets træ. Det vokser langsomt, er stærkt og  gemmer på vand og skygge. I regntiden skyder det blomster, som bestøves af flagermus og senerehen bliver til hårde frugter på ca. 30 centimeter. Frugtkødet er helt hvidt og smager både syrligt og sødt, og jeg kan nok bedst sammenligne det med en blanding af hyldeblomst  og champagne.

På Fuerteventura stødte jeg endnu engang på baobab’en, og endda i en fuldstændig charmerende, inspirerende ramme ud til et torv i Correlejo. Alt ved den lille cafe var gennemført, og den lå endda med kig til en stor legeplads, så man snildt ville kunne kombinere en juice eller snack med leg. Jeg har jo tidligere bedyret, hvor meget jeg elsker at legepladserne er placeret, så man kan kombinere noget voksenlykke med lidt børnelykke, så dette var da lige sagen.

  

            

Billederne taler vist for sig selv, og mon ikke I kan se, hvorfor jeg faldt pladask for stedet? Vi fandt det desværre umiddelbart efter at have indtaget en tapasfrokost og efterfølgende is, så der var ikke plads til at prøve retterne og juicerne af, selvom jeg seriøst overvejede at købe en juice alene for at få verificeret smagens kvalitet. Der sad dog hele tiden gæster, og der var en særlig ro og velvære at fornemme på stedet, så min mavefornemmelse siger mig, at de ku’ deres kram.  Find mere info og adresse her.

Jeg er klar over, at det er et tip, som sikkert ikke så mange af jer kan bruge, men skulle du tilfældigvis finde dig selv i den heldige situation at skulle til Fuerteventura, så læg turen forbi Corralejo og den fine juicebar. Om ikke andet, så hold øje med baobab’en og giv den en smagsprøver, når lejligheden byder sig.
På Pinterest har jeg et pinboard med “places to go”, hvor jeg gemmer alt muligt godt til inspiration på rejserne. Det kan jeg anbefale dig også at gøre, da det er så meget nemmere at have de gode råd samlet der, end alle mulige udklip i gamle bøger. Se mit pinboard her, hvis du har lyst, og vær velkommen til at gemme dette tip også ♥
English recap: If you are ever going to Fuerteventura, you should pay a visit to Correlejo, the fishermans village on the very top of the island. If you are here, go find the Baobab Juicebar, situated strategecally besides a hugh playground so that you can combine qualitytime, eating and playing. Love it! Find more info and directions here

………………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak  © 

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.