Lys og nordisk julepynt – 4 gode råd

4 gode råd om lys og nordisk julepynt

Jeg har samlet 4 ret simple råd til dig, som vil have simpel julepynt, ikke har så meget plads eller foretrækker det naturlige look.

Det er ikke alle, der elsker rød, grøn og guld som farveskala, når der skal pyntes til jul, og det er heller Ikke alle, som elsker nisser og snelandskaber. Jeg er en af dem, så derfor er her mine bedste tip til at få stemningen i hus uden at gå amok i en klassisk fortolkning af julens farver. Det kan nemlig gøres meget naturligt, farveneutralt og stadig stemningsfuldt.

Brug af grene til julepynt

Vil du gerne hænge pynt op uden at have et helt juletræ stående, så giver det både effekt og fylde, hvis du vælger at blande typerne af grene. Køb en dusk med fyrregran, sæt et par grene med tilfældige grene fra haven eller skoven, tilfør eventuelt en rustik blomst, for eksempel Hortensia eller en klassisk julestjerne, og hæng så pynt på grenene.

På mit skrivebord havde jeg en sådan buket stående med lidt vintage glasornamenter og nogle ophæng fra Ferm Living. Det var en helhed, der gav lidt råt og naturligt at kigge på. Du kan også vælge at investere i nogle grene “med personlighed”. Jeg købte grene med mos på sidste år, og de var blandt andet smukke med simpelt papirspynt på.

4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt

Lav en fleksibel adventskrans

Min adventskrans var sidste år i et meget naturligt udtryk og udformet fleksibelt, så den kunne stilles i krans eller som her, hvor den er stillet på langs. På den måde fyldte den ikke så meget, når det ikke var adventssøndag. Adventskransen blev lavet som 4 stationer, der kunne stilles op til en cirkelform (du kan se min adventskrans her).

4 gode råd om lys og nordisk julepynt 4 gode råd om lys og nordisk julepynt

Juletræ til små hjem

Skal du ikke selv lægge hus til juleaften, eller har du ikke så meget plads, så køb et mindre juletræ og stil det højt på et sidebord, en skammel eller lignende.

Vi valgte at stille træet i et hjørne ved sofaen, fordi det trods alt tilførte lidt god julestemning, men uden egentlig at stjæle den plads, vi har behov for i det daglige. Pynten bestod af naturfarvede glaskugler og vintage lysholdere med kitchet lir på, så på den måde var det pyntet uden at larme af farver og jul.

4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt 4 gode råd om lys og nordisk julepynt

Højtplaceret pynt fylder ikke

Hvis du ikke har så meget plads, kan det være en fordel at placere noget pynt i højden, så det ikke som sådan stjæler plads. Det kunne være en lyskæde, ligesom den vi viklede omkring lampens ledning. På lyskæden har jeg hængt fine englevinger, som giver lidt ekstra til kædens udtryk.

På et højtplaceret vindue har jeg opsat papirklip, ligesom jeg på et ledigt søm i stuen har hængt en engel op.

4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt4 gode råd om lys og nordisk julepynt

Nu er jeg bestemt ikke gået i gang med at pynte op herhjemme, i hvert fald ikke endnu, men det varer da nok ikke så længe, fordi under alle omstændigheder skal der være landet lidt gedigen julestemning inden 1. søndag i advent.

I det spiselige hjørne føles i dag faktisk også ganske julet. Det er jo Mortens Aften, og vi er inviteret på and hos min mor, så lige om lidt smutter jeg ud af døren for at smæske mig tyk og glad i dejlig mad ♥

English recap: The pictures are of my christmas decorated home last year. I wanted to share my tips with you on how to do simple, budget friendly and non-messy decorations just by adding beautiful branches, hanging lights up high in the ceilings or having a small christmas tree with vintage ornaments.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Se alle indlæg med juleinspiration

madplan
Follow:
Share:

3 Comments

 1. 10. november 2015 / 21:42

  Love this style a lot! Wonder how your home will look like this year.

  kind regards,

  Stephanie

 2. Stefania
  16. november 2015 / 9:57

  Ej hvor er det bare fint – Virkelig god inspiration!
  Hvor har du købt de lys du brugte til adventskransen? De er simpelheden så fine!

  • 16. november 2015 / 17:02

   Jeg ville ønske jeg kunne huske det (for jeg vil gerne finde dem igen), men jeg husker det faktisk ikke lige nu – skal nok sige til, hvis jeg kommer på det, kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.