Udgivet i Skriv en kommentar

Ballet og børn

Prøver på Svanesøen i Operaen. ballet
Prøver på Svanesøen i Operaen.

English recap

Jeg har altid haft en svaghed for ballet, og jeg har fået lyst til at dele min passion for med jer. Her vises smukke billeder af den sport, som jeg respekterer og beundrer i så høj grad.

Arhmen altså, jeg er nødt til at dele det her med jer. Hver gang jeg ser billeder eller videoer fra ballettræning eller behind the scenes, er jeg solgt. Det handler både om det graciøse udtryk, men i meget høj grad også om den slidsomme dedikation, der ligger til grund for at kunne levere et let og yndefuld performance. Netop derfor omtaler jeg også balletten som en sport og ikke kunst, selvom jeg naturligvis respekterer og anerkender det som en kunstform også.

Jeg elsker ballet – eller måske skal jeg omformulere: Jeg elsker den verden, som definerer ballet, for det er selve træningen, stemningen og æstetikken, som virkelig betager mig, hvor selve forestillingen er en langt mindre faktor for mig. Lyder det skørt? Som barn dansede jeg aldrig ballet, fordi man ikke kunne gå til det på landet, hvor jeg voksede op, men drømmen var der og jeg valsede da også rundt på høje tæer dag ud og dag ind. Nu ser jeg min ene datter gøre det samme, men om det er en interesse, som bider sig fast i hende må tiden vise. Hun skal ikke presses til det selvfølgelig.

Prøver på Svanesøen i Operaen.
Prøver på Svanesøen i Operaen.

Diverse reportagebilleder til sæsonbogen 15/16.
Diverse reportagebilleder til sæsonbogen 15/16.

Prøver på Svanesøen i Operaen.
Prøver på Svanesøen i Operaen.

Prøver på Svanesøen i Operaen.
Prøver på Svanesøen i Operaen.

Diverse reportagebilleder til sæsonbogen 15/16.
Diverse reportagebilleder til sæsonbogen 15/16.

Diverse reportagebilleder til sæsonbogen 15/16.
Diverse reportagebilleder til sæsonbogen 15/16.

Ballettens juleafslutningsshow på Gamle Scene.
Ballettens juleafslutningsshow på Gamle Scene.

Kompagni B

Når jeg nu aldrig selv fik udlevet drømmen, så har jeg nok en slags mentalt hængeparti, og det betyder for mig (positivt), at jeg elsker at finde frem til de udsendelser og you tube videoer, som tager mig med til balletbørnenes verden. Jeg synes, det er magisk og fascinerende for børn med den interesse, at de bliver indlemmet i den teatralske virkelighed, men endnu mere elsker jeg, at vi i Danmark faktisk har kompetencerne til at opdyrke talent på det niveau som er tilfældet på Den Kongelige Ballet.

Kompagni B er et kompagni under Den Kongelige Ballet, som egenhændigt drives af de største balletbørn fra akademiet. Det er et initiativ, der er opstået ud fra ønsket om at udvikle den næste generation af dansere, så de får fri hænder til at stå for alt lige fra koreografi, teknik og forestillinger. Med kompagniet er der både forestillinger på programmet såvel som at rejse rundt i landet og lave workshops for børn samt private arrangementer. Hvis du er blevet nysgerrig, så kan du selvfølgelig læse mere om Kompagni B på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Har du mon også en svaghed for strakte fødder og tåspidssko? Eller det er måske noget helt andet, som får dig op af stolen, men uanset hvad, så elsker jeg at tænke på, hvordan alle mennesker går rundt og gemmer på en knap, som gør at de folder sig ud i glædesblikke og talestrøm, når blot et enkelt billede eller ord udløser knappen ♥

English recap

I am somewhat of a ballet fan, but mainly for me it’s about the practice, aesthetics and the hard work and dedication. Every time I see pictures or videos of ballet training or behind the scenes, I’m sold. I love ballet – or perhaps should I rephrase: I love the world that defines ballet, for it is the training itself, the mood and aesthetics that really fascinates me however the show is a much smaller factor for me. Sounds crazy? As a child I didn’t dance ballet, because you could find a class where I grew up, but the dream was there and I went about on high toes day in and day out. 

Kompagni B is a company of the Royal Ballet, who single-handedly is run by the oldest of ballet students from the academy. It is an initiative that arose from the desire to develop the next generation of dancers, and they get to arrange everything from choreography, technique and performances. The Company have performances on the program as well as to travel around the country and do workshops for children as well as private events. 

The pictures shown in this post are taken by talented Christian Als and I’ve spend quite some time admiring them. Do you too have a weak spot when it comes to point shoes?

……………..

LINKS & CREDITS
Photos via dygtige Christian Als ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Kig i bloggens kunstkategori for at finde flere af mine drømme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.