Udgivet i 1 kommentar

Guide til hjemmelavet kunst

I dag serverer jeg inspiration og ideer til at lave dine egne kunstværker. Nemt, unikt og moderne uden at bruge en formue.

Jeg bliver ofte spurgt til de ting, som hænger på væggene hos os, og der er flere af dem, som jeg selv har lavet. Jeg er ikke kunstner, og bliver det aldrig, men jeg har gennem mit liv altid leget med lærreder, teknikker og udtryk, ligesom jeg har deltaget på workshops hos flere kunstnere. Jeg slapper af med projekterne, men der går lang tid mellem dem.

Du kan også lave dit eget, og i disse tider med enkle udtryk og abstrakte motiver, er der også en god chance for, at du kan ramme noget, der bliver pænt nok til at kunne begå sig med din øvrige indretning.

Jeg har samlet eksempler på kunst, som kan danne fundament for dit næste projekt. Bemærk at jeg ikke opfordrer nogen til at kopiere de viste eksempler. Lad dig i stedet for inspirere af de simple tekniker og lav dit eget.

IMG_1999Med akvarel kan du lege med mængden af vand for at skabe de meget bløde transparente overflader. Til højre er et eksempel, hvor man med en blyant har tegnet cirkler og indrammet det som et værk.

   Source left / Source rightIMG_1998Til højre er der arbejdet med mange lag, som hsr fået lov at tørre op mellem hver arbejdsgang. Ved at lægge mest hvid og enkelte meget små farvede klatter på lærredet kan du arbejde med en bred spartel frem og tilbage mange gange indtil du rammer et udtryk.

Source leftSource right

IMG_1997Arbejder du med sort så find våde blanke og matte typer så du opnår forskellige udtryk og effekter.

   Source left / Source rightIMG_1996Med en tynd sort tusch kan du afstresse dig selv ved at lave organiske former. Det er ganske simpelt og dkal også være det, men med de mange streger på det endelige resultat udgør det noget ret fint og eksklusivt.

Source leftSource right

IMG_1995Se billedet ude til højre. Start med hvid maling og stryg lærredet Hvidt med grove penselstrøg. Lad det tørre lidt og fortsæt med lidt sort på penslen, som kun males i den ene ende. Når det er helt tørt kan du med sort male en ekstra gang uden at gå lige så langt op som du gjorde første gang.

Source left unknown / Source right

  Source

Billedet her illustrerer meget godt, at du faktisk kan slippe afsted med lidt af hvert. Det er jo rent faktisk bare en sort klat på naturfarvet lærred. Rimelig overskueligt at gå til, men det tilfører rent faktisk noget spændende til det ellers sarte rum.

 Photo: Dorte Bak

Jeg selv er virkelig glad for mine hvide værker. Dem har jeg lavet med guidening fra Kristina Dam, der jo er en sand mester udi collager og kunst. Måske det var en god julegaveide til dig, som vil give hjemmelavede gaver? Start med en tur forbi hobby-artikel-drømmeland og spring så ud i det.

Har du noget hjemmelavet hængende – altså ikke bare børnenes tegninger, men noget, du selv vil stå ved? 

English recap: Today I offer inspiration and ideas to make your own works of art. Simple, unique and modern without spending a fortune. In these times of simple expressions and abstract motifs, there is also a good chance that you can hit something that will be nice enough to be able to go with your interior. Note that I do not encourage anyone to copy the examples. Let yourself be inspired by the simple techniques and make your own work.

………………..

LINKS & CREDITS
Photos via Pinterest, if the source is not correct please let me know
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Indlægget ideholder annoncelinks / This post contains adlinks

Find mere inspiration til kreative gør-det-selv projekter

1 tanke om “Guide til hjemmelavet kunst

  1. Dejligt indlæg, du kan tro jeg har mange af mine egne illustrationer hængende. Nyder at kunne lave det selv og skifte ud på væggene, når jeg har lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.